Κρήτη

Ηράκλειο

Μιχάλης Καραμαλάκης στο ekriti: Εδραιώνουμε νέο δόγμα εσωτερικής ασφάλειας

Μιχάλης Καραμαλάκης

Την πρώτη του δήλωση με φόντο την παραμονή του για ένα ακόμα χρόνο στη θέση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, έκανε αποκλειστικά στο ekriti.gr ο Ηρακλειώτης Αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης.

Ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ έκανε την ακόλουθη δήλωση: Συνεχίζουμε άοκνα να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία και βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών μας, με γνώμονα το κριτήριο της εγγύτητας προς αυτούς. Εδραιώνουμε ένα νέο δόγμα εσωτερικής ασφάλειας για την πρόοδο και την ευημερία της κοινωνίας μας. Αναδεικνύουμε μια νέα Ελληνική Αστυνομία στην υπηρεσία του πολίτη.

Ο άλλοτε Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Μύρωνα, έγινε αργότερα Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου όταν προήχθη στον βαθμό του Ταξίαρχου. Στη συνέχεια τοποθετήθηκε Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης όταν προήχθη στον βαθμό του Υποστρατήγου.

Από εκεί και αφού προήχθη στον βαθμό του Αντιστρατήγου, τοποθετήθηκε Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος. Ακολούθησε η θέση του Επιτελάρχη και από εκεί η θέση του Υπαρχηγού για να φτάσει στις 19 Ιουλίου του 2019, να τοποθετηθεί στη θέση του Αρχηγού. Θέση από την οποία μέχρι και σήμερα υπηρετεί το Σώμα της Αστυνομίας με σεβασμό στους συναδέλφους του και με γνώμονα πάντα την ασφάλεια του πολίτη.

ΓΙΩΡΓΟΣ Ι. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης:

Αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου: Νέα δρομολόγια από τις 25 Ιανουαρίου

Ηράκλειο: Πληρώνεται τη σύνταξή της μετά από παρέμβαση του “Ράδιο Κρήτη”!

Ηράκλειο: Ζούσε ξεχασμένος από όλους, σε ένα σπίτι χωρίς ρεύμα...

Κρήτη

Περιφέρεια Κρήτης: Ανακοινώνει τις επιχειρήσεις στις οποίες θα μοιράσει 60 εκ ευρώ

επιστρεπτέα προκαταβολή

Αγωνία τέλος για τους χιλιάδες ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στην Κρήτη, οι οποίοι έχουν υποβάλλει αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα της μη επιστρεπτέας προκαταβολής, ύψους 60 εκ ευρώ της Περιφέρειας Κρήτης.

Από αύριο έως το αργότερο την Παρασκευή αναμένεται να δημοσιοποιηθούν οι κωδικοί των επιχειρήσεων, οι οποίες θα λάβουν σημαντική οικονομική βοήθεια- με τον μέσο όρο της ενίσχυσης να είναι οι 25.000 ευρώ. Στοιχεία του προγράμματος και της διαδικασίας παρουσίασε σήμερα στο Ράδιο Κρήτη ο διευθυντής της Αναπτυξιακής Κρήτης, Αριστείδης Φραγκάκης.

Συνολικά, τη σχετική αίτηση έχουν συμπληρώσει και υποβάλλει 11 χιλιάδες επιχειρήσεις, από τις οποίες θα χρηματοδοτηθούν οι 2,5 χιλιάδες, με την εξέταση του φακέλου τους να γίνεται με το σύστημα της μοριοδότησης.

Πρόκειται για ένα μέτρο οικονομικής ενίσχυσης της Περιφέρειας Κρήτης προς το κρητικό “επιχειρείν” που επικεντρώνεται προς τις επιχειρήσεις που ήταν ακμάζουσες και κερδοφόρες προ πανδημίας και οι οποίες με την παρεμβολή της υγειονομικής κρίσης έχουν καταλήξει τώρα να μετράνε σοβαρές οικονομικές ζημιές.

Όπως σημείωσε ο κ Φραγκάκης, τα κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα είναι:

η επιχείρηση να βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας με κρατική εντολή

η επιχείρηση να ήνταν κερδοφόρος πριν την πανδημνία και να αριθμούσε αρκετούς εργαζομένους

η επιχείρηση να έχει υποστεί τώρα σοβαρό πλήγμα στον τζίρο της

αλλά και να έχει υποβάλλει ηλεκτρονικά χωρίς προβλήματα, δηλαδή εμπρόθεσμα και με έγκυρη φορολογική ενημερότητα, την αίτησή της.

Βάσει αυτών των κριτηρίων οι επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες να χρηματοδοτήσουν από αυτό το πρόγραμμα της Περιφέρειας.

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: Κρήτη - κορωνοϊός: "Έκρηξη" εισαγωγής ασθενών στα νοσοκομεία!

Ηράκλειο: Στα "κάγκελα" οι ξενοδοχοϋπάλληλοι για τη σύμβαση εργασίας - Τί απαντούν οι ξενοδόχοι

Κρήτη - κορωνοϊός: "Έπεσαν" πρόστιμα για μάσκες και άσκοπες μετακινήσεις