Κρήτη

Ηράκλειο

Μαμουλάκης: Όλα καλά λοιπόν κ. Μητσοτάκη;

χάρης μαμουλάκης

Με αφορμή τις «διορθωτικές κινήσεις» με την προσθήκη νέων Υπουργών στην Κυβέρνηση της Ν.Δ., ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«Επί δυο περίπου μήνες, περιμέναμε τις «διορθωτικές κινήσεις» στην Κυβέρνηση της ΝΔ που είχε προαναγγείλει από το Ισραήλ ο κ. Μητσοτάκης.

Σήμερα, με δυο «αναβαθμίσεις» και τρεις προσθήκες νέων Υπουργών, είδαμε το πως αξιολογεί την Κυβέρνησή του ο Πρωθυπουργός: Κρίνει ανεπαρκή τον κ. Γεωργιάδη, οπότε περιορίζει τις αρμοδιότητές του, ενώ θεωρεί όλους τους υπόλοιπους Υπουργούς επιτυχημένους, καθώς δεν προχώρησε σε ουσιασ​τικές αλλαγές. Καλύπτει έτσι απόλυτα τον κ. Πέτσα για το σκάνδαλο της περίφημης «λίστας», τον κ. Θεοχάρη για το μπάχαλο στον τουρισμό, τον κ. Βρούτση με τις πλατφόρμες τηλε-εκπαίδευσης που μας εξέθεσαν σε όλο τον κόσμο, την κ. Μενδώνη που ευαγγελίζεται την «αυτορρύθμιση» του πολιτισμού, κ.α.. Ταυτόχρονα, διατηρεί μια πολυπληθή Κυβέρνηση, εξαιρετικά δυσκίνητη και με σοβαρά προβλήματα εσωτερικής επικοινωνίας, μια Κυβέρνηση που καλείται να αντιμετωπίσει την ύφεση (την οποία η ίδια δημιούργησε πριν την έναρξη της πανδημίας), τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας αυτής καθαυτής, αλλά και το δεύτερο κύμα εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό ακόμα κι από απ’ όσους πίστεψαν στον κ. Μητσοτάκη, δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα από τη ΝΔ. Τα αδιέξοδα είναι μπροστά μας».

Κρήτη

Ηράκλειο

Βαρδάκης: Δεν έχει μείνει κοινωνική ομάδα η οποία να μη βιώνει απογοήτευση από τις πολιτικές Μητσοτάκη!

Στην κινητοποίηση των συνταξιούχων ο Σωκράτης Βαρδάκης.

Στο πλευρό των συνταξιούχων βρέθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης και οι οποίοι, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, "βγήκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι, για τις δραματικές στιγμές που βιώνουν, λόγω της γενικότερης κατάστασης, αφού αφενός το κύμα ακρίβειας κάνει επιδρομή στα εισοδήματά τους, αφετέρου η κυβέρνηση από τα “κουτσουρεμένα” αναδρομικά του 11μηνου Ιουνίου 2015-Μαΐου 2016, που έλαβαν, ζητά πίσω το 25 – 55% μέσω της φορολόγησης και τους εμπαίζει με το «δώρο» των 250 ευρώ, για ελάχιστους από αυτούς!

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Οικονομικών καλεί 1.100.000 συνταξιούχους, να υποβάλουν τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις έως τις 31/12/2021.

«Να σημειωθεί ότι με με την υπ΄ αριθμ. πρωτ. 8240/26.7.2021 κοινή ερώτησή μου με τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Τρύφωνα Αλεξιάδη, Κατερίνα Παπανάτσιου και τη συνυπογραφή 41 ακόμα βουλευτών, είχε προταθεί η αυτοτελής φορολόγηση των αναδρομικών των συνταξιούχων για τα έτη 2015 – 2016 με συντελεστή 20%, κάτι το οποίο τελικά δεν έγινε δεκτό από την κυβέρνηση.

Όσο για τα 250 ευρώ, το επίδομα της επαιτείας της κυβέρνησης της ΝΔ σε ένα ελάχιστο αριθμό συνταξιούχων, είναι η τρανή απόδειξη της υποκρισίας του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος αν και είχε υπερψηφίσει τον Ν. 4611/2019, άρθρο 120, με τον οποίο έγινε νόμος του κράτους η 13η Σύνταξη από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, την χαρακτήρισε ψίχουλα και ακολούθως την κατάργησε, στερώντας από τους συνταξιούχους εισόδημα 2,2 δις ευρώ τα έτη 2020 και 2021.

Ο κ Μητσοτάκης αφού υφάρπαξε με ψέματα την ψήφο των συνταξιούχων, λοιδόρησε και συκοφάντησε τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με τις οποίες προστατεύτηκαν και ενισχύθηκαν τα χαμηλά εισοδήματα, θεσμοθετήθηκε η 13η σύνταξη, καθώς η αξιοπρέπεια των συνταξιούχων δεν μπορεί να εξαρτάται από την επιδοματική πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης, την παρούσα στιγμή απογυμνώνεται από τις κούφιες υποσχέσεις του και καλείται να λογοδοτήσει για τις πολιτικές του, που φέρνουν καθημερινά σε οικονομικό στραγγαλισμό και απόγνωση τους συνταξιούχους και τις περισσότερες κοινωνικές ομάδες".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βαρδάκης: Απόρριψη τροπολογιών για επίδομα ανεργίας εργαζόμενων στον τουρισμό - επισιτισμό

Η ΝΔ χαρακτηρίζει τον Παύλο Πολάκη «σταθερό υπηρέτη της αντιεμβολιαστικής προπαγάνδας»

Κορωνοϊός - Πλεύρης: Σε 10-15 μέρες θα έχουμε εικόνα για την παραλλαγή Όμικρον

ESPA BANNER