Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - τουρισμός: 500 πτήσεις από το εξωτερικό έως το τέλος του μήνα

Τουρισμός - Ηράκλειο

Αισιόδοξη ότι ο ελληνικός τουρισμός φέτος θα καταφέρει να προσεγγίσει το 50% του τζίρου που έκανε το 2019 εμφανίστηκε η πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), Άντζελα Γκερέκου.
«Το 40% είναι ρεαλιστικότατο και το 50% εφικτό. Ίσως και λίγο περισσότερο. Εάν ανοίξει και η αγορά της Αγγλίας προς τέλος Ιουνίου» σημείωσε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο ότι φέτος δυναμικό ρόλο θα παίξουν και οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.

Παράλληλα, υπογράμμισε, ότι φέτος είναι ευκαιρία να στηριχθεί ο εναλλακτικός και ο θεματικός τουρισμός, ενώ γνωστοποίησε ότι υπάρχει συζήτηση και για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. «Σεπτέμβριος και Οκτώβριος μπορούν να στηρίξουν την τουριστική οικονομία. Να καλύψουν αυτό που χάνεται από την αρχή» είπε.

 

 

Δε θα είναι εύκολο να πιάσουμε το 50% του 2019, είπε από την πλευρά του ο Θεόδωρος Μυλωνάκης, τουριστικός πράκτορας στο Ηράκλειο.

«Ξεκινήσαμε εδώ και μερικές ημέρες επίσημα την τουριστική σεζόν. Στο Ηράκλειο ήδη έχουν έρθει αρκετά αεροπλάνα. Περιμένουμε μέχρι τέλος του μήνα να υποδεχτούμε γύρω στις 500 πτήσεις από το εξωτερικό. Δεδομένης της κατάστασης, ο αριθμός δεν είναι κακός, αλλά δεν είναι και αρκετά μεγάλος. Σε μια χρονιά φυσιολογική ημερησίως αυτή την περίοδο έφταναν στο Ηράκλειο 100 πτήσεις. Τώρα κινούμαστε σαν να είμαστε στον Μάρτιο. Ο στόχος να παραταθεί η σεζόν υπάρχει, αλλά είναι πολύ δύσκολο», είπε ο κ. Μυλωνάκης.

«Πρέπει να έχουμε υπόψιν και τον ανταγωνισμό. Φέτος ανοίγουν όλοι οι προορισμοί, είχαν μείνει πίσω οι ανταγωνιστές, ακόμα και μεγάλες χώρες όπως η Ισπανία πέρυσι δε δούλεψαν σχεδόν καθόλου. Δε θα είναι εύκολο να πιάσουμε το 50% του 2019. Αυτό φαίνεται από τώρα που είναι αρχή της σεζόν στους μεγάλους προορισμούς. Για τους προορισμούς που εξαρτώνται από την αγγλική αγορά, όπως στα νησιά του Ιουνίου, θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα», πρόσθεσε ο ίδιος.

 

 

Διαβάστε επίσης:

Άρση lockdown: Τα επόμενα βήματα - Πότε ανοίγουν γυμναστήρια, πότε ξεκινούν οι συναυλίες

Κρήτη: Από το πλοίο στο νοσοκομείο ο 23χρονος

ΟΠΕΚΑ - Επίδομα παιδιού: Αυξάνονται τα ποσά που θα καταβληθούν

Κρήτη

Λασίθι

Εργαζόμενοι ΓΝΑΝ: Καταγγέλουν τις μετακινήσεις προσωπικού

Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

Το καθεστώς των τρίμηνων μετακινήσεων προσωπικού των νοσοκομείων καταγγέλει με ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου, κάνοντας λόγω για περαιτέρω αποδυνάμωση των νοσοκομείων.

Η ανακοίνωση:

"Το ΔΣ του Συλλόγου εργαζομένων ΓΝΑΝ εκφράζει τον προβληματισμό και τη διαμαρτυρία του για την απόφαση της διοικήτριας της 7ης ΥΠΕ με την οποία μετακινείται για τρεις μήνες μόνιμη δόκιμη νοσηλεύτρια του ΓΝΑΝ στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων. Δυστυχώς οι τρίμηνες μετακινήσεις λοιπού προσωπικού λειτουργούν ως μέσο προώθησης μόνιμων μετατάξεων μέσω συνεχών παρατάσεων και οι απώλειες είναι μόνιμες, κάτι πολύ επιβαρυντικό για νοσοκομεία όπως το ΓΝΑΝ που είναι από τα πιο υποστελεχωμένα της Κρήτης.

Ακόμη δεν υπάρχει αξιοκρατία, ούτε κάποια αντικειμενικά κριτήρια, με αποτέλεσμα από τη μια να εγκρίνεται μετακίνηση νεοπροσληφθείσας νοσηλεύτριας με θετική εισήγηση από το διοικητή του Νοσοκομείου, και από την άλλη να  απορρίπτονται, έχοντας αρνητική εισήγηση από το διοικητή του
Νοσοκομείου,  αιτήσεις συναδέλφων με πολυετή υπηρεσία και συνοδά προβλήματα οικογ. περιβάλλοντος (υγείας, κοινωνικά κα).

Επίσης η συγκεκριμένη απόφαση  έρχεται σε μια κρίσιμη φάση σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας και ενώ υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να αποδυναμωθούν περεταίρω τα Νοσοκομεία από την 1η Σεπτεμβρίου σε περίπτωση που η κυβέρνηση επιμείνει να θέσει σε αναστολή εργασίας τους ανεμβολίαστους συναδέλφους, κάτι που ελπίζουμε και αγωνιζόμαστε να μη γίνει. 

Ως Σύλλογος Εργαζομένων ΓΝΑΝ ζητούμε είναι να καταργηθεί  το καθεστώς- παραθυράκι των τρίμηνων μετακινήσεων λοιπού προσωπικού και να δημιουργηθεί ένα αξιοκρατικό και διαφανές σύστημα μετατάξεων και μετακινήσεων προσωπικού των Νοσοκομείων, όπως υπάρχει σε άλλους επαγγελματικούς χώρους, συνδεδεμένο με νέες προσλήψεις, έτσι ώστε ούτε κάποιοι συνάδελφοι να εγκλωβίζονται για πάρα πολλά χρόνια, ούτε κάποια Νοσοκομεία να αποδυναμώνονται συνεχώς από μετακινήσεις."

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Rapid test στον Δήμο Ηρακλείου: Νέο ωράριο λειτουργίας λόγω καύσωνα

Νοσοκομεία Κρήτης: 138 οι ασθενείς με κορωνοϊό

Ηράκλειο: "Έσπασε" την καραντίνα αλλά την συνέλαβαν στο αεροδρόμιο