Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Τι λέει η Αστυνομία για τις κλοπές και τις διαρρήξεις

διάρρηξη

Έκδηλη και απολύτως δικαιολογημένη είναι η ανησυχία και η αγανάκτηση των πολιτών με τους επιτήδειους που μπαίνουν και ξαφρίζουν σπίτια, επιχειρήσεις αλλά συχνά και εκκλησίες. Πολλοί από αυτούς βλέπουν από τη μια στιγμή στην άλλη να κάνουν φτερά σημαντικά για εκείνους αντικείμενα που απέκτησαν με κόπο ζωής.

Τις τελευταίες ημέρες, δεν είναι λίγα τα κρούσματα κλοπών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Κάποια από αυτά καταγγέλλονται στην Αστυνομία και κάποια όχι.

Στις Πατέλες, οι ιδιοκτήτες δύο διαμερισμάτων, βρέθηκαν την περασμένη Κυριακή μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη. Επιστρέφοντας από το χωριό, συνδητοποίησαν ότι άγνωστοι δράστες είχαν μπει σε αυτά, σπάζοντας τις μπαλκονόπορτες. Τα έκαναν άνω - κάτω, ξήλωσαν τις ντουλάπες ακόμα και το τζάκι, έσπασαν κρεβάτια και άλλα αντικείμενα! Μάλιστα, κατάφεραν να κλέψουν και ένα αυτοκίνητο τα κλειδιά του οποίου βρήκαν στο διαμέρισμα κατά τη διάρκεια της... επέλασής τους. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί και το "χτύπημα" που έγινε στο Σκαλάνι, με τους επιτήδειους να βάζουν στο στόχαστρο το Ξωκκλήσι της Παναγίας! Οι δράστες, έσπασαν ένα κομμάτι από την αλουμινένια πόρτα, έβγαλαν το φύλλο και μπήκαν μέσα στο εκκλησάκι.

Από την πλευρά της η τοπική ΕΛ.ΑΣ δηλώνει ότι δεν καταγράφεται καμία έξαρση στέλνοντας παράλληλα ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους κλέβουν, ότι η πράξη τους δεν θα μείνει ατιμώρητη.

Όπως αναφέρει στο ekriti.gr ο ίδιος ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου, Ταξίαρχος Σήφης Κανακουσάκης, αυτό που πρέπει να γίνει από την πλευρά της Αστυνομίας, γίνεται και μάλιστα με το παραπάνω. "Δεν το αφήνουμε έτσι. Όταν γίνεται μια κλοπή η οποία γίνεται γνωστή στην αστυνομία, πάντα ακολουθεί μία έρευνα η οποία τις περισσότερες φορές έχει θετικά αποτελέσματα για εμάς" δηλώνει χαρακτηριστικά. Όπως σημειώνει, καθημερινά εξιχνιάζονται πολλές υποθέσεις κλοπών και η εξιχνίασή τους είναι αποτέλεσμα της δουλειάς που κάνουν οι αστυνομικοί μετά από μία κλοπή ή μια διάρρηξη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η σύλληψη του 33χρονου από τον καταυλισμό των Ρομά ο οποίος εμπλέκεται σε 9 υποθέσεις κλοπών από καταστήματα, χώρους εργασίας, ακόμα και από σχολεία. "Η σύλληψη του είναι αποτέλεσμα της δουλειάς που γίνεται καθημερινά" υπογραμμίζει ο Ταξίαρχος ο οποίος καλεί τους πολίτες να καταγγέλουν οτισδήποτε πέσει στην αντίληψή τους διότι έτσι βοηθούν την αστυνομία.

Να σημειωθεί ότι έλεγχοι γίνονται καθημερινά είτε από ένστολους αστυνομικούς που περιπολούν είτε από αστυνομικούς που δεν φαίνεται ότι είναι αστυνομικοί...

Γιώργος Ι. Παπαδάκης

Κρήτη

Όμιλος Καράτζη: Τιμητική διάκριση “True Leader” για 4η χρονιά

αντώνης καράτζης

Ένα ακόμα βραβείο υψηλού κύρους κατάφερε να αποσπάσει ο Όμιλος Καράτζη, στη 10η απονομή των βραβείων “True Leaders” του ομίλου εταιρειών ICAP για την χρονιά 2019. Το βραβείο αυτό, το οποίο λαμβάνει για 4η χρονιά, σηματοδοτεί την επιτυχημένη του πορεία ως ηγέτιδα επιχείρηση ανάμεσα σε 87 άλλες συνυποψήφιες εταιρίες.

Η συγκεκριμένη βράβευση αποτελεί μία ακόμα απόδειξη πως ο Όμιλος Καράτζη μέσα από την συνολική του δραστηριότητα συμβάλλει καθοριστικά στην αναστροφή του κλίματος ύφεσης που επιφέρει η πανδημία στην εθνική οικονομία, δημιουργώντας μεγαλύτερες προοπτικές για το μέλλον της χώρας. Επιπλέον, κατάφερε να αναδειχθεί για ακόμα μια φορά ως μια εξαιρετικά κερδοφόρα εταιρία αυξάνοντας και τον αριθμό του προσωπικού της από το 2018 στο 2019 και διατηρώντας σε υψηλά επίπεδα την πιστοληπτική της ικανότητα - “ICAP Credit Score” - παραμένοντας στις κορυφαίες θέσεις του κλάδου της.

Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Εταιρειών Καράτζη, Κος Καράτζης Αντώνιος, ανέφερε: “Η βράβευση αυτή αποτελεί έμπρακτη απόδειξη για ολόκληρη την ομάδα ότι κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση. Μέσα σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό μικροοικονομικό και μακροοικονομικό περιβάλλον, ο όμιλος παραμένει προσηλωμένος στο στρατηγικό του σχεδιασμό, παρακολουθώντας τις εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα σε όλες τις αγορές που δραστηριοποιείται.»

Η φετινή διοργάνωση, υπό την Αιγίδα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), διέκρινε ανάμεσα σε 31.000 επιχειρήσεις που πληρούσαν τα κριτήρια του θεσμού τις 87 πιο αποδοτικές και κερδοφόρες στον κλάδο της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν την συγκεκριμένη περίοδο, η απονομή μεταδόθηκε μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ψηφιακής προβολής των Εταιρειών και Ομίλων “TRUE LEADERS” στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στα Social Media.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πιέζουν να εξισωθεί διατροφικά το κρητικό ελαιόλαδο με τα αναψυκτικά!

Νοσοκομεία Κρήτης - κορωνοϊός: Η κατάσταση σε κλινικές και Εντατικές

Θάνατος Βαλυράκη: Η συγκλονιστική μαρτυρία διασώστη στο Ράδιο Κρήτη