Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Σε καθημερινή βάση η απολύμανση κοινόχρηστων χώρων

απολύμανση κορωνοϊός

Η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Ηρακλείου είναι ίσως η μοναδική που λειτουργεί- αυτήν την περίοδο- με την πλήρη ανάπτυξη της σε εργατικό δυναμικό και όχι με προσωπικό ασφαλείας. Δε θα μπορούσε άλλωστε να γίνει διαφορετικά, βάσει της νέας καθημερινότητας που διαμορφώνει η πανδημία και της ανάγκης για συνεχείς απολυμάνσεις. 

Όπως πληροφορεί ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Κώστας Βαρδαβάς, οι απολυμάνσεις με τα ειδικά μηχανήματα εφοδιασμένα με απορρυπαντικές ουσίες και χλώρια γίνονται σε καθημερινή βάση και σε δύο βάρδιες. Γίνεται σάρωση όχι μόνο των κεντρικών πλατειών και οδικών αρτηριών αλλά και «ευαίσθητων» χώρων, όπως πλατείες κοντά σε εκκλησίες, στον περίβολο σουπερμαρκετ και στάσεων λεωφορείων. 

«Τις ερχόμενες ημέρες θα ξεκινήσουμε και ψεκασμούς, ενώ σχολαστική είναι η απολύμανση και η καθαριότητα στο αμαξοστάσιο του δήμου, επίσης σε καθημερινή βάση, τόσο στους εσωτερικούς χώρους όσο και στα αυτοκίνητα της υπηρεσίας» συμπληρώνει ο αντιδήμαρχος μιλώντας στο ekriti.gr. 

Όπως είναι αναμενόμενο η απολύμανση είναι το πρώτο πράγμα που έπεται μετά από εντοπισμό κρούσματος ή την υποψία αυτού. Αυτό υπογραμμίζει στο ekriti.gr η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και υπεύθυνη του συντονιστικού διαπαραταξιακού δημοτικού οργάνου για την αντιμετώπιση του προβλήματος στον δήμο Ηρακλείου Ρένα Παπαδάκη. Σε αυτό το πλαίσιο προληπτικά είχε γίνει απολύμανση στο ΚΕΠ της λεωφόρου Πλαστήρα, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα, επίσης προληπτικά, έχει προγραμματιστεί η σχετική εργασία στον καταυλισμό των ΡΟΜΑ. 

Κρήτη

Ηράκλειο

Το Δημαρχείο φωτίστηκε ροζ για την Παγκόσμια ημέρα πρόληψης καρκίνου του μαστού

Το Δημαρχείο Μαλεβιζίου

Με μια συμβολική κίνηση ο Δήμος Μαλεβιζίου θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα την Κυριακή 25 Οκτωβρίου ημέρα σηματοδοτεί την  παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού.

Το Δημαρχείο φωτίστηκε ροζ, σήμα κατατεθέν της ημέρας,καθώς όλες οι γυναίκες πρέπει να εντάξουν τον τακτικό προληπτικό έλεγχο στη ζωή τους.

Να αγαπήσουν και να φροντίσουν ακόμα περισσότερο τον εαυτό τους, να αντικαταστήσουν το φόβο για την ασθένεια με επιλογές που προάγουν την υγεία. Ο καρκίνος του μαστού ΔΕΝ είναι πια αθεράπευτη ασθένεια!