Κρήτη

Ηράκλειο

Οι μαθητές… έκοψαν «κλήσεις» και ενημέρωσαν τους οδηγούς (φωτο)

odiki-asfaleia-3.jpg

Σε μια διαδραστική ενέργεια με σκοπό την ευαισθητοποίηση των οδηγών για θέματα οδικής ασφάλειας, προχώρησαν οι μαθητές της Ε’ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Μαρίνας στο Τσαλικάκι.
 

odiki-asfaleia-4.jpg

odiki-asfaleia-4.jpg, by mpeka

odiki-asfaleia-2.jpg

odiki-asfaleia-2.jpg, by mpeka

Ειδικότερα, τα παιδιά με τη συνοδεία των δασκάλων τους Αντωνίας Βέλη Διαμαντή και Ευαγγελίας Φουντουλάκη, της Δ/ντρια του σχολείου Σίσσυς Χορταριά και μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς και με τη συνδρομή αστυνομικών από το Α.Τ. Αμμουδάρας και της Δημοτικής Αρχής Μαλεβιζίου, μοίρασαν φυλλάδια σε διερχόμενους οδηγούς για την οδική ασφάλεια, τονίζοντάς τους ότι πρέπει πάντα να φοράνε ζώνη ασφαλείας, κράνος στα δίκυκλα, να μην μιλάνε στο κινητό τους όταν οδηγούν, να μην οδηγούν εάν έχουν καταναλώσει αλκοόλ, να μην τρέχουν, να μην παραβιάζουν τις σημάνσεις, κλπ.
 

odiki-asfaleia-5.jpg

odiki-asfaleia-5.jpg, by mpeka

odiki-asfaleia-6.jpg

odiki-asfaleia-6.jpg, by mpeka

Παράλληλα, τα ίδια τα παιδιά παρουσίασαν σκετσάκια όπου μαθητές παρίσταναν τους οδηγούς και τους τροχονόμους, πραγματοποιώντας σχετικούς «ελέγχους» και «κόβοντας κλήσεις» με τα αντίστοιχα πρόστιμα για τις παραπάνω παραβάσεις.
 

odiki-asfaleia-6.jpg

odiki-asfaleia-6.jpg, by mpeka

odiki-asfaleia-7.jpg

odiki-asfaleia-7.jpg, by mpeka

Της δράσης είχε προηγηθεί η τοποθέτηση επιπλέον, ειδικής σήμανσης από το Δήμο Μαλεβιζίου γύρω από τον χώρο του Δημοτικού Σχολείου.
 

odiki-asfaleia-9.jpg

odiki-asfaleia-9.jpg, by mpeka

odiki-asfaleia-1.jpg

odiki-asfaleia-1.jpg, by mpeka

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, ο οποίος παρακολούθησε τη δράση μαζί με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Μανώλη Παπαδομανωλάκη και την Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Άννα Φραντζεσκάκη, ανέφερε: «Τα παιδιά μας αναλαμβάνουν δράση. Παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους. Και με τη συνδρομή της σχολικής κοινότητας, της Ελληνικής Αστυνομίας και της Δημοτικής Αρχής, ενημερώνονται και ενημερώνουν για θέματα οδικής ασφάλειας. Αξίζουν πολλά μπράβο και συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, τις δασκάλες και τους γονείς τους για τη δράση, η οποία θα επαναληφθεί και από μαθητές άλλων σχολείων του Μαλεβιζίου, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση τόσο των ίδιων των παιδιών, όσο και των οδηγών».
 

odiki-asfaleia-8.jpg

odiki-asfaleia-8.jpg, by mpeka

odiki-asfaleia-9.jpg

odiki-asfaleia-9.jpg, by mpeka

Η δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα οδικής ασφάλειας στα σχολεία που έχει ξεκινήσει από τη Δημοτική Αρχή και υλοποιείται σε συνεργασία με τον Εθελοντικό Σύλλογο Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ε.ΣΥ.ΠΡΟ.Τ.Α.), τις δ/νσεις εκπαίδευσης, τις σχολικές επιτροπές, τις δ/νσεις των σχολικών μονάδων, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, αλλά και το Εργαστήριο Οδικής Ασφάλειας του ΤΕΙ Κρήτης, με σκοπό να ενημερώσει αποτελεσματικά τους μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων για θέματα οδικής συμπεριφοράς.
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - Υπόθεση Μελίνας Παρασκάκη: Αθώα η αναισθησιολόγος

μελινα παρασκακη

Αθώα έκρινε το Τριμελές Πλημμελιοδικείο Ηρακλείου την αναισθησιολόγο που εμπλέκεται στην υπόθεση θανάτου της μικρής Μελίνας Παρασκάκη, γράφοντας έτσι τους τίτλους τέλους  στη δικαστική μάχη για τα αίτια και τις συνθήκες που στοίχισαν τη ζωή του κοριτσιού, το Δεκέμβριο του 2015 στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Μία υπόθεση που συγκλόνισε την Κρήτη αλλά και ολόλκληρο το πανελλήνιο.

Κατά την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης, η έδρα στάθηκε ενδελεχώς στο σκεπτικό που ακολουθήθηκε προκειμένου να παρθεί η συγκεκριμένη απόφαση αθώωσης της γιατρού που αντιμετώπιζε την κατηγορία της ανθρωποκτονίαςαπό αμέλεια, έχοντας προηγουμένως εξετάσει τα πορίσματα τριών εμπειρογνωμόνων.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως νωρίτερα η Εισαγγελέας είχε εκφράσει την άποψη πως πρέπει να κριθεί ένοχη η κατηγορούμενη αναισθησιολόγος. 

Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται ότι η αναισθησιολόγος που χειρίστηκε το περιστατικό, παραπέμφθηκε σε δίκη καθώς με βάση την εισαγγελική έρευνα της αποδίδονταν ευθύνες στο στάδιο της μετεγχειρητικής διαχείρισης της διαδικασίας αφύπνισης του 4χρονου κοριτσιού.

Στη γιατρό αποδόθηκε ότι χορήγησε στο παιδί καταφανώς υψηλότερες δόσεις ινοτρόπων ουσιών και αδρεναλίνης από τις συνιστώμενες κατ’ αναλογία, ενώ ούτε ο τρόπος χορήγησης ούτε αυτή καθαυτή η δοσολογία της φαρμακευτικής αγωγής ήταν σύμφωνες με τη διεθνώς αναγνωρισμένη πρακτική και τους ισχύοντες παιδιατρικούς αλγόριθμους που εφαρμόζονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Περισσότερα σε λίγο...

Ειδήσεις σήμερα 

Θλιβερή πρωτιά για την Κρήτη στις αυτοκτονίες εν μέσω lockdown

Κρήτη: Βρήκαν τον ... ποντικό που άρπαξε εξοπλισμό 10.000 ευρώ

Πίεση στα νοσοκομεία της Κρήτης: Πάνω από 100 οι ασθενείς με κορωνοϊό