Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Στην Περιφέρεια Κρήτης οι Πρόεδροι των Περιφερειακών Συμβουλίων της χώρας

αρναουτάκης περιφερειακό συμβούλιο

Στην διεκδίκηση της Περιφερειακής διακυβέρνησης με αυξημένες αρμοδιότητες και πόρους, αναφέρθηκαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και οι Πρόεδροι Περιφερειακών συμβουλίων της χώρας που συνεδρίασαν σήμερα στο Ηράκλειο ύστερα από πρόσκληση του συναδέλφου τους στο Π.Σ Κρήτης Παύλου Μπαριτάκη.

«Είναι ανάγκη να υπάρξουν έμπρακτα θεσμικές -δομικές αλλαγές για την αποτελεσματική λειτουργία της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης,» τονίστηκε χαρακτηριστικά στην συνεδρίαση που έγινε σε αίθουσα του ξενοδοχείου “Ατλαντίς” ενώ οι Πρόεδροι που συμμετείχαν με φυσική παρουσία και διαδικτυακά στην συνεδρίαση αναφέρθηκαν σε θέματα λειτουργίας των Περιφερειακών Συμβουλίων.

Στην έναρξη της συνεδρίασης ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης καλωσόρισε, στην Κρήτη τους Προέδρους, επισημαίνοντας τον σημαντικό θεσμό του Προέδρου, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι «εσείς οι Πρόεδροι είστε τα στηρίγματα μας».

Ο κ Αρναουτάκης, κλείνοντας ευχήθηκε στους προέδρους καλή παραμονή που θα συνδυαστεί με επισκέψεις σε ιστορικά μνημεία, μουσείο, αλλά και προσκύνημα στην μαρτυρική Βιάννο καθώς θα συμμετάσχουν στις επετειακές εκδηλώσεις τιμής και μνήμης την Κυριακή παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στον Χαιρετισμό-καλωσόρισμα του, ο Πρόεδρος Παύλος Μπαριτάκης, ανέφερε ως σημαντικό το γεγονός την παρουσία των συναδέλφων του της χώρας και ευχαρίστησε τον παριστάμενο Περιφερειάρχη για την προθυμία φιλοξενίας της συνάντησης που αποτελεί συνέχεια άλλων επίσης χρήσιμων συναντήσεων που έγιναν στις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων νήσων.

Τις θερμές τους ευχαριστίες, με ανταλλαγή δώρων εξέφρασαν συμμετέχοντες Πρόεδρο: Αττικής Χρήστος Θεοδωρόπουλος, Ανατολικής Μακεδονίας ,Θράκης Χρήστος Παπαθεοδώρου, Δυτικής Ελλάδας Τάκης Παπαδόπουλος, Ιονίων νήσων Νίκος Μουζακίτης, Ηπείρου Σταυρούλα Μπραΐμη-Μπότση, Δυτικής Μακεδονίας Φρόσω Ντιό, Κεντρικής Μακεδονίας Βενιαμίν Καρακωστάνογλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Τεράστια απειλή η ερημοποίηση - Χρειάζονται ειδικά σχέδια διαχείρισης

Στο Ηράκλειο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Κρήτη

Ηράκλειο

Εκλογές ΝΟΔΕ Ηρακλείου: Σε θέση μάχης οι υποψήφιοι

Νέα Δημοκρατία

Η αντίστροφη μέτρηση για την ψηφοφορία των εσωκομματικών εκλογών της ΝΟΔΕ Ηρακλείου την Κυριακή 24 Οκτωβρίου έχει ξεκινήσει και ήδη υποψήφιοι πρόεδροι και σύνεδροι βρίσκονται σε θέση μάχης με τις κάλπες να ανοίγουν στις 10 το πρωί και να κλείνουν στις 7 το απόγευμα.

Στις εκλογές της ΝΟΔΕ Ηρακλείου τα μέλη που θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσου θα φτάσει τα 6.200 ενώ τα μέλη που θα εκλεγούν θα είναι 15 και συγκεκριμένα 6 γυναίκες και 9 άνδρες ενώ οι σύνεδροι που θα εκλεγούν θα είναι 19 (8 γυναίκες και 11 άνδρες) με τον αριθμό των υποψηφίων συνέδρων ωστόσο να ανέρχεται στους 34, όπως είπε στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη, ο απερχόμενος πρέδρος, Βαγγέλης Καρκανάκης.

Τη θέση της προεδρίας της ΝΟΔΕ διεκδικεί εκ νέου ο απερχόμενος πρόεδρος Βαγγέλης Καρακανάκης αλλά και ο Στράτος Μαγκουσάκης. 

Με τον ...αέρα της εμπειρίας από την προηγούμενη θητεία του στην κομματική βάση, ο μεν Βαγγέλης Καρκανάκης θέτει εαυτόν στην κρίση των κομματικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία θα προσέλθουν στις κάλπες που θα στηθούν για την ανάδειξη των νέων οργάνων της τοπικής Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής.

Ο δε Στράτος Μαγκουσάκης δεσμεύεται ο ρόλος του να είναι πάνω από όλα ενωτικός και θεσμικός.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί είτε  μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τα Μέλη εκείνα που επιθυμούν και έχουν υποβάλλει σχετικό αίτημα ηλεκτρονικά προς τη Διεύθυνση Πληροφορικής του Κόμματος έως και το Σάββατο 16 του μήνα, είτε δια ζώσης στους χώρους:

Για τους Δήμους Ηρακλείου, Μαλεβιζίου, Μινώα Πεδιάδος και Βιάννου, στους χώρους του Θεατρικού Σταθμού Ηρακλείου, για τον Δήμο Χερσονήσου στο Δημαρχείο – στο χώρο της Παλαιάς Αμερικανικής Βάσης, για τον Δήμο Αρχανών - Αστερουσίων στο Δημαρχείο στα Πεζά και για τους Δήμους Γόρτυνας και Φαιστού στο Δημαρχείο στις Μοίρες.

 

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη Ράδιο Κρήτη: 2.500 ευρώ ανά στρέμμα για την αναμπέλωση - Επιδότηση και για τις χαρουπιές!

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Πώς θα γίνει η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

Ηράκλειο: Τις ενοχλούσε η φασαρία από το γυμναστήριο και έκαναν μήνυση

ESPA BANNER