Κρήτη

Λασίθι

Κορωνοϊός - Άγιος Νικόλαος: Θετικός ο Δήμαρχος Αντώνης Ζερβός

αντώνης ζερβός

Την προσβολή του από τον covid 19, ανακοινώνει με γραπτό μήνυμα του ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, λίγες ώρες αφού γνωστοποιήθηκε ότι βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό ο αντιδήμαρχος Χάρης Αλεξάκης και η μικρή του κόρη.

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες ,

Ήμασταν πολύ περήφανοι που η σύγχρονη μάστιγα του κορωνοϊού μας είχε “περιποιηθεί με αβρότητα” και με όλα τα μέτρα που εφαρμόζαμε ( τεστ σε όλο τον Δήμο έγκαιρα, καθαριότητα σχολείων, υπολογιστές για τηλε εργασία, προμήθεια rapid test για έλεγχο των παιδιών μας, απολυμαντικά, απολυμάνσεις, τηλεδιασκέψεις των οργάνων του Δήμου), μάλλον εφησυχάσαμε και χάσαμε λίγο την προσοχή μας . Και ο κορωνοϊός έδειξε ότι δεν συγχωρεί έστω και την παραμικρή μας αμέλεια !

Έτσι μετά από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Χάρη Αλεξάκη, επισκέφτηκε και μένα . Πριν λίγο μου ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα του μοριακού τεστ που έκανα το πρωί . Δυστυχώς εκείνη η συνάντηση της Τετάρτης που έγινε με φυσική παρουσία, παρ’ όλο που το γραφείο είναι μεγάλο, δεν μας προστάτεψε και δυστυχώς επιτάθηκε με την συνάντηση των δύο μας την προηγούμενη Πέμπτη έστω και με μάσκες και ανοικτό παράθυρο όπως έχω ήδη ανακοινώσει .

Το κλείσιμο του Δήμου, όπως ανακοινώθηκε, έγινε διότι όλη η επιτελική ομάδα είναι σε καραντίνα είτε γιατί νοσεί (εγώ κι ο Χάρης Αλεξάκης) είτε ως στενές επαφές οι υπόλοιποι .

Να σημειωθεί ότι την Παρασκευή το βράδυ, όταν η ομάδα που συνεδρίασε την Τετάρτη και Πέμπτη και οι υπηρεσιακοί παράγοντες που ήταν μαζί μας, κάναμε rapid test και ήμουν αρνητικός .Θυμάστε τι είχα γράψει : ‘’ ... Τα rapid test δεν είναι πανάκεια. Είναι εξαιρετικό ‘’εργαλείο’’ . Αλλά απαιτείται επιβεβαίβωση με μοριακό τεστ PCR . Αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο αλλά όχι για ανεξέλεγκτη και βιαστική χρήση .... ‘’

Θα μας δοθεί ο χρόνος να συνεννοηθούμε με τους διευθυντές για την οργάνωση των εργασιών .

Θα προσπαθήσουμε, από Τετάρτη, να ξαναγίνουν τεστ σε όλο τον Δήμο, και επί πληρωμή αν χρειαστεί .

Να ξεκαθαρίσουμε ότι απέναντι στην πανδημία , μόνο την συγκέντρωση και προσοχή μας να αντιτάξουμε . Και ελπίζουμε ότι τα εμβόλια , από το 2021, θα αποτελέσουν το σοβαρότερο όπλο της ανθρωπότητας στην σύγχρονη μάστιγα .

Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου , αιρετούς και συνεργάτες, και ελπίζω ότι δεν τους δημιούργησα ιδιαίτερα ζητήματα .

Είμαστε εδώ όλοι, εσείς και μεις για να ξεπεράσουμε την πανδημία .

