Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Φιάσκο η τηλεκπαίδευση στα δημοτικά - Κατέρρευσε ξανά το σύστημα!

τηλεκπαίδευση σχολεία

Διαστάσεις ...ιλαροτραγωδίας λαμβάνει το θέμα της τηλεκπαίδευσης στα δημοτικά σχολεία και στα νηπιαγωγεία, η οποία επρόκειτο να "καλύψει¨ το άρον άρον κλείσιμο των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και το lockdown που επιβλήθηκε λόγω κορωνοϊού.

Στις 2 το μεσημέρι (παρά το ότι είχαν προηγηθεί 2 ημέρες κενές για να ...σετάρουν το σύστημα οι αρμόδιοι) η πλατφόρμα που χρησιμοποιείται για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση των παιδιών δεν δούλεψε, με αποτέλεσμα οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές να ...κοιτούν τις οθόνες τους, αδυνατώντας να συνδεθούν για να ξεκινήσουν το μάθημά τους!

Το νέο αυτό φιάσκο έχει υπεύθυνους οι οποίοι και θα πρέπει να λογοδοτήσουν. Είναι αδιανόητο μετά από τόσους μήνες να μην έχει ασφαλιστεί η τηλεκπαίδευση και η πρόσβαση όλων των παιδιών σε αυτήν!

Αναβρασμός επικρατεί και στον κλάδο των δασκάλων, καθώς υπό αυτές τις συνθήκες όχι μόνο δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους, αλλά έχουν απωλέσει την ουσιαστική και θεμελιώδη επαφή με τα παιδιά, τα οποία την περασμένη Παρασκευή ήταν στις τάξεις, το Σάββατο ανακοινώθηκε πως τα σχολεία της πρωτοβάθμιας δεν θα λειτουργούσαν, παρά το μάθημα θα γινόταν πάλι μέσω υπολογιστών, ενώ σήμερα όλοι ...στήθηκαν μπροστά στις ..."άδειες" οθόνες.

Ήδη συλλέγονται τα προβλήματα σε τοπικό επίπεδο, όπου από την πρώτη αυτή ώρα (μη) εφαρμογής της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, φαίνεται πως το πρόβλημα είναι καθολικό!

Γιώργος Λαμπράκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τίναξαν το διαδικτυακό μάθημα στον αέρα με ταινία ερωτικού περιεχομένου!

Κρήτη

Ηράκλειο

Εγκαίνια της έκθεσης για την «80η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης – Η Μάχη του Ηρακλείου»

εγκαινια- μαχη της κρητης

Τα εγκαίνια της επετειακής έκθεσης με θέμα «80η Επέτειος της Μάχης της Κρήτης – Η Μάχη του Ηρακλείου» (20 Μαΐου – 1 Ιουνίου 1941) θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 19 Μαΐου στις 20:00 το βράδυ στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Η έκθεση διοργανώνεται από τον Δήμο Ηρακλείου σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης. Επιμελητής είναι ο Επιστημονικός Συνεργάτης σε θέματα Νεότερης Ιστορίας του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, κ. Κωστής Μαμαλάκης. Τα εκθέματα αφορούν στα ιστορικά γεγονότα από τη Μάχη του Ηρακλείου, μέχρι και την ημέρα κατάληψης της πόλης από τους Γερμανούς, (1η Ιουνίου 1941).

Η έκθεση ξεκίνησε το Σάββατο 15 Μαΐου στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 27 Ιουνίου. Είναι με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και το ωράριο λειτουργίας είναι: Τις καθημερινές από Δευτέρα έως και Παρασκευή το πρωί από τις 09:00 έως τις 14:00 και το απόγευμα από τις 17:00 έως τις 21:30. Το Σάββατο από τις 09:00 έως τις 14:00 και από τις 17:30 έως τις 21:30 και την Κυριακή από τις 10:00 έως τις 14:00 και από τις 17:00 έως τις 21:00.

Ο Δήμος Ηρακλείου συνεργαζόμενος με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (Ι.Τ.Ε.) για καινοτόμες εφαρμογές, προχωρά στην προβολή των ιστορικών ντοκουμέντων με την τεχνική του projection mapping, στο εμβληματικό μνημείο του Κούλε. Οι προβολές έχουν προγραμματιστεί, μετά τη δύση του ηλίου, την Πέμπτη 20/5, την Παρασκευή 21/5, το Σάββατο 22/5, την Κυριακή 23/5 και την Δευτέρα 24/5.

Παράλληλα θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση και θα γίνει κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Ταγματάρχη Τζουλάκη, την Παρασκευή 21 Μαΐου στις 12:00 το μεσημέρι.

Eιδήσεις σήμερα

Το Ηράκλειο τιμά τη Μάχη της Κρήτης - Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Μάχη της Κρήτης - Χανιά: Έκθεση αδημοσίευτων φωτογραφιών και σπάνιων αντικειμένων