Κρήτη

Ηράκλειο

Παρουσιάζεται το βιβλίο"Μονόδρομος η Εθνική Συνεννόηση και η Ανάπτυξη"

llll.jpg

Παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «Μονόδρομος η Εθνική Συνεννόηση και η Ανάπτυξη» του αείμνηστου π. Γ.Γ. Περιφέρειας Κρήτης Σταύρου Καμπέλη  που έφυγε πριν δυο χρόνια για το μεγάλο ταξίδι και του πρώην δημάρχου Σητείας Νίκου Πετράκη θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου στις 19:30 στην αίθουσα «Μανόλη Καρέλλη», οδός Ανδρόγεω με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης-ΠΕ Ηρακλείου και τον δήμο Ηρακλείου. Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός ενώ για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Εθελοντισμού Αριστέα Πλεύρη, και ο συγγραφέας Νίκος Πετράκης.

Το βιβλίο, σύμφωνα με τον συγγραφέα Νίκο Πετράκη, φιλοδοξεί να συμβάλει στην ανάδειξη της σημασίας που έχουν η Εθνική Συνεννόηση και η Ανάπτυξη για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση, να παρακινήσει σε δράσεις και να προτείνει μεταρρυθμίσεις.

Οι συγγραφείς στο βιβλίο τους επισημαίνουν τον αποφασιστικό ρόλο που μπορούν να παίξουν οι ελληνικές Περιφέρειες και οι δυνάμεις τους, η Αυτοδιοίκηση και η κοινωνία και τον ιδιαίτερο ρόλο που μπορεί να παίξει η Κρήτη και σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Αναφέρονται ακόμη συνοπτικά στις προϋποθέσεις και τους τομείς της ανάπτυξης. Οι μάχες, τονίζουν, δεν κερδίζονται μόνο με άμυνα -κοινωνική αλληλεγγύη και αγώνες- αλλά και με επίθεση -εποικοδομητική συνεννόηση και ανάπτυξη. Η ομίχλη της αδράνειας και της παθητικότητας, επισημαίνουν, πρέπει γρήγορα να διαλυθεί. Η Ελλάδα χρειάζεται νέο φως και νέους ρυθμούς. Μια νέα πορεία...

Σύμφωνα με τον κ. Πετράκη, μέχρι στιγμής το βιβλίο έχει συναντήσει πολύ ευνοϊκή υποδοχή. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρόεδρος της Βουλής, έστειλαν στον ίδιο τον συγγραφέα  και την οικογένεια Καμπέλη, ευχαριστήριες επιστολές για την αποστολή του βιβλίου. Επιστολές με τις ευχαριστίες τους και πολύ θετικά σχόλια, έστειλαν επίσης ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης, Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι και άλλοι θεσμικοί φορείς.

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Στο Ηράκλειο θα βρίσκεται το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία την Κυριακή θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 78η Επέτειο του Ολοκαυτώματος στην Βιάννο.

Η Πρόεδρος θα αφιχθεί το μεσημέρι και το απόγευμα, στις 16.00 θα ξεναγηθεί στην Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Εν συνεχεία θα επισκεφθεί το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης καθώς και τις Αρχάνες.

Το βράδυ ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός θα παραθέσει ανεπίσημο δείπνο προς τιμήν της, στο Καφέ Μαρίνα.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο - εστίαση: "Ο καλός ο μήνας... χάθηκε" - Ελπίδες στον τουρισμό

Έρευνα Ράδιο Κρήτη: Ακριβότερο και το νερό για αγρότες - νοικοκυριά λόγω των αυξήσεων στο ρεύμα

ESPA BANNER