Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Καταγγέλλουν διακοπή ρεύματος σε μονογονεϊκή οικογένεια

διακοπή ρεύματος

Καταγγελία της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ για διακοπή ρεύματος σε μονογονεϊκή οικογένεια.

Αναλυτικά η καταγγελία έχει ως εξής:

 

Δεν χρειάστηκε να περάσει ούτε μια μέρα από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τις συνέπειες στους εργαζόμενους από την επιδημία του κορονοϊου για να αποδειχτεί η ανεπάρκεια τους για τις βασικές ανάγκες των εργαζομένων, σε αντίθεση με τις απλόχερες παροχές που δίνουν στις τράπεζες και τους μονοπωλιακούς ομίλους.
 Με την κυβερνητική βούλα για την διασφάλιση των κερδών της, η ΔΕΗ, την περασμένη Παρασκευή 13/3, προχώρησε στο Ηράκλειο σε διακοπή ρεύματος σε σπίτι μονογονεϊκής οικογένειας μητέρας με τρία παιδιά, σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες και με τα σχολεία κλειστά.
Την ίδια μοίρα αναμένεται να έχουν χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι, οι οποίοι δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις απαράδεκτες ρυθμίσεις με ληστρικά επιτόκια που καλούνται να ενταχθούν.
Απαιτείται εδώ και τώρα να υπάρξει υπουργική απόφαση, ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, να γίνει άμεσα επανασύνδεση ρεύματος στο συγκεκριμένο σπίτι και  σε όλες τις διακοπές ρεύματος και νερού που πραγματοποιήθηκαν το μήνα Μάρτιο εν μέσω πανδημίας. 
Να ανασταλούν όλοι οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ, κάθε είδους μέτρο αναγκαστικής είσπραξης, οι διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος και νερού για όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, αλλά και για τους αυτοαπασχολούμενους, για όσο διάστημα χρειαστεί, με προτεραιότητα όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ.

20/03/2020

Κρήτη

Ηράκλειο

Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων: Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης

ξενοδοχοϋπάλληλος

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 30/11/2021 στην Περιφέρεια Κρήτης, του Προεδρείου του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Θέματα που συζητήθηκαν ήταν προτάσεις για την βελτίωση συνθηκών εργασίας στα ξενοδοχεία και την προσέλκυση νέων στο επάγγελμα. Ιδιαίτερα συζητήθηκε το πρόβλημα που έχει προκύψει, μετά το σεισμό της 27 Σεπτεμβρίου, στο εκπαιδευτήριο του Κοκκίνι Χάνι που στεγάζεται το Δημόσιο ΙΕΚ Τουριστικών Επαγγελμάτων, όπου το κτήριο κρίθηκε ακατάλληλο για τη στέγαση των σπουδαστών και του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Οι ξενδοχουπάλληλοι ζήτησαν συνάντηση εν όψει της άφιξης του Υπουργού Τουρισμού στο Ηράκλειο για να θέσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ως εργαζόμενοι.

Ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε από την πλευρά του για στήριξη στα δίκαια αιτήματα του Σωματείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιώργος Δεικτάκης: Συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από τον θάνατό του

Ηράκλειο: Ο θερμόαιμος κρεοπώλης... ξανά εν δράσει!

Καθηγητής Λιαπάκης στο Ράδιο Κρήτη: Τα εμβόλια για τον κορωνοϊό και εναντίον του καρκίνου

ESPA BANNER