Κρήτη

Ηράκλειο

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι Ηρακλείου για την έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν

Ξενοδοχουπάλληλοι

Ανακοίνωση με αφορμή την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου εξέδωσε το Σωματείο Ξενοδοχουπαλλήλων Νομού Ηρακλείου. Σε αυτή αναφέρονται τα εξής:

Ενόψει της νέας Τουριστικής Περιόδου υπενθυμίζουμε στους Ξενοδόχους ότι η Συλλογική Σύμβαση των  ξενοδοχοϋπαλλήλων είναι υποχρεωτική και ως εκ τούτου σκοπός μας είναι να εφαρμοστεί και να τηρηθεί. Φαινόμενα κατά τα οποία εργοδότες καλούν και συζητούν με τους  εργαζόμενους προτείνοντας συμφωνίες υποδεέστερες της Κλαδικής Σύμβασης των ξενοδοχοϋπαλλήλων πρέπει να καταγγέλλονται.
Καλούμε τους εργαζόμενους να ενημερώνονται για τα μισθολογικά όρια  αλλά και για τα θεσμικά δικαιώματά τους από το Σωματείο μας.
Προτείνουμε Εργασιακή Ειρήνη τηρώντας την Εργατική Νομοθεσία  και καλούμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να είναι σε ετοιμότητα προκειμένου να εφαρμοστεί ο νόμος .
Ξεκαθαρίζουμε εξ’ αρχής ότι εργοδότες που δεν θα σεβαστούν τους εργαζόμενους αθετώντας τη σύμβαση και προχωρήσουν με απειλές και τρομοκρατία σε ατομικές συμφωνίες κατώτερες της Κλαδικής ΣΣΕ με σκοπό να εκμεταλλεύονται εργαζόμενους, θα μας βρουν απέναντί τους στο ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου με δυναμικές παρεμβάσεις και την ευθύνη δεν θα την έχουμε οι εργαζόμενοι, αλλά οι ίδιοι.
Για συγκεκριμένη ξενοδοχειακή επιχείρηση που προκλητικά επιχειρεί την απόλυση εργαζομένων, αρχικά καλούμε τους υπεύθυνους να ανακαλέσουν τις απολύσεις. Στο πλαίσιο της δημοκρατίας θεωρούμε ότι οι εργαζόμενοι έχουν το δικαίωμα της διεκδίκησης και του δικαίου των δικαιωμάτων τους. Ξεκαθαρίζουμε στους έχοντες την ευθύνη ότι σε περίπτωση που τελικά ισχύσουν οι απολύσεις, ως έχουμε καθήκον με κάθε τρόπο και δη δυναμικό θα παρέμβουμε. Δεν θα ανεχτούμε δικαιολογίες τύπου ¨η χρονιά δεν πάει καλά ¨.

Κρήτη

Ηράκλειο

Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου: Φύσηξε ...Βοργιάς και σάρωσε στις εκλογές

βοργιας.jpg

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή  των  Αντιπροσώπων, στις αρχαιρεσίες του  Εργατικού  Κέντρου  Ηρακλείου για την ανάδειξη νέου Διοικητικού  Συμβουλίου, Γενικού Συμβουλίου,  Εξελεγκτικής  Επιτροπής  &  Αντιπροσώπων  στην  Γ.Σ.Ε.Ε.

Οι κάλπες έκλεισαν στις 7 το απόγευμα, έπειτα από μία ήρεμη εκλογική διαδικασία, που ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο 23/10/2021.

Στις εκλογές  συμμετείχαν 2 ψηφοδέλτια. Το ψηφοδέλτιο του ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (ΔΗΣΥΕ), με επικεφαλής τον Στέλιο Βοργιά και της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΔΑΣ), με επικεφαλής τον Γιάννη Γωνιανάκη.

Αναλυτικότερα τώρα, ψήφισαν 281 από τους 286 εγγεγραμμένους Αντιπροσώπους Σωματείων εκ των οποίων βρέθηκαν 280 έγκυρα ψηφοδέλτια και ένα (1) άκυρο. 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο:

Η ΔΗΣΥΕ έλαβε  213 ψήφους (76%),  15 ΕΔΡΕΣ

Η ΔΑΣ έλαβε 67 ψήφους (24%), 4 ΕΔΡΕΣ

Για το Γενικό Συμβούλιο:

Η ΔΗΣΥΕ έλαβε  213 ψήφους (76%),  12 ΕΔΡΕΣ

Η ΔΑΣ έλαβε 67 ψήφους (24%), 3 ΕΔΡΕΣ

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή:

Η ΔΗΣΥΕ έλαβε  213 ψήφους (76%),  4 ΕΔΡΕΣ

Η ΔΑΣ έλαβε 67 ψήφους (24%), 1 ΕΔΡΕΣ

Για ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΓΣΕΕ, από τους 98 Αντιπροσώπους ψήφισαν οι 92 και βρέθηκαν 91 έγκυρα ψηφοδέλτια και ένα(1) άκυρο.

Αναλυτικότερα έλαβαν:

Η ΔΗΣΥΕ έλαβε  86 ψήφους (93,5%),  5 ΕΔΡΕΣ

Η ΔΑΣ έλαβε 5 ψήφους (6,5%), 0 ΕΔΡΕΣ

Δήλωση Στέλιου Βοργιά:

 «Το αποτέλεσμα μας γεμίζει τεράστια ευθύνη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των εργαζομένων του Ηρακλείου. Η στήριξη των αντιπροσώπων ξεπέρασε κάθε προσδοκία και μας γεμίζει πραγματικά συναισθήματα ικανοποίησης, συγκίνησης αλλά και ευθύνης. Ευχαριστώ προσωπικά του Συνέδρους-Συναδέλφους που μας στήριξαν αλλά και αυτούς που δεν μας στήριξαν και δεσμεύομαι ότι η ΔΗΣΥΕ θα συνεχίσει τους αγώνες για ένα καλύτερο αύριο για τους εργαζομένους και τους ανέργους του Ηράκλειου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου: Ζητά τη στήριξη των εργαζομένων που έμειναν χωρίς δουλειά εξαιτίας του σεισμού

Σεισμός - Αρκαλοχώρι: Μπαίνουν οικίσκοι στα χωριά που ισοπέδωσε ο Εγκέλαδος

Κορωνοϊός - Κρήτη: Έκρηξη ιικού φορτίου στα λύματα

ESPA BANNER