Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Μαθήματα σε Γυμνάσιο με τρεις καθηγητές! - Εκατοντάδες τα κενά

εκπαιδευτικός

Μία σχολική χρονιά διαφορετική, είναι αυτή που ξεκίνησε, εξαιτίας της χρήσης μάσκας από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, ωστόσο η... γνώριμη έλλειψη εκπαιδευτικών παραμένει και φέτος, τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο νομό Ηρακλείου.

Οπως είπε στο Ράδιο Κρήτη και στον Μανώλη Αργυράκη, ο διευθυντής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Μανώλης Μπελαδάκης, τα κενά σε νηπιαγωγεία και δημοτικά είναι περίπου 350, και συγκεκριμένα 132 στην παράλληλη στήριξη στα δημοτικά και 29 στα νηπιαγωγεία, ενώ εντοπίζονται και άλλα 142 γενικής αγωγής.

Στα Γυμνάσια και τα Λύκεια, όπως δήλωσε ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Γιάννης Καραγιαννίδης, τα κενά είναι 240, προσθέτοντας ότι πολλές προσλήψεις αναμένονται μέχρι την προσεχή Δευτέρα.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι στο Γυμνάσιο Μοχού, όπου το πρωί, οι μαθητές αρνήθηκαν αρχικά, να μπουν στις τάξεις, όχι για τη μάσκα, αλλά για την έλλειψη εκπαιδευτικών, σήμερα βρίσκονται στο σχολείο, ένας καθηγητής Γυμναστικής, ένας Χημικός, μία "δανεική" από άλλο σχολείο καθηγήτρια Καλλιτεχνικών και η Διευθύντρια! 

Αναφορικά με τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση ο κ. Μπελαδάκης είπε ότι ο εξοπλισμός που αναμενόταν για επισκευές σε 8 σχολικές αίθουσες, έχει φτάσει , και τα 200 παιδιά που είχαν μείνει εκτός σχολείων, θα ξεκινήσουν μαθήματα την προσεχή Τρίτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Καταλήψεις σε σχολεία για τη χρήση μάσκας

Κρήτη

Ηράκλειο

Λότζια: Συνάντηση Λαμπρινού με τη διοίκηση της εταιρίας "Κτιριακές Υποδομές Α.Ε"

λαμπρινός κτιριακές υποδομές

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε». είχε το απόγευμα της Δευτέρας 25 Οκτωβρίου στο Γραφείο του στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, όπου τέθηκαν επί τάπητος όλα τα ανοιχτά ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο και άπτονται των αρμοδιοτήτων της εταιρείας.

Εκ μέρους της «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» συμμετείχαν στη συνάντηση ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Τιμολέων Κατσίπος ο Διευθύνων Σύμβουλος Αθανάσιος Γιάνναρης, ο Γενικός Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Έργων ΣΔΙΤ Θεόδωρος Κυριαζόπουλος και Γενικός Διευθυντής Έργων Χαράλαμπος Μυγδάλης. Συμμετείχαν επίσης ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Σενετάκης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Εμμανουήλ Καρτσωνάκης και η Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου Στέλλα Καλογεράκη – Αρχοντάκη.

Η συζήτηση έγινε μέσα σε καλό κλίμα και ειδικά για την ανέγερση νέου Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας έγινε γνωστό ότι έχει εκδοθεί ήδη η προέγκριση οικοδομικής άδειας. Συμφωνήθηκε ότι τις επόμενες μέρες, με την συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων (Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., Δήμος Ηρακλείου, Πανεπιστήμιο Κρήτης και Περιφέρεια Κρήτης) θα τεθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα όσον αφορά στα επόμενα βήματα, που απαιτούνται για την υλοποίηση του έργου (εκπόνηση μελετών εφαρμογής και τευχών δημοπράτησης, έκδοση οικοδομικής άδειας, χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια Κρήτης, δημοπράτηση έργου και ανέγερση κτιρίων).

Για το νέο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο Ηρακλείου (ΕΝΕΕΓΥΛ), το οποίο έχει υποβληθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για χρηματοδότηση της σύμβασης εκπόνησης μελέτης και της εν συνεχεία κατασκευής του, εκτιμάται ότι το προσεχές διάστημα η ένταξή του θα εγκριθεί, όπως είχε ζητήσει ο Δήμαρχος από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα. Παράλληλα, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης του φακέλου ωριμότητας του έργου, άμεσα ξεκινούν οι διαδικασίες για την εκπόνηση της γεωτεχνικής μελέτης,

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αντιπροσωπεία της «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» βρέθηκε στο Ηράκλειο μετά από εντολή του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κωνσταντίνου Αχ. Καραμανλή, καθώς και του Υφυπουργού Υποδομών Γεωργίου Καραγιάννη, προκειμένου να επιθεωρήσει τα σχολικά συγκροτήματα που επλήγησαν από το σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021 στον Δήμο Μινώα – Πεδιάδος και στον Δήμο Αρχανών – Αστερουσίων, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε και για τα προβλήματα σε σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Ηρακλείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - επιδοτήσεις: Σήμερα πιστώνονται τα χρήματα στους αγρότες

Κρήτη: Σε σοβαρή κατάσταση γυναίκα - Το ΙΧ της έπεσε σε γκρεμό

Κρήτη - κορωνοϊός: Αδειάζουν τα νοσοκομεία - Κατέληξαν τρεις ασθενείς

ESPA BANNER