Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ικανοποίηση στη Συνοικία Αγίας Αικατερίνης για το νέο Νηπιαγωγείο

maketa_65_nhpiagvgeioy.jpg

Μεγάλη η χαρά και η ικανοποίηση επικρατεί στη Συνοικία Αγίας Αικατερίνης για το νέο Νηπιαγωγείο που πρόκειται να κατασκευαστεί στην περιοχή.

Σε σχετική του ανακοίνωση ο Πολιτιστικός Σύλλογος αναφέρει τα εξής:

Με αισθήματα απέραντης χαράς, ικανοποίησης, δικαίωσης και υπερηφάνειας, ο Πολιτιστικός  Σύλλογος της Αγίας Αικατερίνης της ομώνυμης Συνοικίας της Πόλης μας κάνει γνωστό, ότι χθες υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του κτιρίου του νέου Ολοήμερου βιοκλιματικού Νηπιαγωγείου από τον Δήμαρχο Ηρακλείου, κον Βασίλειο Λαμπρινό, και τον Ανάδοχο του έργου.

Το κτίριο αυτό θα καλύπτει για τα επόμενα χρόνια τις ανάγκες της περιοχής της Συνοικίας Αγίας Αικατερίνης και όχι μόνο. Σε αυτό θα στεγασθούν το 65ο (2/θ) και 6ο (1/θ) Νηπιαγωγεία, τα οποία ήδη λειτουργούν στη Συνοικία Αγίας Αικατερίνης σε μισθωμένα ακατάλληλα κτίρια.

Είναι γεγονός ότι το έργο αυτό πέρασε από πολλά εμπόδια. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Αγίας Αικατερίνης όμως δεν λύγισε και πεισματικά αγωνίστηκε τα τελευταία 18 χρόνια, για να φτάσει σήμερα στο σημείο να χαίρεται, να υπερηφανεύεται και να αισθάνεται δικαιωμένος, επειδή οι αδιάκοποι αγώνες του καρποφόρησαν και βλέπει έναν ακόμη μεγάλο στόχο του να υλοποιείται.

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου εκφράζοντας τα αισθήματα απέραντης χαράς, ικανοποίησης, δικαίωσης και υπερηφάνειας όλων των κατοίκων της περιοχής, απευθύνει πρωτίστως τις πιο θερμές και εγκάρδιες ευχαριστίες του προς τον Δήμαρχο, κον Βασίλη Λαμπρινό, για την προώθηση και σταθερή θέση του στην υπόσχεση που έδωσε στο Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου, ότι θα ικανοποιήσει το πάγιο αίτημά του για την κατασκευή του νέου αυτού κτιρίου.

Ευχαριστεί επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο ομόφωνα στήριξε το αίτημά του αυτό και ολοκλήρωσε τις απαιτούμενες διαδικασίες για την  δημοπράτησή του και την υπογραφή της σύμβασης.

Ιδιαίτερα, το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου ευχαριστεί τον κον Γιάννη Αναστασάκη, αντιδήμαρχο Τ.Υ., ο οποίος σήκωσε ολόκληρο το βάρος της δύσκολης απεμπλοκής του οικοπέδου από τις δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές, πολεοδομικές, ιδιοκτησιακές και νομικές διαδικασίες, οι οποίες ήταν και η αιτία της πολύχρονης καθυστέρησης υλοποίησης του έργου, και έτσι κατάφερε να το φτάσει στο σημερινό επιθυμητό αποτέλεσμα.

            Τέλος, ευχαριστεί τους υπηρεσιακούς τεχνικούς, νομικούς, και διοικητικούς υπαλλήλους του Δήμου Ηρακλείου για την αποτελεσματικότητα των ενεργειών τους και την άρτια επιστημονική κατάρτησή τους.

Κρήτη

Ηράκλειο

Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου: Φύσηξε ...Βοργιάς και σάρωσε στις εκλογές

βοργιας.jpg

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή  των  Αντιπροσώπων, στις αρχαιρεσίες του  Εργατικού  Κέντρου  Ηρακλείου για την ανάδειξη νέου Διοικητικού  Συμβουλίου, Γενικού Συμβουλίου,  Εξελεγκτικής  Επιτροπής  &  Αντιπροσώπων  στην  Γ.Σ.Ε.Ε.

Οι κάλπες έκλεισαν στις 7 το απόγευμα, έπειτα από μία ήρεμη εκλογική διαδικασία, που ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο 23/10/2021.

Στις εκλογές  συμμετείχαν 2 ψηφοδέλτια. Το ψηφοδέλτιο του ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (ΔΗΣΥΕ), με επικεφαλής τον Στέλιο Βοργιά και της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΔΑΣ), με επικεφαλής τον Γιάννη Γωνιανάκη.

Αναλυτικότερα τώρα, ψήφισαν 281 από τους 286 εγγεγραμμένους Αντιπροσώπους Σωματείων εκ των οποίων βρέθηκαν 280 έγκυρα ψηφοδέλτια και ένα (1) άκυρο. 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο:

Η ΔΗΣΥΕ έλαβε  213 ψήφους (76%),  15 ΕΔΡΕΣ

Η ΔΑΣ έλαβε 67 ψήφους (24%), 4 ΕΔΡΕΣ

Για το Γενικό Συμβούλιο:

Η ΔΗΣΥΕ έλαβε  213 ψήφους (76%),  12 ΕΔΡΕΣ

Η ΔΑΣ έλαβε 67 ψήφους (24%), 3 ΕΔΡΕΣ

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή:

Η ΔΗΣΥΕ έλαβε  213 ψήφους (76%),  4 ΕΔΡΕΣ

Η ΔΑΣ έλαβε 67 ψήφους (24%), 1 ΕΔΡΕΣ

Για ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΓΣΕΕ, από τους 98 Αντιπροσώπους ψήφισαν οι 92 και βρέθηκαν 91 έγκυρα ψηφοδέλτια και ένα(1) άκυρο.

Αναλυτικότερα έλαβαν:

Η ΔΗΣΥΕ έλαβε  86 ψήφους (93,5%),  5 ΕΔΡΕΣ

Η ΔΑΣ έλαβε 5 ψήφους (6,5%), 0 ΕΔΡΕΣ

Δήλωση Στέλιου Βοργιά:

 «Το αποτέλεσμα μας γεμίζει τεράστια ευθύνη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των εργαζομένων του Ηρακλείου. Η στήριξη των αντιπροσώπων ξεπέρασε κάθε προσδοκία και μας γεμίζει πραγματικά συναισθήματα ικανοποίησης, συγκίνησης αλλά και ευθύνης. Ευχαριστώ προσωπικά του Συνέδρους-Συναδέλφους που μας στήριξαν αλλά και αυτούς που δεν μας στήριξαν και δεσμεύομαι ότι η ΔΗΣΥΕ θα συνεχίσει τους αγώνες για ένα καλύτερο αύριο για τους εργαζομένους και τους ανέργους του Ηράκλειου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου: Ζητά τη στήριξη των εργαζομένων που έμειναν χωρίς δουλειά εξαιτίας του σεισμού

Σεισμός - Αρκαλοχώρι: Μπαίνουν οικίσκοι στα χωριά που ισοπέδωσε ο Εγκέλαδος

Κορωνοϊός - Κρήτη: Έκρηξη ιικού φορτίου στα λύματα

ESPA BANNER