Κρήτη

Ηράκλειο

Μαμουλάκης: Τιμή στη μνήμη των Ηρώων του Σάρχου

χάρης μαμουλάκης

Με αφορμή την εκδήλωση τιμής και μνήμης των εκτελεσθέντων από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής Ηρώων του Σάρχου, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

 «Ο τόπος μας τιμά τις ηρωικές μορφές του αγώνα κατά των Γερμανών κατακτητών, ο Σάρχος, το επίσημα χαρακτηρισμένο «Μαρτυρικό Χωριό» και μέλος του Δικτύου «Μαρτυρικών πόλεων και χωριών Ελλάδας της περιόδου 1940 - ‘45», διατηρεί ζωντανό το μήνυμα της θυσίας των Σαρχιανών αγωνιστών που εκτελέστηκαν τον Αύγουστο του ’44.

Όλοι εμείς οι νεότεροι, που είχαμε την ευτυχία να μην ζήσουμε το μαρτύριο του πολέμου και της κατοχής, με σεβασμό και ευγνωμοσύνη στη μνήμη τους, δεσμευόμαστε να διατηρήσουμε ζωντανό το μήνυμα της θυσίας τους και να το μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές. Και από το δικό τους μεγαλείο, να αντλούμε θάρρος και δύναμη για να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες που μας περιμένουν»

Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη: "Με χτυπήσανε μαμά" - Τα τελευταία λόγια του 11χρονου

ηλεκτρικό πατίνι

Η συζήτηση για την ανυπαρξία νομικού πλαισίου για τη λειτουργία και χρήση των ηλεκτρικών πατινιών άνοιξε πάλι, με αφορμή τον θάνατο του 11χρονου Λεωνίδα στη Χερσόνησο.

 Η μητέρα του παιδιού ζητά να τιμωρηθούν αυτοί που νοίκιασαν το πατίνι στον γιο της και το κράτος να φροντίσει ώστε να μην βρεθεί καμία άλλη μάνα στη θέση της.