Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Λεία πάνω από 10.000 ευρώ για τον 33χρονο

διάρρηξη

Οκτώ υποθέσεις κλοπών που διαπράχθηκαν σε σπίτια στο Ηράκλειο εξιχνιάστηκαν με τη σύλληψη ενός 33χρονου, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.. 
Σύμφωνα με την αστυνομία ο άνδρας προχθές (02.02.2018) το μεσημέρι, αφαίρεσε από το σπίτι ενός 57χρονου το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ και κάρτες ανάληψης μετρητών και στη συνέχεια έκανε συναλλαγές. 
Από τη συνεχιζόμενη προανάκριση καθώς και την ανάλυση του τρόπου δράσης, προέκυψε ότι ο 33χρονος κατά το χρονικό διάστημα από την 10.12.2017 έως 02.02.2018 είχε διαπράξει ακόμα επτά κλοπές στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.
Συγκεκριμένα αφαίρεσε, χρήματα και κοσμήματα, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 10.000 ευρώ, καθώς και 70 λίρες Αγγλίας.
Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - Υπόθεση Μελίνας Παρασκάκη: Αθώα η αναισθησιολόγος

μελινα παρασκακη

Αθώα έκρινε το Τριμελές Πλημμελιοδικείο Ηρακλείου την αναισθησιολόγο που εμπλέκεται στην υπόθεση θανάτου της μικρής Μελίνας Παρασκάκη, γράφοντας έτσι τους τίτλους τέλους  στη δικαστική μάχη για τα αίτια και τις συνθήκες που στοίχισαν τη ζωή του κοριτσιού, το Δεκέμβριο του 2015 στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Μία υπόθεση που συγκλόνισε την Κρήτη αλλά και ολόλκληρο το πανελλήνιο.

Κατά την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης, η έδρα στάθηκε ενδελεχώς στο σκεπτικό που ακολουθήθηκε προκειμένου να παρθεί η συγκεκριμένη απόφαση αθώωσης της γιατρού που αντιμετώπιζε την κατηγορία της ανθρωποκτονίαςαπό αμέλεια, έχοντας προηγουμένως εξετάσει τα πορίσματα τριών εμπειρογνωμόνων.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως νωρίτερα η Εισαγγελέας είχε εκφράσει την άποψη πως πρέπει να κριθεί ένοχη η κατηγορούμενη αναισθησιολόγος. 

Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται ότι η αναισθησιολόγος που χειρίστηκε το περιστατικό, παραπέμφθηκε σε δίκη καθώς με βάση την εισαγγελική έρευνα της αποδίδονταν ευθύνες στο στάδιο της μετεγχειρητικής διαχείρισης της διαδικασίας αφύπνισης του 4χρονου κοριτσιού.

Στη γιατρό αποδόθηκε ότι χορήγησε στο παιδί καταφανώς υψηλότερες δόσεις ινοτρόπων ουσιών και αδρεναλίνης από τις συνιστώμενες κατ’ αναλογία, ενώ ούτε ο τρόπος χορήγησης ούτε αυτή καθαυτή η δοσολογία της φαρμακευτικής αγωγής ήταν σύμφωνες με τη διεθνώς αναγνωρισμένη πρακτική και τους ισχύοντες παιδιατρικούς αλγόριθμους που εφαρμόζονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Περισσότερα σε λίγο...

Ειδήσεις σήμερα 

Θλιβερή πρωτιά για την Κρήτη στις αυτοκτονίες εν μέσω lockdown

Κρήτη: Βρήκαν τον ... ποντικό που άρπαξε εξοπλισμό 10.000 ευρώ

Πίεση στα νοσοκομεία της Κρήτης: Πάνω από 100 οι ασθενείς με κορωνοϊό