Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Τα θέματα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα

Στιγμιότυπο έξω από τη Λότζια

Συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου και ώρα 17:55 το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου για συζήτηση και λήψη απόφασης για 18 θέματα της ημερήσιας διάταξης. Αναλυτικότερα:

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Καθορισμός τελών χρήσης κοινοχρήστων χώρων στο Ηράκλειο για το έτος 2021 (απόφαση 938/2020 (Οικονομικής Επιτροπής).

Αναμόρφωση προϋπολογισμού για εργοδοτικές εισφορές (απόφαση 1034/2020 Οικονομικής Επιτροπής)

Αναμόρφωση προϋπολογισμού έτους 2020 για την κάλυψη της δαπάνης συμμετοχής του Δήμου Ηράκλειου στα εν εξελίξει έργα που εκτελεί ο ΕΣΔΑΚ σχετικά με το πρόγραμμα "ΑΝΑΣΑ" (απόφαση 1035/2020 Οικονομικής Επιτροπής).

Αναμόρφωση προϋπολογισμού για την κάλυψη της δαπάνης για την παροχή υπηρεσίας σχετικά με τον σχεδιασμό και την ανάλυση του τουριστικού προορισμού Ηρακλείου, με βάση της αρχές της αειφορίας (απόφαση 1036/2020 Οικονομικής Επιτροπής).

Αναμόρφωση προϋπολογισμού έτους 2020 για την εκπόνηση μελέτης με τίτλο "Μελέτη για την αντιδιαβρωτική προστασία της παράκτιας ζώνης της παλιάς Ηλεκτρικής"( απόφαση 1037/2020 Οικονομικής Επιτροπής).

Αναμόρφωση προϋπολογισμού έτους 2020 σχετικά με την χρηματοδότηση ύψους 52.674,00 € από το Υπουργείο Εσωτερικών με σκοπό την χορήγηση οικονομικών ενισχύσεων σε πληγέντες από φυσικές καταστροφές (απόφαση 1038/2020 Οικονομικής Επιτροπής).

Αποδοχή τιμής μονάδας αποζημίωσης σύμφωνα με την 872/2020 απόφαση της Ο.Ε. με υπεύθυνη δήλωση των δικαιούχων κα Ανδρουλάκη Ευφροσύνης του Νικ. και Ανδρουλάκη Καλλιόπης του Νικ. εμβαδού 516,20 στο Ο.Τ 2305 της περιοχής «Θέρισσος – Μασταμπάς – Δειλινά – Κορώνη» του Δήμου Ηρακλείου για την κατασκευή σχολείου (απόφαση 1077/2020 Οικονομικής Επιτροπής).

Διαγραφή υποχρεώσεων προς τρίτους.

Έγκριση απομάκρυνσης δέντρων.

Ονοματοθεσία και μετονομασία οδών του Δήμου Ηρακλείου.

Αντικατάσταση μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ηρακλείου Κρήτης».

Αναστολή ισχύος του άρθρου 6 της αριθμ. 891/2019 απόφασης του Δημοτικού Συμβούλιου (απόφαση 89/2020 Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).

Έγκριση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την υλοποίηση του έργου «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης στις περιοχές Μασταμπάς – Θέρισσος (απόφαση 90/2020 Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή των 42& 13 Δημοτικών Σχολείων στην περιοχή Κατσαμπά (απόφαση 92/2020 Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).

Έγκριση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την υλοποίηση του έργου «Εφαρμογή σχεδίου πόλεως στην περιοχή Αγ. Ιωάννη Χωστού, στην συμβολή των οδών Παπαγιάννη Σκουλά – Λυκείου – Χριστομιχάλη Ξυλούρη – Αγ. Ιωάννη Χωστού» (απόφαση 93/2020 Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ) .

Έγκριση διαμόρφωσης – ανακατασκευής πεζοδρομίων – διαγραμμίσεων στα πλαίσια του έργου «Διαμορφώσεις – κατασκευές – συντηρήσεις υποδομών σε κοινόχρηστους και αθλητικούς χώρους – 2ο υποέργο : Συντήρηση Λεωφόρου Κνωσού (απόφαση 94/2020 Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).

Τροποποίηση της με αρ. 294/21017 απόφασης Δ.Σ. Ηρακλείου για την αντικατάσταση μελών της κοινής επιτροπής παρακολούθησης του άρθρου 6 της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Ν.Α.Η. και Δήμου Παλιανής για τη μελέτη "Σχέδιο χωρικής οικιστικής οργάνωσης ανοικτής πόλης (ΣΧΟΟΑΠ) Δήμου Παλιανής, Ν. Ηρακλείου"

Ορισμός 1) Επιτροπής Δημοπρασιών για αγορές – πωλήσεις – εκμισθώσεις – μισθώσεις ακινήτων. 2) Επιτροπής Εκτίμησης (με χρέη καταλληλόλητας) για αγορές – πωλήσεις – εκμισθώσεις – μισθώσεις ακινήτων και εκτίμησης κινητών πραγμάτων του Δήμου και 3) εκπροσώπου του Δήμου για την συγκρότηση επιτροπής για την καταλληλότατα και επιλογή χώρων καταλλήλων για ανέγερση διδακτηρίων καθώς και χώρων μετά κτηρίων κατάλληλων για την στέγαση σχολικών μονάδων, για το έτος 2021.

 

Κρήτη

Χανιά

Χανιά: Αναβολή εκδηλώσεων λόγω των καιρικών συνθηκών

Χριστουγεννιατικο δεντρο

Την αναβολή της προγραμματισμένης για σήμερα Σάββατο 4/12, εκδήλωσης φωτοδότησης του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στο παλιό λιμάνι των Χανίων, ανακοίνωσε ο Δήμος Χανίων, λόγω των καιρικών συνθηκών.

Με βάση την ανακοίνωση αναβάλλεται η προγραμματισμένη για σήμερα στις 7 το απόγευμα, φωτοδότηση του νέου χριστουγεννιάτικου δέντρου του Δήμου Χανίων στην πλατεία δίπλα από το Γιαλί Τζαμί, στο Ενετικό Λιμάνι της πόλης. Για τη νέα ημερομηνία και ώρα της τελετής φωτοδότησης θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση εντός των επόμενων ημερών.

Ακόμα αναβάλονται και οι προγραμματισμένες για σήμερα, δράσεις της «Γιορτής ΣΥΝ - άθλησης», στον αύλειο χώρο του 1ου Γυμνασίου Χανίων. Οι δράσεις, που εντάσσονται στην Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Αναπηρία, θα πραγματοποιηθούν, σε νέα ώρα και ημερομηνία που θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στην Πλατεία Ελευθερίας (Φωτογραφίες)

Ηράκλειο: Ποινή φυλάκισης 15 μηνών στον πατέρα που άφησε το παιδί του στην χαρτόκουτα

Κρήτη - κορωνοϊός: Ανησυχία για τους θανάτους - Διατηρούνται ψηλά τα κρούσματα

ESPA BANNER