Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Παλεύει για τη ζωή του πεντάχρονο παιδάκι

παγνη

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του ΠΑΓΝΗ νοσηλεύεται από χθες βράδυ ένα 5χρονο κοριτσάκι το οποίο νωρίτερα είχε μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Μοιρών με ανακοπή καρδιάς!

Οι γιατροί στο Κέντρο Υγείας έκριναν ότι θα πρέπει να μεταφερθεί στο Ηράκλειο.

Όπερ και εγένετο. Εισήχθη στα ΤΕΠ του ΠΑΓΝΗ λίγο μετά τις 8 το βράδυ και από εκεί μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ Παίδων όπου και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Κρήτη

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Ολοκληρώθηκε η α' φάση διαγωνισμού για τις φοιτητικές κατοικίες

πανεπιστημιο κρητης

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης ανακοινώνει με ικανοποίηση την ολοκλήρωση της Α΄ φάσης της διαγωνιστικής διαδικασίας για το έργο «Υλοποίηση εγκαταστάσεων φοιτητικών κατοικιών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, μέσω ΣΔΙΤ» συνολικού προϋπολογισμού 255.36 εκ. €. Στη Β΄ φάση του διαγωνισμού προκρίνονται έξι εταιρείες: ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΕ, ΑΒΑΞ ΑΕ, ARCHIRODON GROUP NV, INTRAKOM ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΕ, ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΕ – ΑΤΕΣΕ ΑΕ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΑΕ. Συγχρόνως γίνονται σύντονες ενέργειες για την προετοιμασία της Β΄ δεσμευτικής φάσης του διαγωνισμού. Το έργο προβλέπει την κατασκευή περίπου 2.000 κατοικιών στην Πανεπιστημιούπολη του Γάλλου στο Ρέθυμνο, 1.000 κατοικιών στην Πανεπιστημιούπολη Βουτών στο Ηράκλειο, καθώς και την κατασκευή του Μεγάλου Αμφιθεάτρου στο Ρέθυμνο.