Κρήτη

Λασίθι

Κορωνοϊός - Άγιος Νικόλαος: Τι ζητά ο Δήμαρχος από τους δημότες μετά τη χαλάρωση των μέτρων

θερμομέτρηση παιδιά

Στις "πορτοκαλί" περιοχές μπήκε από σήμερα ο Δήμος Αγίου Νικολάου, μετά το σκληρό lockdown για σχεδόν τρεις εβδομάδες, μετά την έξαρση των κρουσμάτων, που προκλήθηκε από τον παιδικό σταθμό της Αμμούδας.

Με αφορμή τις αλλαγές που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, σύμφωνα με τις οποίες προβλέπεται η μερική άρση των μέτρων, εν μέσω lockdown για τον κορωνοϊό, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, ζητά από τους πολίτες να μην επαναπαυτούν και να θερμομετρούν τα παιδιά τους, κάτι που θα γίνεται και στα σχολεία.

Η ανακοίνωση του Δημάρχου Αγίου Νικολάου:

“Μετά την εφαρμογή του σκληρού lockdown για 2,5 εβδομάδες, στον Δήμο Αγίου Νικολάου, αίρονται, όπως πληροφορηθήκαμε τα πρόσθετα μέτρα, αφού σημειώνεται καλύτερη επιδημιολογική εικόνα στην περιοχή.

Στο διάστημα αυτό, συνειδητοποιήσαμε όλοι, πόσο εύκολο είναι από την μια στιγμή στην άλλη, να βρεθούμε σε συνθήκες σκληρού lockdown - μια κατάσταση - που επιτείνει υποχρεωτικά την επιβεβαιωμένη κοινωνική απόσταση.

Ζητούμε από τους συνδημότες, που έδειξαν ιδιαίτερη υπευθυνότητα τις προηγούμενες ημέρες και με την στάση τους βοήθησαν να επιτευχθεί το σημερινό αποτέλεσμα και η επιστροφή στην σχετική κανονικότητα, να συνεχίσουν με την ίδια υπευθυνότητα, να τηρούν ευλαβικά τα μέτρα που έχουν υποδειχθεί από την επιστημονική κοινότητα.

Ζητούμε επίσης, από τους γονείς που τα παιδιά τους επιστρέφουν από την Δευτέρα 22/2 στα σχολεία, να προχωρούν καθημερινά στην θερμομέτρηση τους πριν την αποχώρηση από την οικία τους και εάν διαπιστώσουν ότι η θερμοκρασία δεν είναι η ενδεδειγμένη, να μην τα στέλνουν στις σχολικές μονάδες. Η θερμομέτρηση των μαθητών θα γίνεται και στα σχολεία, αλλά λόγω του μεγάλου αριθμού των μαθητών πιθανότατα να μην είναι λεπτομερής.

Με τον τρόπο αυτό, θ΄ αποφύγουμε ανάλογα περιστατικά – όπως αυτό του παιδικού σταθμού της Αμμούδας – που οδήγησαν την περιοχή στο σκληρό lockdown".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός: Εξ αποστάσεως το εαρινό εξάμηνο στα ΑΕΙ της χώρας

Κρήτη: Φως στην εξαφάνιση της Αγγελικής - Η έκκληση της οικογένειάς της

Kορωνοϊός: Rapid test και μεγάλη συμμετοχή στις Άνω Αρχάνες - Τί δείχνουν τα αποτελέσματα

Κρήτη

Ηράκλειο

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου για το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου

Βασίλης Λαμπρινός

Το μήνυμα του Δημάρχου Ηρακλείου:

Το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, ήταν το ξεκίνημα μιας σκοτεινής περιόδου για την Ελλάδα. Επτά χρόνια βίας, ανελευθερίας, καταπάτησης του Συντάγματος, νόθευσης των δημοκρατικών θεσμών, αμείλικτων πολιτικών διώξεων, καπηλείας όλων των αξιών της εθνικής και κοινωνικής ζωής.

Σήμερα, πενήντα τέσσερα χρόνια από την 21η Απριλίου 1967: τιμούμε όσους αγωνίστηκαν για την επάνοδο της Ελευθερίας στην χώρα μας. Η αντιστασιακή τους δράση παραμένει πάντα ένα υψηλό παράδειγμα πατριωτισμού, θάρρους, και αξιοπρέπειας, και μια διαρκής υπόμνηση ότι η υπεράσπιση της Δημοκρατίας απέναντι σε κάθε κίνδυνο υπονόμευσής της, αποτελεί διαρκές, ιστορικό μας χρέος. 

 

Διαβάστε επίσης:

"Ανάσα ζωής" για χιλιάδες Κρητικούς που αναμένουν χρόνια να πάρουν τη σύνταξή τους

Κρήτη: Ακριβό και σε έλλειψη το πασχαλινό αρνί φέτος