Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Το Μερα25 στο δρόμο για το συνέδριο

78156262_797969590665268_1747298360798216192_n.jpg

Πραγματοποιήθηκε  στο Πολύκεντρο του δήμου Ηρακλείου εκδήλωση από την Προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή (ΠΣΕ) του Μερα25 του νομού Ηρακλείου.Η συγκέντρωση είχε ενημερωτικό χαρακτήρα για τον ρόλο της επιτροπής στο δρόμο προς το συνέδριο του κόμματος τον προσεχή Μάιο. Έγινε τοποθέτηση από τον βουλευτή του κόμματος στο Ηράκλειο κ. Γιώργο Λογιάδη για την ανάγκη οργάνωσης του κόμματος τοπικά, ενώ ακολούθησε διάλογος για σειρά προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας (υδρογονάνθρακες, ελληνοτουρκικά, διαχείριση απορριμμάτων, προβλήματα ελαιοκομικής περιόδου, κλιματική αλλαγή κ.α.).

Παράλληλα υπήρξε η εγγραφή νέων μελών ενώ ανανεώθηκε το ραντεβού της ΠΣΕ με τους φίλους και μέλη του ΜΕΡΑ25 για την νέα χρονιά με πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν στο πλαίσιο θεματικών ενοτήτων του προσυνεδριακου διαλόγου.Η ΠΣΕ ευχαριστεί τον δήμο Ηρακλείου για την φιλοξενία και εύχεται καλές γιορτές με υγεία και ευτυχία σε όλο τον κόσμο.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Οργισμένη επιστολή των αστυνομικών

τουρίστες αεροδρόμιο ηρακλείου

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου, σε επιστολή της προς την πολιτική και φυσική ηγεσία, το υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας, τους βουλευτές και άλλους φορείς, επισημαίνει τα εξής:

Αξιότιμοι κύριοι,

         Με την από 06 Ιουλίου 2020 επιστολή διαμαρτυρίας μας προς εσάς θίξαμε το παράδοξο όπου τόσο στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου όσο και σε άλλα αεροδρόμια της Επικράτειας, τα κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας αντικαταστάθηκαν από αστυνομικούς οι οποίοι αφενός δεν αναφέρονται πουθενά στην από 28-06-2020  Κ.Υ.Α. αφετέρου δεν έχουν καμία σχετική εκπαίδευση ούτε ιατρικές γνώσεις. Επιπρόσθετα δεν τους έχει χορηγηθεί ο κατάλληλος ολόσωμος υγειονομικός εξοπλισμός αλλά κάνουν χρήση του βασικού μόνο υγειονομικού εξοπλισμού (μάσκα - γάντια) με άμεσο κίνδυνο για την υγεία τους αφού είναι αυτοί που έρχονται πρώτοι σε άμεση σωματική επαφή με ΟΛΟΥΣ τους πολίτες ξένων κρατών που επισκέπτονται την Χώρα μας.

        Ο εμπαιγμός συνεχίστηκε και η πολιτεία, αντί να σκύψει πάνω από το πρόβλημα, εξέδωσε την 11-07-2020 απλά μια νέα τροποποιητική Κ.Υ.Α. όπου συμπεριέλαβε τους αστυνομικούς ως ‘’ βοηθούς’’ των κλιμακίων αυτών, προκαλώντας και την αντίδραση της Π.Ο.ΑΣ.Υ. την 15-07-2020.

        Σήμερα αυτή η παρωδία συνεχίζεται, τα κρούσματα αυξάνουν, καθημερινά αστυνομικοί νοσούν και μπαίνουν σε καραντίνα και για την ασφάλεια των αστυνομικών δεν λαμβάνονται ακόμα τα απαραίτητα μέτρα αδιαφορώντας τόσο για τους ίδιους όσο και για τις οικογένειές τους. Μάλιστα όπως μας καταγγέλλουν συνάδελφοί μας που υπηρετούν στο Α.Τ. Αερολιμένα, το οποίο να σημειωθεί φέτος έχει ενισχυθεί με 40 αστυνομικούς λιγότερους σε σχέση με πέρυσι για την τουριστική περίοδο,  όταν ζήτησαν να συμπεριληφθούν και οι ίδιοι στον δειγματοληπτικό αυτό έλεγχο, που οι ίδιοι συμμετέχουν, τους ζήτησαν να προσκομίσουν παραπεμπτικό από υπηρεσιακό ιατρό ή δημόσιο νοσοκομείο !!!!

        Ζητάμε ΑΠΑΝΤΕΣ οι αστυνομικοί που συμμετέχουν στα κλιμάκια αυτά να ελέγχονται και οι ίδιοι μετά το πέρας της υπηρεσίας τους με απλούστευση της διαδικασίας όπως και να πραγματοποιηθεί δειγματοληπτικός έλεγχος σε όλο το προσωπικό τη Δ.Α. Ηρακλείου που έρχονται σε επαφή με πολίτες, ιδιαιτέρως όσων έρχονται σε άμεση επαφή με τουρίστες (Α.Τ. Αερολιμένα, Α.Τ. Χερσονήσου, Α.Τ. Μαλεβιζίου, Τ.Τουριστικής Αστυνομίας). Επίσης ζητάμε την περαιτέρω ενίσχυση του Α.Τ. Αερολιμένα κι του Α.Τ. Χερσονήσου με προσωπικό εκτός Δ.Α. Ηρακλείου για το υπόλοιπο της τουριστικής περιόδου ώστε να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες αρμοδιότητές τους.

       Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου παρακαλείται για την ενημέρωσή της.