Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Η δυσάρεστη έκπληξη του δημοτικού συμβούλου επιστρέφοντας από τις διακοπές

διάρρηξη

Μία δυσάρεστη έκπληξη, από εκείνες ποιυ δυστυχώς συμβαίνουν καθημερινά σε όλο το Ηράκλειο, βίωσε ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΦΜΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης επιστρέφοντας από τις διακοπές του. Το σπίτι του στην οδό Πανδάρεω στον Άη Γιάννη έγινε στόχος διαρρηκτών. Οι δράστες είχαν προετοιμάσει την εισβολή τους μέρες πριν, όταν όπως είπε στο ekriti o κ. Bουρεξάκης, είχαν σπάσει τις λάμπες από τις κολόνες φωτισμού στο δρόμο.
Η διάρρηξη έγινε ξημερώματα.¨Εκοψαν τα καλώδια του ΟΤΕ και του συναγερμού μέσα στο σπίτι, ωστόσο ο εξωτερικός συναγερμός συνέχιζε να χτυπά, ενόσω αυτοί έκλεβαν, αφού παραβίασαν την μπαλκονόπορτα.
"Πήραν κυρίως ηλεκτρονικές συσκευές, ρολόγια και κάποια κοσμήματα. Ευτυχώς δεν προκάλεσαν ζημιές στο σπίτι".
Ο κ. Βουρεξάκης, εξεπλάγη όταν συζητώντας σε γείτονές του, διαπίστωσε ότι σχεδόν όλοι είχαν ζήσει ανάλογη εμπειρία! "Η περιοχή μας έχει γίνει στόχος διαρρηκτών οι οποίοι δεν σταματούν ούτε μπροστά στο φως της μέρας, ούτε σε συναγερμούς ούτε σε τίποτα. Κάτι πρέπει να γίνει. Πριν μερικούς μήνες, βλέπαμε άνδρες της ΔΙΑΣ να περιπολούν στην περιοχή, τώρα ούτε αυτό", λέει ο κ. Βουρεξάκης.
 

Κρήτη

Λασίθι

Ιεράπετρα - Yδατοδρόμιο: Υπεγράφη η σύμβαση προετοιμασίας φακέλου αδειοδοτήσεων

υδατοδρόμιο

Υπεγράφη στα Γραφεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ιεράπετρας μεταξύ του Προέδρου του Νομικού Προσώπου, κ. Γεώργιου Ασπραδάκη και της Ένωσης Εταιρειών ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ Ι.Κ.Ε. & ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ ΕΛΛΑΔΑΣ Α.Ε. σύμβαση Υποστήριξης προετοιμασίας φακέλου αδειοδοτήσεων για τη δημιουργία υδατοδρομίου στην Ιεράπετρα, ύψους 22.905,03€.

Η Ένωση Εταιρειών αναλαμβάνει τη σύνταξη τριών μελετών, ενός ολοκληρωμένου τεχνικού φακέλου και τη διεκπεραίωση όλων των διαδικασιών μέχρι την τελική χορήγηση της άδειας ίδρυσης του Υδατοδρομίου στην Ιεράπετρα.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου ανέφερε τα εξής: « Ένα ακόμη φιλόδοξο εγχείρημα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Μία νέα εποχή αναμένεται να ξεκινήσει, που θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη στην Ιεράπετρα δημιουργώντας ένα καινούριο τουριστικό προϊόν, ενισχύοντας την τοπική οικονομία και βελτιώνοντας σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Σκοπός μας είναι η Ιεράπετρα, μέσω και της καινούριας μορφής συγκοινωνίας που θα κατέχει, να αποτελέσει σημείο αναφοράς και πυλώνα ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής της νότιας Κρήτης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ηράκλειο: Κοριτσάκι κατάπιε βίδα - Την αφαίρεσαν από τον πνεύμονα (φωτο)