 

 

Κρήτη

Σήφης Βαλυράκης: Συλλυπητήρια φορέων της Κρήτης για τον θάνατό του

σήφης βαλυράκης

Θλίψη σκόρπισε στα Χανιά και σε όλη την Κρήτη, η είδηση για την απώλεια του πρώην υπουργού και βουλευτή Σήφη Βαλυράκη. Τα συλλυπητήριά τους προς την οικογένειά του εκφράζουν με ανακοινώσεις τους εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής του τόπου, της αυτοδιοίκησης, φορέων, καθώς και φυσικά πρόσωπα.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε δήλωση του τονίζει: «Ο Σήφης Βαλυράκης ήταν πιστός στους δημοκρατικούς αγώνες σε όλη του την πολιτική διαδρομή και άφησε ισχυρό αποτύπωμα στη μεταπολιτευτική Ελλάδα. Ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην εκλογική περιφέρεια των Χανίων και ως υπουργός επί σειρά ετών προσέφερε στον τόπο του, στην Κρήτη και γενικότερα στη χώρα».

Με αφορμή το θάνατο του Σήφη Βαλυράκη ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ) Κρήτης Γιάννης Κουράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μεγάλη οδύνη μας προκαλεί ο αδόκητος και τραγικός θάνατος ενός θαρραλέου Αγωνιστή της Δημοκρατίας, του πρώην Βουλευτή και Υπουργού Σήφη Βαλυράκη.Ήταν ένας ασυμβίβαστος Δημοκράτης, που όρθωσε με δυναμισμό το ανάστημά του απέναντι στη χούντα και αγωνίστηκε για την ελευθερία, την αξιοπρέπεια και την κοινωνική δικαιοσύνη. Ήταν παράλληλα ένας συγκροτημένος πολιτικός που υπηρέτησε με πάθος τη δημοκρατική παράταξη. Ο Σήφης Βαλυράκης, με τον οποίο συνυπηρετήσαμε στο Κοινοβούλιο, πρόσφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες στην πατρίδα, πάντα με εντιμότητα, ευσυνειδησία και ανιδιοτέλεια.Η απώλειά του αντανακλά και στην Κρήτη, που χάνει έναν από τα πιο ιστορικά πολιτικά στελέχη της. Συλλυπούμαστε θερμά την σύζυγο, τα παιδιά και τους οικείους του.»

Ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης 'Αρης Παπαδογιάννης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Ο ξαφνικός και άδικος θάνατός του Σήφη Βαλυράκη μάς θλίβει όλους. Υπήρξε ένας γνήσιος αγωνιστής και παρέμεινε πιστός στους δημοκρατικούς αγώνες. Επί σειρά ετών, υπηρέτησε την πολιτική και τον αθλητισμό από θέσεις ευθύνης. 'Αφησε δε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στον ιδιαίτερο τόπο καταγωγής του, την εκλογική περιφέρεια που πολιτεύτηκε, τον νομό Χανίων».

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και ο πρόεδρος του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Χανίων Μανώλης Κουριδάκης στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Ο Σήφης Βαλυράκης εκτός από την προσφορά του στον τόπο μας στην μακρόχρονη πολιτική του καριέρα, υπήρξε και από τους πρωτεργάτες στη δημιουργία του Εθνικού Σκοπευτηρίου Χανίων».

Σε συλλυπητήριο μήνυμά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων Αντώνης Ροκάκης αναφέρει: «Μετά τη χθεσινή πρόωρη απώλεια του Σήφη Βαλυράκη τα Χανιά στερούνται μια από τις πλέον ανατρεπτικές πολιτικές προσωπικότητες της μεταπολίτευσης. Στο πλαίσιο της πολυετούς κοινοβουλευτικής και κυβερνητικής του προσφοράς στην επιχειρηματική ανάπτυξη της χώρας, ξεχωρίζουν η δυναμική επέκταση του Τηλεπικοινωνιακού δικτύου και η αναβάθμιση των Ταχυδρομικών υπηρεσιών της χώρας. Η ειλικρινής αφοσίωση του Σήφη Βαλυράκη στην κοινωνία των Χανίων αναδεικνύεται μέσα από έργα στρατηγικής πνοής, όπως το Αστυνομικό Μέγαρο, το Ναυταθλητικό Κέντρο Σούδας, το Ολυμπιακό Σκοπευτήριο στο Καμπάνι και το αθλητικό συγκρότημα της Παλιάς Ηλεκτρικής».

