Κρήτη

Ηράκλειο

Η Περιφέρεια, σε ενημερωτική αποστολή στις υπηρεσίες της Κομισιόν

Περιφέρεια Κρήτης

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει σε ενημερωτική αποστολή της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες και συγκεκριμένα στις Κεντρικές Υπηρεσίες της Κομισιόν, με θέμα τις τρέχουσες Ευρωπαϊκές Πολιτικές και Στρατηγικές.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσωπεί ο Γιώργος Αλεξάκης Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών-Διεθνών Θεμάτων, Αντιπρόεδρος της CPMR - Συνέλευσης Παρακτίων Περιφερειών της Ευρώπης, όπου στην ατζέντα των συζητήσεων θα συζητηθούν ζητήματα της CPMR και η δικτύωση που επιτελεί για τις Ευρωπαϊκές Περιφέρειες. 

Η ενημερωτική επίσκεψη των Ελλήνων Περιφερειαρχών και Αντιπεριφερειαρχών στις  Βρυξέλλες περιλαμβάνει συναντήσεις εργασίας με: τον Έλληνα Αντιπρόεδρο και Ε.  Επίτροπο της Κομισιόν Μ. Σχοινά, την Ε. Επίτροπο Αντιπρόεδρο D Suica για τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, την C Preising και Στέλλα Καραβαζάκη-εκπροσώπους του Γραφείου του νέου Επιτρόπου Περιβάλλοντος-Ωκεανών-Αλιείας Virginius Sinkevičius, τον Αντιπρόεδρο της CPMR επί Θαλασσίων Θεμάτων Γ Αλεξάκη και τη Γενική Διευθύντρια της CPMR Ε Μαριάνου, τον Π Πανταζάτο Αναπληρωτή Επικεφαλής Μονάδας στη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής & Αστικής Πολιτικής DG REGIO, και τον Αγγελόπουλο, Ανα. Διευθυντή στη Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Πολιτικής DG AGRI. 

Στις χθεσινές συναντήσεις συζητήθηκαν θέματα για την διαμόρφωση της πολιτικής συνοχής την νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027, ζητήματα για την αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) - υπαίθρου και αγροτικού χώρου, διαπεριφερειακές συνεργασίες για την Βιώσιμη ανάπτυξη και Γαλάζια Οικονομία, και ζητήματα που αφορούν στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι εν γένει σε σχέση με τις προκλήσεις για τις χώρες μέλη την κοινωνία και την ενεργή συμμετοχή και διάλογο με τους πολίτες.
Η αποστολή συνοδεύεται από τον κ Γ Μαρκοπουλιώτη επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα και συμμετέχουν Περιφερειάρχες και αρμόδιοι Αντιπεριφερειάρχες από τις Ελληνικές Περιφέρειες. 

 

Κρήτη

Δήμος Μαλεβιζίου: Αγκαλιάστηκε το πιλοτικό πρόγραμμα αποκομιδής πόρτα – πόρτα

δημος μαλεβιζιου

Ομαλά κύλησε η πρώτη εβδομάδα εφαρμογής του πιλοτικού προγράμματος του Δήμου Μαλεβιζίου σχετικά με την αποκομιδή απορριμμάτων. Το πρόγραμμα αγκαλιάστηκε από τους κατοίκους των οδών Προμηθέα & Αιγαίου στην Αμουδάρα, όπου και ξεκίνησε να εφαρμόζεται. Στόχος του Δήμου είναι το πρόγραμμα να επεκταθεί σταδιακά τόσο στον αστικό ιστό, όσο και σε τοπικές κοινότητες.

Για το σκοπό αυτό βρέθηκαν αυτές τις μέρες στην Αμμουδάρα ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Ανακύκλωσης Μιχάλης Αλμπαντάκης, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Κοινότητας Γαζίου Βαγγέλης Παρασύρης και Γιάννης Άσπρης αντίστοιχα, καθώς και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Κώστας Τζεδάκης. Παρακολούθησαν τη διαδικασία της αποκομιδής πόρτα – πόρτα και συζήτησαν με τους κατοίκους της περιοχής τις απόψεις τους για την εφαρμογή του προγράμματος.

Υπενθυμίζεται ότι από την προηγούμενη Δευτέρα οι κάτοικοι στις οδούς Προμηθέα & Αιγαίου στην Αμμουδάρα εναποθέτουν τα πρωινά έξω από τις κατοικίες τους τα απορρίμματα (αυστηρά έως τις 9:30 το πρωί), καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή. Τα απορρίμματα είναι δεμένα στις ειδικές σακούλες απορριμμάτων.  Στις 9:30π.μ. το απορριμματοφόρο όχημα του Δήμου βρίσκεται στην περιοχή προκειμένου να εφαρμόσει το νέο σύστημα αποκομιδής. Οι υπάλληλοι της καθαριότητας συλλέγουν τα απορρίμματα που έχουν αφήσει έξω από την πόρτα τους οι δημότες, τηρώντας το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που έχει διαμορφωθεί από την υπηρεσία. Το  Σαββατοκύριακο καλούνται οι δημότες στις οδούς Προμηθέα &  Αιγαίου να εναποθέτουν τα απορρίμματά τους όπου υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων.

Ειδήσεις σήμερα 

Οι Τούρκοι "απείλησαν" γαλλικό ερευνητικό σκάφος νότια της Κρήτης

Κρήτη: Ξεπέρασε τους 32 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία τη νύχτα!