Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη: Σε τροχιά υλοποίησης ένα έργο πνοής για τη Μεσαρά

κεντρο υγειας μοιρων

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει από σήμερα ένα έργο πνοής για όλη τη Μεσαρά, καθώς σήμερα θα γίνει η εξαγγελία για την κατασκευή του νέου Κέντρου Υγείας Μοιρών!

Ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης θα εξαγγείλλει το νέο Κέντρο Υγείας, το οποίο κατασκευάζεται σε έκταση κοντά στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου.

Η έκταση 3.600 τμ συνολικά που παραχωρήθηκε στη ΔΥΠΕ, αποτελεί ένα ιδανικό σημείο, για το έργο του οποίου η μελέτη προχωρά στο τελικό της στάδιο. 
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η δημοπράτηση αναμένεται το δεύτερο εξάμηνο του 2019. Ο Δήμος Φαιστού έχει αναλάβει τη διαδικασία, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι για την επίσπευση της κατασκευής του έργου, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης επισήμανε ότι η Περιφέρεια δεσμεύει 2 εκ. ευρώ για το καινούριο Κέντρο Υγείας.
Είναι ένα έργο, το οποίο κρίνεται αναγκαίο, γιατί το υφιστάμενο κτίριο, όχι μόνο δεν πληροί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την εξυπηρέτηση των πολιτών, αλλά το μισό κτίριο εχει κριθεί κατεδαφιστέο.

 
Ανδρέας Κριτσωτάκης
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Εργαζόμενοι επισιτισμού - τουρισμού: Από το Ηράκλειο στην Αθήνα για την πανελλαδική απεργία

 Επισιτισμού Τουρισμού

Το Σωματείο Εργαζομένων Επισιτισμού-Τουρισμού Νομού Ηρακλείου συμμετέχει στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που αποφάσισε η Πανελληνία Ομοσπονδία Επισιτισμού Τουρισμού στις 10 Ιουνίου 2020 στην Αθήνα, στις 12μ.μ., έξω από το Υπουργείο Εργασίας.

Στην συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς την Βουλή των Ελλήνων. Εκεί, θα παραδοθεί ψήφισμα στους αρμόδιους με τα αιτήματα του κλάδου.

Σε σχετική ανακοίνωση, το Σωματείο αναφέρει τα εξής:

"Όπως είχαμε από την αρχή της υγειονομικής και κοιωνικο-οικονομικής κρίσης  ανακοινώσει οι κινητοποιήσεις μας θα συνεχίσουν να κλιμακώνονται μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα μας. Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να έρθουν στην Αθήνα για το συλλαλητήριο, σας γνωρίζουμε πως η αναχώρηση θα γίνει στις 9 Ιουνίου το βράδυ με την ΑΝΕΚ και η επιστροφή στις 10 Ιουνίου το βράδυ από Πειραιά προς Ηράκλειο.

Η τιμή εισιτηρίου είναι 32€ μετ' επιστροφής. Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή πρέπει να επικοινωνήσουν το αργότερο μέχρι την Παρασκευή το απόγευμα με τον Γενικό Γραμματέα του σωματείου μας στο 6937199513".