Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Το Μερα25 στο δρόμο για το συνέδριο

78156262_797969590665268_1747298360798216192_n.jpg

Πραγματοποιήθηκε  στο Πολύκεντρο του δήμου Ηρακλείου εκδήλωση από την Προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή (ΠΣΕ) του Μερα25 του νομού Ηρακλείου.Η συγκέντρωση είχε ενημερωτικό χαρακτήρα για τον ρόλο της επιτροπής στο δρόμο προς το συνέδριο του κόμματος τον προσεχή Μάιο. Έγινε τοποθέτηση από τον βουλευτή του κόμματος στο Ηράκλειο κ. Γιώργο Λογιάδη για την ανάγκη οργάνωσης του κόμματος τοπικά, ενώ ακολούθησε διάλογος για σειρά προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας (υδρογονάνθρακες, ελληνοτουρκικά, διαχείριση απορριμμάτων, προβλήματα ελαιοκομικής περιόδου, κλιματική αλλαγή κ.α.).

Παράλληλα υπήρξε η εγγραφή νέων μελών ενώ ανανεώθηκε το ραντεβού της ΠΣΕ με τους φίλους και μέλη του ΜΕΡΑ25 για την νέα χρονιά με πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν στο πλαίσιο θεματικών ενοτήτων του προσυνεδριακου διαλόγου.Η ΠΣΕ ευχαριστεί τον δήμο Ηρακλείου για την φιλοξενία και εύχεται καλές γιορτές με υγεία και ευτυχία σε όλο τον κόσμο.

Κρήτη

Ομιλητής σε εκδήλωση για την Κοινωνική Συμμετοχή των νέων ο Μ. Μποκέας

1.jpg

Σε εκδήλωση που διοργάνωσαν από κοινού η Περιφέρεια Κρήτης, το Κέντρο Ερευνών και Μελετών του Πανεπιστημίου Κρήτης και η ελληνική ομάδα του προγράμματος Euryka (Horizon 2020) συμμετείχε ως εισηγητής, κατόπιν πρόσκλησής του, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας. Το θέμα της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης ήταν: ''Η Κοινωνική Συμμετοχή των Νέων σε δύσκολους καιρούς''.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης επισημάνθηκε ότι η ενθάρρυνση της συμμετοχής των νέων τόσο σε κοινωνικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο είναι πρωτίστως ζήτημα δημοκρατίας. Στο πλαίσιο αυτό ανταλλάχθηκαν απόψεις πάνω σε ερωτήματα όπως: «Πώς μπορεί να ενθαρρυνθεί η συμμετοχή των νέων, τόσο στο φυσικό όσο και στο ψηφιακό περιβάλλον; Πώς μπορεί να καλλιεργηθεί μια κουλτούρα δημοκρατικής συμμετοχής και να ενδυναμωθούν οι νέοι προς αυτή την κατεύθυνση; Πώς μπορούν να ενισχυθούν οι μηχανισμοί που προάγουν τη συμμετοχή των νέων σε διαδικασίες και δομές λήψης αποφάσεων, αλλά και πώς οι νέοι μπορούν να γίνουν πραγματικά υπεύθυνοι και ενεργοί πολίτες»;

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Παύλος Μπαριτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων Γιώργος Αλεξάκης, εκπρόσωποι Δήμων, ερευνητικών και επιστημονικών ιδρυμάτων του νησιού, φορέων και υπηρεσιών.