Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Μηνύματα συμπαράστασης στους απεργούς της Ανακύκλωσης

ανακύκλωση διαμαρτυρία
 clock 09:45 | 05/11/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Μηνύματα συμπαράστασης στέλνουν φορείς του Ηρακλείου δείχνοντας τη συμπαράστασή τους στους εργαζομένους της Ανακύκλωσης. Πιο συγκεκριμένα:

Η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργαασία εκφράζει την υποστήριξη της προς τους εργαζομένους της ανακυκλώσης καλώντας τη νέα εταιρεία να ικανοποιήσει τα αιτήματα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΗ ΒΙ.ΠΕ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ .

ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ Η ΝΕΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΠΟΥ ΊΣΧΥΑΝ.

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ.

ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΤΕΙΧΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

Η ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή της στη βάρβαρη πολιτική των απολύσεων και του εργασιακού μεσαίωνα που τηρεί η νέα εταιρία«Waste Solutions» που αναλαμβάνει τη διαχείριση του εργοστασίου της «Ανακύκλωσης» στη ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου, μετά τη λήξη της εργολαβίας της εταιρίας «Creta Eco Phoenix»(31/10/2015)

Η νέα εταιρία αθετεί τις υποσχέσεις της για επαναπρόσληψη όλων των παλιών εργαζομένων και διατήρηση των εργασιακών σχέσεων που είχαν κατακτήσει, έχοντας τη στήριξη της Δημοτικής Αρχής Ηρακλείου και της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.) που είναι αρμόδια για τις εργολαβίες. Επιπλέον, περιφρονεί και παρακάμπτει την ομόφωνη απόφαση του σωματείου των εργαζομένων στην ανακύκλωση για ικανοποίηση των αιτημάτων των παλιών εργαζομένων.

Η εταιρία«Waste Solutions» -απαξιώνοντας κάθε έννοια εργατικού δικαιώματος και κατεδαφίζοντας τις κατακτημένες με ανυποχώρητο αγώνα εργασιακές σχέσεις- κραδαίνει το ρόπαλο της απόλυσης στους παλιούς εργαζομένους, ενώ την ίδια στιγμή ετοιμάζεται να προσλάβει νέο εργατικό προσωπικό, με μειωμένες αποδοχές και διευρυμένο ωράριο. Πρόκειται για την πολιτική του τρόμου που απαιτεί από τους εργαζόμενους να παραιτηθούν από όλες τις εργασιακές κατακτήσεις και τα δικαιώματά τους, να σκύψουν το κεφάλι και να προσαρμοστούν στο νέο μοντέλο της απασχολισιμότητας και σύγχρονης δουλείας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗ ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΚΤΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ.

ΔΙΑΤΡΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΕΤΡΟ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ».

Ανακοίνωση της Σωματειακής Επιτροπής ιδιωτικών υπαλλήλων Ηρακλείου:

«Με αμείωτη ένταση και ασυνεχή ροή συνεχίζονται οι εκδηλώσεις συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους 40 εργαζόμενους της ανακύκλωσης που για άλλη μία φορά διεκδικούν το αυτονόητο, το δικαίωμά τους στη δουλειά. Η στάση τους και το παράδειγμά τους, το γεγονός ότι δεν το βάζουν κάτω και διεκδικούν τη ζωή τους οργανωμένοι, ενωμένοι δημιουργεί εκφράσεις αλληλεγγύης από απλό κόσμο έξω από την πύλη του εργοστασίου καθημερινά, αλλά και ψηφίσματα σωματείων και φορέων.

Η Σωματειακή Επιτροπή αναφέρει :

Δεν περνάει η προσπάθεια της εργοδοσίας να βάλει τους πάμφτωχους να τσακώνονται με τους φτωχούς για ψίχουλα σε τόσο άθλιες συνθήκες δουλειάς, να βάλει δηλαδή τους υποψήφιους νέους εργαζόμενους να τσακωθούν με τους παλιούς!

Όμως είναι φανερό ότι είναι αδίστακτοι!! Γιαυτό δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε για το αυτονόητο: τη δουλειά και τη ζωή μας. Την αξιοπρεπή ζωή με δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους!

Δεν τρομάζουμε και δεν υποχωρούμε!

Ο αγώνας μας είναι κοινός: για ζωή και δουλειά με δικαιώματα γιατί δεν είμαστε δούλοι!

