Κρήτη

Ηράκλειο

Ηγουμενίδης: Η απόφαση για το Ηράκλειο δείχνει κυβερνητική αδυναμία στη διαχείριση της κρίσης

Νίκος Ηγουμενίδης

Την απόφαση της κυβέρνησης να εφαρμοστούν νέα, πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα στον Δήμο Ηρακλείου, στηλιτεύει ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης, κάνοντας μεταξύ άλλων λόγο για 

Η ανακοίνωση του Βουλευτή:

"Από σήμερα Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021, στις 06:00 ο Δήμος Ηρακλείου στο «κόκκινο».

Άλλη μια κυβερνητική αστοχία στη διαχείριση της πανδημίας, ομολογείται έμμεσα αλλά και σαφέστατα, με το κλείσιμο του Ηρακλείου.

Πάρτε ΤΩΡΑ μέτρα:

1. Εκτεταμένη ιχνηλάτηση, μαζικά test στην κοινότητα, σε ευάλωτες ομάδες, σε χώρους υψηλού συνωστισμού (σχολεία, εργασιακοί χώροι, κλπ) και, ανάλογα με τα αποτελέσματα, στοχευμένα μέτρα. Σοβαρή αλλαγή στους όρους υγειονομικά ασφαλούς λειτουργίας των «εστιών» υπερμετάδοσης, αντί το οριζόντιο κλείσιμο της κοινωνίας.

2. Να επιταχυνθούν οι ρυθμοί εμβολιασμού ΚΑΙ του πληθυσμού του Ηρακλείου.

3. Αποτροπή νέας γενικευμένης συμπίεσης της λειτουργίας του δημόσιου συστήματος υγείας

4. Απαλλάξτε τα νοσοκομεία ΠαΓΝΗ και Βενιζέλειο από το φόρτο των εμβολιασμών, οι οποίοι να περάσουν στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας (ΠΦΥ).

5. Να ανοίξουν όλα τα εμβολιαστικά κέντρα στα κέντρα υγείας του Ηρακλείου, στις ΤΟΜΥ της πόλης, στο Πολυδύναμο ιατρείο Τυμπακίου.

6. Άμεσα να θεσμοθετηθούν και να λειτουργήσουν οι υπόλοιπες ΤΟΜΥ στο Ηράκλειο (1 μονάδα/10.000 κατοίκους) καθώς και τα περιφερειακά ιατρεία στις Στάβιες,   στην Βαγιωνιά και τα Μάταλα. Να αναβαθμιστεί το ιατρείο στους Άγιους Δέκα.

7. Μόνιμες προσλήψεις για την κάλυψη των ελλείψεων σε ανθρώπινο δυναμικό, σε όλες τις κλινικές (όχι μόνο στις Covid) και τις ΜΕΘ των νοσοκομείων ΠαΓΝΗ και Βενιζέλειο, καθώς και των αντίστοιχων ελλείψεων στις δομές της ΠΦΥ.

Στην κρητική οικονομία, που για πρώτη φορά έφτασε στην 1η θέση της ανεργίας στην Ελλάδα, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αφήνει ανυπεράσπιστο τον τουριστικό κλάδο στο έλεος της πανδημίας και αβοήθητο τον πρωτογενή τομέα στο έλεος των φυσικών καταστροφών. Και λες και δεν έφταναν αυτά, έρχεται η σημερινή οριζόντια απόφαση για το Δήμο Ηρακλείου, που βέβαια τα αποτελέσματά της στην ήδη πληγωμένη κρητική οικονομία, δεν μπορούν να κρυφτούν κάτω από κανένα «επικοινωνιακό» χαλί.

Η ώρα απόδοσης των ευθυνών δεν είναι τόσο μακριά όσο σχεδιάζετε ή φαντάζεστε κύριοι της κυβέρνησης."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Kορωνοϊός: Rapid test και μεγάλη συμμετοχή στις Άνω Αρχάνες - Τί δείχνουν τα αποτελέσματα

Κρήτη: Φως στην εξαφάνιση της Αγγελικής - Η έκκληση της οικογένειάς της

Κορωνοϊός - Άγιος Νικόλαος: Τι ζητά ο Δήμαρχος από τους δημότες μετά τη χαλάρωση των μέτρων

Κρήτη

ΑΔΜΗΕ: Τέθηκε σε λειτουργία το υπερσύγχρονο σύστημα STATCOM στην Κρήτη

admie_statcom_crete.jpg

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε από τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας η ηλέκτριση του υπερσύγχρονου συστήματος STATCOM στον Υποσταθμό «Ηράκλειο ΙΙΙ» στην Κρήτη.

Πρόκειται για την πρώτη εγκατάσταση STATCOM στο Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, με την οποία επιτυγχάνεται ο έλεγχος και η δυναμική ρύθμιση της τάσης του Συστήματος της Κρήτης.

Οι λειτουργικές δοκιμές του συστήματος ελεγχόμενης σύγχρονης αντιστάθμισης αέργου ισχύος (STATCOM) ολοκληρώθηκαν στις 20 Απριλίου 2021 σε συνεργασία με τον ΔΕΔΔΗΕ. Η νέα εγκατάσταση διασφαλίζει την ευσταθή λειτουργία του συστήματος της Κρήτης, επιτρέποντας την απόσυρση των παλαιωμένων και ρυπογόνων τοπικών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής μόλις το νησί διασυνδεθεί πλήρως με το ηπειρωτικό σύστημα.

Το STATCOM Ηρακλείου περιλαμβάνεται στα έργα της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Πελοποννήσου και συγχρηματοδοτείται με εθνικούς και κοινοτικούς πόρους.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, κ. Μάνος Μανουσάκης δήλωσε σχετικά: «Με την κατασκευή και λειτουργία του STATCOM στο Ηράκλειο Κρήτης, ο ΑΔΜΗΕ πέτυχε ένα ακόμη ορόσημο για την άρση την ενεργειακής απομόνωσης του νησιού. Το αμέσως επόμενο διάστημα, αναμένεται η ολοκλήρωση της κατασκευής της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Πελοποννήσου ώστε να εισέλθει σε φάση δοκιμαστικής λειτουργίας. Ο Διαχειριστής συνεχίζει με προσήλωση τα έργα του με στόχο τη θωράκιση και τεχνολογική αναβάθμιση του συστήματος ηλεκτροδότησης σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια».

ειδησεις σημερα 

ΑΔΜΗΕ: Ρεκόρ επενδύσεων το 2020 με ... άρωμα Κρήτης

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Περιφερειακής Επαρχιακής Οδού Χανίων-Κισσάμου

Ηράκλειο - κορωνοπάρτι: Ξεσάλωσαν μέσα στο Πανεπιστήμιο