Κρήτη

Ηράκλειο

Ο Μανώλης Συντυχάκης για την κινητοποίηση των οδηγών τουριστικών λεωφορείων

ΚΚΕ,Μανόλης Συντυχάκης

Ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση, έκανε την ακόλουθη δήλωση για την κινητοποίηση, στις 2 Ιούνη, των οδηγών τουριστικών λεωφορείων Κρήτης:

«Το ΚΚΕ χαιρετίζει την κλιμάκωση του αγώνα των οδηγών τουριστικών λεωφορείων Κρήτης, που δεν υποχωρούν από το δίκαιο και κατακτημένο από τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας τους αίτημα, της επαναπρόσληψής τους από 1η Μάη. Στηρίζουμε ολόπλευρα τα εργασιακά δικαιώματα των οδηγών τουριστικών λεωφορείων μέσα κι έξω από τη βουλή. Στα πλαίσια αυτά η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ ανέδειξε με ερώτηση την ανάγκη να πάρει άμεσα η κυβέρνηση μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων κι όχι μόνο τους εργοδότες.

Η σφοδρή επίθεση ενάντια στους εργαζομένους που έχουν ξεκινήσει οι εργοδότες στον κλάδο των Μεταφορών, βρίσκει έδαφος στο αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο των προηγούμενων και της σημερινής κυβέρνησης. Το σχέδιο για την ανάκαμψη του Τουρισμού, που από «βαριά βιομηχανία» της χώρας, εξελίσσεται στον βαριά ασθενή της, φανερώνει με τον πιο εμφατικό τρόπο πως μοναδική έγνοια της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων, με ισχυρό χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζόμενων στον κλάδο. Γι’ αυτό οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων γίνονται δέκτες κάθε απαξίωσης από την κυβέρνηση.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει πληρώσουν για άλλη μια φορά το μάρμαρο της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης! Να μη δεχτούν τη θυσία και άλλων δικαιωμάτων τους για τα κέρδη του κεφαλαίου. Να συνεχίσουν τον αγώνα τους για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

 

 

Κρήτη

Χανιά

Υπεγράφη η σύμβαση για τα Νεώρια Χανίων από Μενδώνη - Αρναουτάκη

φωτό αρχείου

“Ερευνητικές εργασίες για την ιστορική και τεχνολογική τεκμηρίωση της μελέτης ωρίμανσης των έργων αποκατάστασης -απόδοσης χρήσεων- ανάδειξης των Νεωρίων στα Χανιά” υπέγραψαν σήμερα Κυριακή το βράδυ 05/07/2020,  η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης και ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Ευάγγελος Διαμαντόπουλος.

Η τελετή υπογραφής  πραγματοποιήθηκε παρουσία Αρχων ,φορέων,και πολιτών στο χώρο των Νεωρίων Χανίων.Η Υπουργός Λίνα Μενδωνη,ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτακης,ο Δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηρακης και ο Πρύτανης Ευάγγελος Διαμαντόπουλος αναφέρθηκαν στην Πολιτιστική δυναμική αλλά και στις αναπτυξιακές δυνατότητες του έργου των Νεωρειων που θα αποτελέσουν κυψέλες πολιτισμού ," το έργο  αναδεικνύει την ιστορία τον πολιτισμό του τόπου μέσα από την συνεργασία την ενότητα των φορέων  θα  είμαστε πανέτοιμοι σε μελέτες για να μπορούμε να απορροφήσουμε πόρους.."τόνισε ο κ Αρναουτάκης,χαρακτηρίζοντας εμβληματικό το έργο όπως και αυτό της αγοράς που θα ακολουθήσει.Απο την πλευρά του  ο  Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά για την στήριξη τους την Υπουργό,τον Περιφερειάρχη και τον Πρύτανη στους οποίους και έδωσε αναμνηστικά δώρα από τα Νεωρεια και λιμάνια της Κρήτης.