Δύναμη μας είναι η ενότητα των εργαζομένων!

Καλούμε τα σωματεία, τους φορείς να μας συμπαρασταθούν με αποφάσεις, ψηφίσματα και την παρουσία τους έξω από το εργοστάσιο της Ανακύκλωσης που θα μείνουμε όσο χρειαστεί!

Ευχαριστούμε όσους φορείς και σωματεία ήδη έχουν πάρει αποφάσεις συμπαράστασης και συνεχίζουν :

Σωματείο Οικοδόμων Ηρακλείου

Σύλλογος ‘Α Βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου «Δ.Θεοτοκόπουλος»

Αγροτικοί Σύλλογοι Αρχανών& Αστερουσίων

Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών «Γαλάτεια Καζαντζάκη»

Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ηρακλείου

Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου

Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου

Αναφορά και Ερώτηση στη Βουλή από τους βουλευτές κ.κ. Συντυχάκη, Κατσώτη, Τάσσο».

Ανακοίνωση από τον Σύλλογο Εκτάκτων Αρχαιολόγων:

«O Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στην ΒΙ.ΠΕ. και καταγγέλλει την νέα εταιρεία διαχείρισης του εργοστασίου για τη μη τήρηση των δεσμεύσεών της.

Οι εργαζόμενοι απολύθηκαν στις 31/10/2015 με τη λήξη της εργολαβίας της εταιρείας Creta Eco Phoenix που διαχειριζόταν το εργοστάσιο ανακύκλωσης αντίθετα με τις δεσμεύσεις της νέας εταιρείας, WasteSolutions, ότι οι εργαζόμενοι θα παραμείνουν στην εργασία τους, διατηρώντας τις ίδιες εργασιακές σχέσεις.

Ο Σ.ΕΚ.Α. στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων για τη διατήρηση της εργασίας τους στο εργοστάσιο ανακύκλωσης».

Ανακοίνωση από το Σωματείο Εργαζομένων Πα.Γ.Ν.Η.:

«Το Σωματείο Εργαζομένων Πα.Γ.Ν.Η. εκφράζει την ταξική του αλληλεγγύη στους εργαζόμενους του εργοστασίου της διαχείρισης της ανακύκλωσης στη ΒΙ. ΠΕ. Ηρακλείου στον αγώνα που κάνουν για την παραμονή όλων των εργαζομένων και με τις ίδιες εργασιακές σχέσεις από τη νέα εταιρεία που ανέλαβε πρόσφατα τη διαχείριση της επιχείρησης. Παρότι οι εργαζόμενοι είχαν λάβει την υπόσχεση τόσο στη συνάντηση με το Δήμο Ηρακλείου όσο και με εκπρόσωπο της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (που έχει την ευθύνη για τις εγκαταστάσεις και τις εργολαβίες) ότι θα παραμείνουν όλοι στη νέα εταιρεία και με τις ίδιες εργασιακές σχέσεις η νέα εργοδοσία αθετεί τις υποσχέσεις αφήνοντας χωρίς δουλειά πολλούς παλιούς εργαζόμενους. Επιχειρεί να προσλάβει νέο προσωπικό με μειωμένες αποδοχές και διευρυμένο ωράριο.

Το Σωματείο Εργαζομένων Πα.Γ.Ν.Η. καλεί το Δήμο Ηρακλείου και την Ε.Ε.Α.Α. να παρέμβουν άμεσα ώστε όλοι οι εργαζόμενοι της προηγούμενης εταιρείας να συνεχίσουν να εργάζονται στο εργοστάσιο της ανακύκλωσης με τις ίδιες εργασιακές σχέσεις. Καλεί την εταιρεία να προχωρήσει στην επαναπρόσληψη όλων των παλιών εργαζομένων. Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στον αγώνα των εργαζομένων της επιχείρησης της ανακύκλωσης.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων της ανακύκλωσης. Να μην περάσει η εργοδοτική τρομοκρατία. Να εκφράσουν την αλληλεγγύη, τη συμπαράσταση και τη στήριξη στον αγώνα τους. Να καταδικάσουν τις πολιτικές της κυβέρνηση, της Ε.Ε. που υπηρετώντας το Κεφάλαιο ανοίγουν το δρόμο στα αφεντικά να καταπατούν κάθε εργατικό δικαίωμα, να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους, να τους πετούν στο δρόμο». 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis