Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Μαθήματα σε Γυμνάσιο με τρεις καθηγητές! - Εκατοντάδες τα κενά

εκπαιδευτικός

Μία σχολική χρονιά διαφορετική, είναι αυτή που ξεκίνησε, εξαιτίας της χρήσης μάσκας από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, ωστόσο η... γνώριμη έλλειψη εκπαιδευτικών παραμένει και φέτος, τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο νομό Ηρακλείου.

Οπως είπε στο Ράδιο Κρήτη και στον Μανώλη Αργυράκη, ο διευθυντής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Μανώλης Μπελαδάκης, τα κενά σε νηπιαγωγεία και δημοτικά είναι περίπου 350, και συγκεκριμένα 132 στην παράλληλη στήριξη στα δημοτικά και 29 στα νηπιαγωγεία, ενώ εντοπίζονται και άλλα 142 γενικής αγωγής.

Στα Γυμνάσια και τα Λύκεια, όπως δήλωσε ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Γιάννης Καραγιαννίδης, τα κενά είναι 240, προσθέτοντας ότι πολλές προσλήψεις αναμένονται μέχρι την προσεχή Δευτέρα.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι στο Γυμνάσιο Μοχού, όπου το πρωί, οι μαθητές αρνήθηκαν αρχικά, να μπουν στις τάξεις, όχι για τη μάσκα, αλλά για την έλλειψη εκπαιδευτικών, σήμερα βρίσκονται στο σχολείο, ένας καθηγητής Γυμναστικής, ένας Χημικός, μία "δανεική" από άλλο σχολείο καθηγήτρια Καλλιτεχνικών και η Διευθύντρια! 

Αναφορικά με τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση ο κ. Μπελαδάκης είπε ότι ο εξοπλισμός που αναμενόταν για επισκευές σε 8 σχολικές αίθουσες, έχει φτάσει , και τα 200 παιδιά που είχαν μείνει εκτός σχολείων, θα ξεκινήσουν μαθήματα την προσεχή Τρίτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Καταλήψεις σε σχολεία για τη χρήση μάσκας

Κρήτη

Νέα πρόστιμα για μη χρήση μάσκας στην Κρήτη

μάσκα

Έντεκα συνολικά παραβάσεις για μη χρήση μάσκας βεβαιώθηκαν στην Κρήτη τη Δευτέρα (26/10).

Αναλυτικά, 2 στα Χανιά, 4 στο Ρέθυμνο, 3 στο Ηράκλειο και 2 στο Λασίθι.

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκε πρόστιμο των 150 ευρώ.