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και η τοπική οργάνωση Χανίων του Κινήματος Αλλαγής στην οποία μεταξύ άλλων τονίζεται: «Η ξαφνική απώλεια του συντρόφου , αγωνιστή Σήφη Βαλυράκη, μας γεμίζει θλίψη. Υπήρξε ένας γενναίος και ακέραιος δημοκράτης. Ατρόμητος αντιστασιακός στη δικτατορία. Οι αγώνες του για την ανατροπή της χούντας και η συμβολή του στο μεγάλο έργο της Αλλαγής της χώρας, αποτελούν παρακαταθήκη για όλους μας. Πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τη δημοκρατία και την προοδευτική παράταξη».

To διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Χανίων σε ανακοίνωση του αναφέρει: «Ο Σήφης Βαλυράκης ήταν ένας άξιος αγωνιστής, εργατικός, αγαπητός με σπουδαία δράση που θα μείνει ζωντανή στην πολιτική ιστορία του τόπου μας».

Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης σε γραπτή του δήλωση μεταξύ άλλων αναφέρει: «Ο Σήφης Βαλυράκης, γαλουχημένος με τις αρχές και τις αξίες του τόπου καταγωγής μας, τα Σφακιά, υπερασπίστηκε με αυτοθυσία το δικαίωμα στη λευτεριά και τη κοινωνική δικαιοσύνη, ενώ παρέμεινε ανυπότακτος αγωνιστής και μαχητής ως το τέλος. Τίμησε την πατρίδα του και τιμήθηκε από τους συμπατριώτες του».

Συλλυπητήριο μήνυμα του βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτη Βαρδάκη 

«Με θλίψη πληροφορηθήκαμε τον απροσδόκητο τραγικό θάνατο του ακούραστου αγωνιστή της Δημοκρατίας, του αντιστασιακού, του Ανθρώπου με Α κεφαλαίο, Σήφη Βαλυράκη.

Όλη η πορεία της ζωής του χαρακτηρίστηκε από ανιδιοτέλεια, κοινωνική προσφορά, εργατικότητα, πολιτικό πολιτισμό.

Ο Σήφης Βαλυράκης αφήνει παρακαταθήκη τη δική του προσπάθεια για την εδραίωση της Δημοκρατίας στην Μεταπολιτευτική περίοδο.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Καλό ταξίδι Σήφη Βαλυράκη.»

Δήλωση πρώην Βουλευτή Ευτύχη Δαμιανάκη για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη.

"Ο απρόσμενος θάνατος του Σήφη Βαλυράκη μας θλίβει όλους βαθειά.

Για τριάντα ολόκληρα χρόνια εκπροσώπησε του Χανιώτες στο Κοινοβούλιο και άφησε ισχυρό το αποτύπωμά του στα δρώμενα του Νομού. Οι αγώνες του για ελευθερία και Δημοκρατία συνεχείς. Πατριώτης, αγωνιστής, ανιδιοτελής, θαρραλέος, ατρόμητος. Οι έννοιες αυτών των λέξεων ήταν οδηγός του καθ’ όλη την διάρκεια της προσωπικής του ζωής και της πολιτικής του πορείας.

Υπήρξαμε συνάδελφοι στο Κοινοβούλιο και για πάνω από τριάντα χρόνια μας συνέδεε στενή προσωπική φιλία. Καθ’ όλη αυτή τη διάρκεια της κοινής μας συμπόρευσης, δεν υπήρξε ποτέ τίποτε που θα μπορούσε να κλονίσει την προσωπική μας σχέση. Ο Σήφης ήταν έντιμος πολιτικός, κάθετος στις απόψεις του και απόλυτα ειλικρινής ως άνθρωπος.

Εκφράζω την βαθύτατη θλίψη μου για τον χαμό του και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην σύζυγό του Μίνα και στους δύο του γιούς Γιάννη και Αλέξανδρο.

Σήμερα έχασα έναν καλό μου φίλο."

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Του έβαλε τα χρήματα στην τράπεζα... κι ακόμη το μετανιώνει

Ηράκλειο: Θρήνος για τον ξαφνικό χαμό του γνωστού Ποινικολόγου

Ηράκλειο: Τράκαρε, έφυγε και άφησε το αυτοκίνητο στη μέση του δρόμου

Ηράκλειο - κορωνοϊός: "Βροχή" τα πρόστιμα σε επιχειρήσεις