Κρήτη

Ηράκλειο

Με το νέο Διοικητή του Α.Τ Μαλεβιζίου συναντήθηκε ο Μ. Μποκέας  

3_4.jpg

«Δημιουργούμε συνέργειες έξω από τα στενά θεσμικά πλαίσια. Συνεργαζόμαστε, σχεδιάζουμε και προγραμματίζουμε δράσεις κοινωνικής ευαισθητοποίησης για θέματα που μας αφορούν όλους. Τροχαία, αλκοόλ, οδηγική συμπεριφορά είναι μόνο μερικά. Η πρόληψη είναι καλύτερη από την αντιμετώπιση. Δυστυχώς, το Μαλεβίζι έχει πολλές φορές αιμορραγήσει. Τα προβλήματα δεν κρύβονται κάτω  από το χαλί. Είναι καιρός να ληφθούν ενισχυμένα μέτρα και πρωτοβουλίες. Κάνουμε την ασφάλεια των πολιτών και δική μας υπόθεση».

Τα παραπάνω δήλωσε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, στη διάρκεια εθιμοτυπικής συνάντησης που είχε σήμερα στο γραφείο του με το νέο Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Μαλεβιζίου, Αστυνόμο Β’, Κωνσταντίνο Φλουρή και τα στελέχη της υπηρεσίας. Επί τάπητος τέθηκαν ζητήματα που απασχολούν την περιοχή, με το Δήμαρχο να ζητά «αγαστή συνεργασία και ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας της αστυνομίας με το Δήμο, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας». Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην κοινή δρομολόγηση ενημερωτικών ημερίδων και δράσεων ευαισθητοποίησης προς τον πληθυσμό της περιοχής, με τους μαθητές και εφήβους να αποτελούν την πρώτη ομάδα – στόχο.
Παρόντες στη διάρκεια της συνάντησης ήταν οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Πετούσης και Χρύσα Λυρώνη – Παγκάλου.
 
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Δεν λέει να... βάλει μυαλό ο 38χρονος - Μετά την καταδίωξη στον ΒΟΑΚ, συνελήφθη ξανά

συλληψη

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ στο Ηράκλειο βρίσκεται για ... πολλοστή φορά από χθες βράδυ ένας 38χρονος άνδρας από την Αλβανία ο οποίος συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών μαζί με έναν 30χρονο ομοεθνή του. 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που μίλησαν στο ekriti.gr πρόκειται για τον 38χρονο άνδρα που πριν από λίγο διάστημα είχε πρωταγωνιστήσει στην κινηματογραφική καταδίωξη στον ΒΟΑΚ από το Γιόφυρο μέχρι τις Σίσες.

Ο 38χρονος επέβαινε σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο το οποίο όμως λόγω της αυξημένης ταχύτητας που είχε αναπτύξει, κινητοποίησε την Αστυνομία η οποία άρχισε να το καταδιώκει.

Στην Εθνική οδό, από το Γιόφυρο έως τις Σίσσες, ο 38χρονος οδηγούσε με υπερβολική ταχύτητα ενώ όταν πια τα λάστιχά του τον... πρόδωσαν και αναγκαστικά σταμάτησε πάνω στην Εθνική, όχι μόνο δεν αντιστάθηκε στη σύλληψη αλλά έκανε τα πάντα για να μην το βγάλουν οι αστυνομικοί από το αυτοκίνητο.

Πρόκειται όπως λένε οι αστυνομικοί που τον γνωρίζουν καλά, για ένα προκλητικό και επικίνδυνο άτομο το οποίο πολλές φορές προκαλεί τις Αρχές με τη συμπεριφορά του προσπαθώντας να εμβολίσει οχήματα της της Αστυνομίας ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που έχει βρεθεί πίσω από τα κάγκελα της φυλακές.

Να σημειωθεί ότι ο 38χρονος είχε αποφυλακιστεί τον Μάιο και αρχές του Ιούλη πρωταγωνίστησε στην καταδίωξη επί του ΒΟΑΚ.

Τι κι αν οι συστάσεις του Δικαστηρίου ήταν αυστηρές. Ο 38χρονος δεν φαίνεται να τις έλαβε σοβαρά υπόψιν του αφού χθες βράδυ, συνελήφθη ξανά από την Αστυνομία για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, κάτι που ξέρει καλά, σχολιάζουν αστυνομικοί κύκλοι στο Ηράκλειο.

Στον 38χρονο, μετά την κινηματογραφική καταδίωξη, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για επικίνδυνη οδήγηση, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, ενώ η εκδίκαση της υπόθεσης έχει αναβληθεί για τις 19 Οκτωβρίου.