Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Χειροποίητες δημιουργίες από τους μαθητές στο Χριστουγεννιάτικο παζάρι

χριστουγεννιατικο παζαρι

Χριστουγεννιάτικο παζάρι με χειροποίητες δημιουργίες διοργάνωσε και φέτος ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου.

χριστουγεννιατικο παζαρι

χριστουγεννιατικο παζαρι, by meropi

Το παζάρι λειτουργεί στον χώρο του σχολείου στην περιοχή του Ατσαλένιου από την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016.

χριστουγεννιατικο παζαρι

χριστουγεννιατικο παζαρι, by meropi

Για μια ακόμη χρονιά ο Σύλλογος συνεργάστηκε με κρατούμενους της Κλειστής Φυλακής Αλικαρνασσού, απ’ τους οποίους προμηθεύτηκε σαπούνια και ξύλινες κατασκευές.

χριστουγεννιατικο παζαρι

χριστουγεννιατικο παζαρι, by meropi

Τους μικρούς μαθητές και τους γονείς τους υποδέχτηκε την πρώτη μέρα η πρόεδρος του Συλλόγου Δέσποινα Πεπονάκη με τους παρακάτω στίχους:

«Το 10ο Δημοτικό έχει γιορτή μεγάλη, περίσσια αξιοπρέπεια, παιδάκια όλο χάρη. Δουλέψαμε ομαδικά, με πείσμα και μεράκι κι ευχόμαστε χρόνια πολλά στο κάθε μας παιδάκι».

χριστουγεννιατικο παζαρι

χριστουγεννιατικο παζαρι, by meropi

Παράλληλα, με πρωτοβουλία των μαθητών της ΣΤ’ τάξης λειτούργησε φιλανθρωπικό bazaar.
Σημαντική για τη διοργάνωση ήταν η στήριξη του διευθυντή του Σχολείου Κωνσταντίνου Μηλαθιανάκη και όλων των εκπαιδευτικών. Ένα μέρος από τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν από τα μέλη του Συλλόγου για τις δημιουργίες τους ήταν χορηγία του καταστήματος «Καραντεμοίρη». Επίσης, ο φούρνος «Δοριάκη» προσέφερε αρτοσκευάσματα σε όλα τα παιδιά του σχολείου.
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Θλίψη: "Έσβησε" στο ΠΑΓΝΗ ο 16χρονος Νικόλας...

πενθος

Πάλεψε γενναία επί έναν μήνα, αλλά δεν τα κατάφερε ο 16χρονος Νικόλας, το αγόρι που από μία βουτιά στα Φαλάσαρνα, βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένος στον αυχένα.

Ο νεαρός τραυματίστηκε στις 4 Ιουλίου και από το νοσοκομείο Χανίων διεκομίσθη εσπευσμένα στο ΠΑΓΝΗ, υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση, νοσηλεύτηκε στην Ορθοπεδική Κλινική ωστόσο στα μέσα Ιουλίου εισήχθη στη ΜΕΘ, καθώς εμφάνισε σηπτικό σοκ.

Έκτοτε νοσηλευόταν εκεί και δυστυχώς σήμερα οι εξετάσεις που έγιναν έδειξαν εγκεφαλικό θάνατο, είδηση που προκάλεσε μεγάλη θλίψη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Έκανε μια κλοπή κάθε ...μέρα - Σύλληψη από την αστυνομία

Κρήτη - Καύσωνας: Επιμένουν οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες

Δραματική έκκληση του Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών μέσω του Ράδιο Κρήτη στους πολίτες