Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ασυδοσία και συνθήκες ...δουλείας καταγγέλλουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι

ξενοδοχεια υπαλληλοι τουρισμος

Σε αναβρασμό εξακολουθούν να βρίσκονται οι  ξενοδοχοϋπάλληλοι, καθώς στο κύμα ανεργίας που σαρώνει τον κλάδο έρχονται να προστεθούν ολοένα και περισσότερες καταγγελίες για τις συνθήκες εργασίας στα ξενοδοχεία, για όσους έχουν καταφέρει να εξασφαλίσουν εργασίας, εν μέσω της κρίσης που προκάλεσε στον τουρισμό η πανδημία του κορωνοϊού.

Εργοδοτική ασυδοσία, ελαστικές μορφές απασχόλησης, καταστρατήγηση ωραρίου, εργασία χωρίς ρεπό και ...διάλειμμα στους χώρους εργασίας, συνθέτουν το σκηνικό όπως καταγγέλλεται από τους εργαζόμενους και το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Ηρακλείου.

Σε σχετική ανακοίνωση, επισημαίνονται τα εξής:

"Δυστυχώς εν μέσω της πληττόμενης τουριστικής περιόδου 2020 διαπιστώνουμε ότι οι εργοδότες ξενοδόχοι που δήλωναν τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά ακόμα και υπερασπιστές των εργαζομένων στις επιχειρήσεις τους στην συντριπτική πλειοψηφία το έκαναν τελικά μόνο για το θεαθήναι. Οτι δήθεν αγωνιούσαν γι΄αυτούς και ότι θα άνοιγαν τα ξενοδοχεία μόνο και μόνο γι’ αυτούς αποδείχτηκαν φούμαρα.Τελικά βγάζοντας από την φαρέτρα τους όλα τα όπλα - ρυθμίσεις που η φιλοεργοδοτική Κυβέρνηση απλόχερα τους έδωσε (κατάργηση επί της ουσίας της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας –υποβάθμιση ΣΕΠΕ) ευέλικτες μορφές απασχόλησης, πρόγραμμα συνεργασίας πραγματοποιούν το σχέδιο τους και εξαθλιώνουν τους εργαζομένους με εξαντλητικά ωράρια εργασίας, το 8ωρο αποτελεί παρελθόν, εντατικοποίηση της εργασίας χωρίς ρεπό, μειώσεις μισθών, ανάρμοστη συμπεριφορά, διάλειμμα για καφέ ή φαγητό ούτε λόγος.

Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί πίσω από τις θελκτικές εισόδους των καλαίσθητων ξενοδοχείων. Ένα μεγάλο ποσοστό ξενοδόχων επιχειρηματιών συνεχίζουν να επιμένουν στην ασυδοσία προσπαθώντας να επαναφέρουν και να μονιμοποιήσουν συνθήκες γαλέρας.

Δεν θα το επιτρέψουμε.

Καλούμε τους συναδέλφους εργαζόμενους ξενοδοχοϋπαλλήλους όπου παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα να τα καταγγέλλουν.

Επίσης να αποφεύγουν τους συγκεκριμένους εργοδότες.

Τέλος ζητούμε από τους συναδέλφους να είναι δίπλα στο Σωματείο μας, τους διαβεβαιώνουμε ότι το επόμενο διάστημα θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που προβλέπονται για την διασφάλιση των εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων μας".

Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη: "Με χτυπήσανε μαμά" - Τα τελευταία λόγια του 11χρονου

ηλεκτρικό πατίνι

Η συζήτηση για την ανυπαρξία νομικού πλαισίου για τη λειτουργία και χρήση των ηλεκτρικών πατινιών άνοιξε πάλι, με αφορμή τον θάνατο του 11χρονου Λεωνίδα στη Χερσόνησο.

 Η μητέρα του παιδιού ζητά να τιμωρηθούν αυτοί που νοίκιασαν το πατίνι στον γιο της και το κράτος να φροντίσει ώστε να μην βρεθεί καμία άλλη μάνα στη θέση της.