Κρήτη

Ηράκλειο

Κρίσιμες αποφάσεις σήμερα για τις λαϊκές αγορές Αλικαρνασσού και Μασταμπά

Λαϊκή Αγορά

Θολό παραμένει το τοπίο με τη μετακίνηση των λαϊκών αγορών στο Ηράκλειο ενώ στον «πονοκέφαλο» των επιτελείς της Λότζια και της Επιτροπής Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας Κρήτης, με τη λαϊκή της Αλικαρνασσού όπου καμία από τις εμπλεκόμενες πλευρές δεν κάνει πίσω, ήρθε να προστεθεί και νέος!

Ο πονοκέφαλος για την περίπτωση της λαϊκής στο Μασταμπά!

Οι αντιδράσεις για τη χωροθέτηση και λειτουργία των δύο λαϊκών αγορών μαίνονται και η δημοτική αρχή καλείται να βγάλει να κάστανα από τη φωτιά ενώ σήμερα συνεδριάζει για το «καυτό» αυτό θέμα η Επιτροπή Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας, όπου τα αίματα αναμένεται να «ανάψουν» και πάλι!

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα αναφέρουν, σε ανοιχτή επιστολή τους, κάτοικοι των οδών. Καστρινάκη και Φωτίου, επισημαίνοντας ότι ζητούν απλά "ισονομία και ίση μεταχείριση".

Σημειώνουν, μεταξύ άλλων, ότι μέχρι την οριστικότερη λύση του προβλήματος, θα  πρέπει οι ευθύνες να επιμερίζονται σε όλους τους κατοίκους της συνοικίας στην οποία γίνεται η λαϊκή αγορά με βασικό κριτήριο την ΙΣΟΝΟΜΙΑ, ΤΗΝ ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ, ΤΑ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΣΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ.

«Δεν είναι πολιτικά και κοινωνικά ορθό και δίκαιο οι ΙΔΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ να υφίστανται συνεχώς τις συνέπειες ενώ κάποιες άλλες, χωρίς επαρκή δικαιολόγηση και με ασαφή κριτήρια, να βρίσκονται στο «απυρόβλητο», τονίζουν χαρακτηριστικά αναφέροντας τα παραδείγματα με τη λαϊκή αγορά του Μασταμπά όπου 2 περιοχές υφίστανται, επί χρόνια, την επιβάρυνση δηλαδή οι οδοί ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ  και Αντωνίου ΚΑΣΤΡΙΝΑΚΗ (το νότιο τμήμα)  και η οδός Πατριάρχου ΦΩΤΙΟΥ.

Θυμίζουμε ότι, παράλληλα, συνεχίζεται το «σήριαλ» με τη λαϊκή αγορά της Αλικαρνασού, όπου επανήλθε το σενάριο του πρώην Φάρου - στο οποίο αντιδρούν παραγωγοί κι έμποροι – ενώ μέχρι να διευθετηθεί το ζήτημα του οικοπέδου πλησίον των Φυλακών Αλικαρνασού – η λαϊκή έγινε χθες στις οδούς Καρίας και Δημοκρατίας, όμως οι κάτοικοι ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα ξαναστηθούν πάγκοι… καθώς η υπομονή τους έχει εξαντληθεί!
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Κορωνοϊός: Δεύτερο μόνιμο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Ηράκλειο για δωρεάν rapid test

εοδυ πλατεία

Η πλατεία Ελευθερίας δεν θα είναι το μοναδικό σημείο, όπου οι πολίτες μπορούν να κάνουν δωρεάν rapid test για τον κορωνοϊό.

Οπως δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ράδιο Κρήτη ο υπέυθυνος του ΕΟΔΥ για την Π.Ε Ηρακλείου Πάνος Μαματζάκης, από αύριο Τρίτη 20 Απριλίου 2021, όσοι το επιθυμούν θα μπορούν να κάνουν τη διαδικασία, από συνεργείο του ΕΟΔΥ στην πλατεία της Αγίας Αικατερίνης, πλησίον του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Μηνά, και θα λειτουργεί 10.00-14.00, Κυριακή με Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός των μαθητών Λυκείου και τν εκπαιδευτικών, από σήμερα self test οφείλουν να κάνουν και εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, οπότε η επαλήθευση τυχόν θετικών τεστ, είναι επιβεβλημένη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Διαγραμμίσεις, κολονάκια και... αγανάκτιση στη Λεωφόρο Κνωσού (βίντεο-φωτο)

Ηράκλειο: Ξεχειλίζει η οργή για τα υδρόμετρα - Σπείρα... επαγγελματιών "χτυπά" ανελέητα

Κρήτη - κορωνοϊός: Μειώνονται οι ασθενείς - Σταθερές οι εισαγωγές σε ΜΕΘ