Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: «Πάγωσαν» οι εξετάσεις οδήγησης - Δύο μήνες η αναμονή και βλέπουμε...

eksetas93.jpg

«Καζάνι που βράζει» θυμίζουν και πάλι το Μηχανολογικό Τμήμα Ηρακλείου και οι σχολές οδηγών της πόλης, αφού για μια ακόμη φορά έχουν σταματήσει να διεξάγονται εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης.

Πρόκειται για μια υπόθεση, η οποία ταλανίζει εδώ και χρόνια, τους υπαλλήλους του Μηχανολογικού, τους δασκάλους οδήγησης και των ίδιων των πολιτών που δεν μπορούν να δώσουν εξετάσεις.

Ως τις 30 Απρίλη είχε δοθεί μια παράταση στην εφαρμογή της απόφασης για την διεξαγωγή εξετάσεων στα πλαίσια της λειτουργίας του Μηχανολογικού, με βάση την οποία, οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας θα μπορούσαν να διεξάγουν τις εξετάσεις για τα διπλώματα, με το ανάλογο αντίτιμο φυσικά.

Από την 1η Μάη, αυτή η παράταση έληξε, σταμάτησε η πληρωμή των εξεταστών και «πάγωσαν» ξανά οι εξετάσεις για διπλώματα οδήγησης. Συμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου εκπαιδευτών οδηγών Αλεξανδρο Μεϊμαράκη η κρίσιμη μέρα, κατα την οποία θα αποφασιστεί το τι μέλλει γενέσθαι από την πλευρά των υπαλλήλων της Υπηρεσίας είναι πιθανά η σημερινή. Και αυτό γιατί η ΟΣΥΑΠΕ (Ομοσπονδία Συλλόγων υπαλλήλων αιρετών Περιφερειών Ελλάδας) ίσως αποφασίσει για τις περαιτέρω κινήσεις που θα γινουν.

Κατά τον κ. Μειμαράκη υπαρχει συγκεκριμένη νομοθεσία. «Από τις 30 Απρίλη οι εξετάσεις έπρεπε να γίνονται εντός ωραρίου. Αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν πρέπει, εφόσον τελικά αποφασιστεί οι εξετάσεις να γίνονται πέραν του ωραρίου των υπαλλήλων, αυτές να γίνονται χωρίς να πλήρώνονται οι εξεταστες», αναφέρει ο ίδιος. 

Την ίδια ώρα, η αναμονή για τις εξετάσεις, έχει φτάσει τους δύο μήνες και μέρα με τη μέρα διογκώνεται. «Αν λάβει κανείς υπ' όψιν τις συνέπειες που υπηρχαν στο πρόσφατο παρελθόν με αυτό το ζήτημα, τότε δε θέλει ουδείς να σκεφτεί ότι παρόμοιες καταστάσεις θα αντιμετωπίσει εκ νέου», επισημαίνει ο κ. Μεϊμαράκης, ο οποίος λέει ότι πρέπει ο κόσμος να ξεκινήσει και πάλι να εξυπηρετείται, αλλιώς και οι δάσκαλοι οδήγησης θα λάβουν κι εκείνοι τα μέτρα τους.

Σημειώνεται ότι τόσο ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, όσο και ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Ευριπίδης Κουκιαδάκης, εχουν κινηθεί στην κατεύθυνση της επίλυσης του προβλήματος.

Συμφωνα με πληροφορίες αυτό που υπαρχει ως πιο πιθανό σενάριο στον ορίζοντα είναι να δοθεί μια ακόμη παράταση, ως τις 30 Σεπτέμβρη, με την ελπίδα ότι σε συνδυασμό με το νομοσχέδιο που αφορά τα διπλώματα οδήγησης και είναι υπό διαβούλευση, θα λυθεί μια για πάντα.

Ανδρέας Κριτσωτάκης

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ο έλεγχος στο καφενείο... έφερε λουκέτο και τσουχτερό πρόστιμο

καφενείο

Πρόστιμο 3.000 ευρώ καθώς και αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες, ήταν οι συνέπειες για έναν ιδιοκτήτη καφενείου στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο ελέγχων της ΕΛ.ΑΣ για τη διασπορά του νέου κορωνοϊου, το Σάββατο 8 Μαϊου.

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης εντοπίστηκε κατά τον έλεγχο των Αρχών να λειτουργεί το καφενείο του και στον εσωτερικό χώρο, κάτι που απαγορεύεται, τουλάχιστον για την ώρα.

Πρόστιμα των 300 ευρώ επιβλήθηκαν και στους επτά πελάτες που ήταν στο εσωτερικό της επιχείρησης. 

Μάσκες και sms

Εκτός της παραπάνω παράβασης, η Αστυνομία βεβαίωσε κι άλλες που έχουν να κάνουν με μη χρήση μάσκας και για άσκοπες μετακινήσεις.

Συνολικά έγιναν 3.539 έλεγχοι σε όλη την Κρήτη και βεβαιώθηκαν 40 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις (3 στα Χανιά, 6 στο Ρέθυμνο, 29 στο Ηράκλειο, 1 στο Λασίθι και μία στον ΒΟΑΚ) καθώς και 11 για μη χρήση μάσκας (3 στα Χανιά, 1 στο Ρέθυμνο και 7 στο Ηράκλειο).

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Θρήνος για τον Γιώργο...

Έπεσε ο κινεζικός πύραυλος - Στον Ινδικό Ωκεανό τα συντρίμμια

"Άνοιγμα γυμναστηρίων από τις 17 Μαΐου... για τους εμβολιασμένους"

Κρήτη - κορωνοϊός: Σέρβιρε πελάτες μέσα στο καφενείο και το πλήρωσε ακριβά