Κρήτη

Ηράκλειο

Κεγκέρογλου: Ζητά την αποζημίωση των παραγωγών για ζημιές από τον παγετό

Βασίλης Κεγκέρογλου

Με ερώτηση προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Γραμματέας της Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ.Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά να αποζημιωθούν άμεσα οι παραγωγοί της Κρήτης για τις ζημιές που υπέστησαν  από τον πρόσφατο παγετό.

Η ερώτηση:

"Τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα και συγκεκριμένα ο παγετός, που εκδηλώθηκε σε διάφορες περιοχές της Μεσαράς, είχε σαν αποτέλεσμα την πρόκληση μεγάλων ζημιών σε φυτικό κεφάλαιο (πρώιμες ποικιλίες αμπελιού, υπαίθριες καλλιέργειες πατάτας, κηπευτικά και άλλες καλλιέργειες). 

Σύμφωνα με τους αγρότες παραγωγούς αλλά και τους συλλόγους τους (Αγροτικός Σύλλογος Ζαρού κ.α), οι ζημιές φτάνουν έως και το 100% της παραγωγής ενώ κάνουν λόγο για άλλη μια χαμένη χρονιά, αφού καταστράφηκε ολοσχερώς η παραγωγή τους.

Επιπλέον, όλοι οι παραγωγοί υπαίθριων καλλιεργειών, έχουν υποστεί μεγάλη μείωση του εισοδήματος τους εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων (κλείσιμο της εστίασης που απορροφούσε μεγάλο μέρος της παραγωγής, περιορισμοί στις λαϊκές αγορές κλπ) που έχει επιβάλλει η Κυβέρνηση, με συνέπεια να αδυνατούν να ανταποκριθούν στις  τρέχουσες οικονομικές υποχρεώσεις τους αλλά ακόμη και να συνεχίσουν την δραστηριότητα τους.

Η ανταπόκριση των αρμοδίων του ΕΛΓΑ σε τοπικό επίπεδο για εκτιμήσεις των ζημιών  ήταν άμεση.

Επειδή ο παγετός προκάλεσε τεράστιες ζημιές

Επειδή η ανησυχία των αγροτών παραγωγών είναι έντονη και βρίσκονται σε απόγνωση, αφού είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

-Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η αποζημίωση των παραγώγων για τις ζημιές που υπέστησαν από τον πρόσφατο παγετό;

-Τι άλλα ουσιαστικά μέτρα προτίθεστε να λάβετε για την ενίσχυση τους αλλά και για να μπορέσουν να συνεχίσουν τη δραστηριότητα τους;».

Ειδήσεις σήμερα 

Περιφέρεια Κρήτης: Ημερίδα για τη βιώσιμη ανάπτυξη της υπαίθρου και των ορεινών περιοχών

Θλίψη στο ΤΕΕ/ΤΑΚ για τον χαμό των δύο Μηχανικών

Δασικοί Χάρτες - Ρέθυμνο: Aγρότες απειλούν να καταλάβουν το κτίριο της Διεύθυνσης Δασών

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - σεισμός: Το ΚΕΚ Επιμελητηρίου παραχωρεί αίθουσες για τη στέγαση μαθητών

Σχολική τάξη

Την παραχώρηση έξι αιθουσών για τις προσωρινές ανάγκες φοίτησης των μαθητών του 24ου και 31ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου αποφάσισε ομόφωνα κατά την έκτακτη συνεδρίασή της η Διοικητική Επιτροπή του ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Κύριο μέλημα για τη Διοίκηση του ΚΕΚ είναι να διασφαλιστεί από τον Δήμο Ηρακλείου ότι θα αναλάβει πλήρως την ευθύνη για την ασφάλεια των μαθητών με μια σειρά μέτρων, ώστε να μην κινδυνεύουν τα παιδιά. Παράλληλα επιζητεί να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία  του ΚΕΚ κατά τις πρωινές ώρες, με την επιστροφή προς χρήση από το ΚΕΚ, των αιθουσών που έχει παραχωρήσει στο ΕΠΑΛ και παραμένουν αναξιοποίητες, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα το έργο του.

Να σημειωθεί ότι η Διοίκηση του ΚΕΚ ουδέποτε αρνήθηκε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου για την παραχώρηση των αιθουσών, αντίθετα έθεσε το θέμα αμέσως σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και καλεί τον Δήμο να συνυπογράψει μνημόνιο συνεργασίας  που θα διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία και των Σχολείων και του ΚΕΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο - σεισμός: Το 7ο Δημοτικό της ...διασποράς - Σε άλλα σχολεία τα παιδιά

Βαρδάκης - σεισμός: Άμεσα λύση το πρόβλημα της στέγασης των μαθητών

Ανώγεια - σεισμός: Αναστολή λειτουργίας στο Γυμνάσιο - Λύκειο μετά την αυτοψία

 

ESPA BANNER