Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Συγχαρητήρια στους σωτήρες των μεταναστών

μετανάστες Ηράκλειο

Με ανακοινωση της η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης εκφράζει τα θερμά συγχαρητήριά της  σε όλα τα στελέχη τα οποία συμμετείχαν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλιευτικού σκάφους που βρισκόταν σε δυσχερή θέση στη θαλάσσια περιοχή νότια των Καλών Λιμένων και στο οποίο επέβαιναν 53 παράτυποι μετανάστες.

«Ιδιαίτερα συγχαίρουμε το πλήρωμα του ΠΛΣ 1005 του Λ/Σ Κόκκινου Πύργου όπου υπό δυσμενής καιρικές συνθήκες (άνεμοι εντάσεως 7-8 μποφόρ) επιχείρησαν και έφεραν εις πέρας με απόλυτη επιτυχία το έργο τους. 
Για ακόμα μια φορά στελέχη της υπηρεσίας μας επιδεικνύουν αυταπάρνηση- αυτοθυσία και προσήλωση στο καθήκον», καταλήγει η ανακοινωση.

Κρήτη

Λασίθι

Κρήτη: Με εισαγγελική εντολή σε δομή, παιδάκι 2,5 ετών - Αφαιρέθηκε η επιμέλεια από τους γονείς

παιδάκι

Στην Παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου μεταφέρθηκε την Παρασκευή, με Εισαγγελική εντολή, παιδάκι 2,5 ετών από την Ιεράπετρα.

Σύμφωνα με την "Ανατολή", η εντολή του Εισαγγελέα δόθηκε λόγω παραμέλησης από το οικογενειακό του περιβάλλον, με την επιμέλεια να αφαιρείται προσωρινά από τους γονείς του και να δίδεται σε κοινωνική δομή-ίδρυμα του Ηρακλείου.

Το μικρό, ηλικίας 6 μηνών, αδελφάκι του εν λόγω παιδιού, ήδη βρίσκεται στην ίδια δομή, αφού προ ημερών αυτό είχε μείνει για πολλές ώρες νοσηλευόμενο μόνο του στο ΠΑΓΝΗ, με αποτέλεσμα το νοσηλευτικό προσωπικό εκεί να κινητοποιηθεί και να εκκινήσουν οι διαδικασίες για να μεταφερθεί το παιδί στη δομή.

Ακολούθησε έρευνα από την κοινωνική λειτουργό του Δήμου Ιεράπετρας, που διεπίστωσε ότι και το άλλο παιδί της οικογένειας ζούσε παραμελημένο και όχι σε ασφαλές και κατάλληλο περιβάλλον.

Το 2,5 ετών παιδί παραμένει στην Παιδιατρική κλινική, υπό συνεχή αστυνομική παρακολούθηση, προκειμένου να του γίνουν όλες οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και να μεταφερθεί στη συνέχεια στη δομή στο Ηράκλειο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Ποινή φυλάκισης 15 μηνών στον πατέρα που άφησε το παιδί του στην χαρτόκουτα

Κρήτη: "Καμπάνες" σε υπαλλήλους κρεοπωλείων για μη χρήση μάσκας

Κρήτη - κορωνοϊός: Πόσοι πολίτες έχουν εμβολιαστεί

ESPA BANNER