Κρήτη

Ηράκλειο

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στα Δειλινά

χριστουγεννα

Ο Δήμος Ηρακλείου (Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής), το Τμήμα Κοινοτικής Φροντίδας- Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΕ.ΚΟΙ.Φ. - Α.Π.Η) της 3ης Δημοτικής Κοινότητας περιοχής Δειλινών της Δ/νσης Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου, στα πλαίσια των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων,  με τη συμβολή των σπουδαστών Κοινωνικής Εργασίας και Νοσηλευτικής ΑΤΕΙ Κρήτης, πρόκειται να υλοποιήσει τις παρακάτω δράσεις:

Την Τετάρτη 09/12/2015 ώρα 10:30 π.μ., στο πλαίσιο της γέφυρας  επικοινωνίας γενεών, μετάδοση ηθών, εθίμων  και εμπειριών  των Χριστουγέννων από τους ηλικιωμένους στα παιδιά, ομάδα γυναικών από την ομάδα ζαχαροπλαστικής του Κέντρου θα επισκεφτεί το Γ΄ ΚΕΠΑ (Βρεφονηπιακός σταθμός) περιοχής Δειλινών, όπου θα παρασκευάσουν παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα μαζί με ομάδα παιδιών του σταθμού.

Την Τρίτη 22/12/2015 ώρα 10:00 π.μ. , το χώρο του Κέντρου Κοινοτικής Φροντίδας Δειλινών θα επισκεφτεί το προνηπιακό τμήμα του  Γ΄ ΚΕΠΑ περιοχής Δειλινών και μαζί με τους εξυπηρετούμενους του κέντρου  θα απαγγείλουν ποιήματα και θα τραγουδήσουν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα. Επίσης, θα γίνει αναφορά στα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα ήθη και έθιμα. Στα παιδιά θα δοθούν χειροποίητες κάρτες-κατασκευές  φτιαγμένες με μεράκι από τους  εξυπηρετούμενους του κέντρου και τους σπουδαστές.

Την Πέμπτη 24/12/2015 και ώρα 10:30 π.μ., στο χώρο του Κέντρου Κοινοτικής Φροντίδας Δειλινών θα πραγματοποιηθεί η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση. Σε όλους τους παρευρισκόμενους θα προσφερθούν παραδοσιακά εδέσματα παρασκευασμένα από την ομάδα ζαχαροπλαστικής, χειροποίητες κάρτες φτιαγμένες από τους σπουδαστές Κοινωνικής Εργασίας και Νοσηλευτικής ΑΤΕΙ Κρήτης καθώς και παραδοσιακά χριστόψωμα προσφορά της ομάδας αλληλοβοήθειας του κέντρου.

Κρήτη

Κρήτη: "Φιέστα" για να τιμήσουν τη γενναιότητα των Γερμανών αλεξιπτωτιστών!

γερμανοί αλεξιπτωτιστές

Μία απίστευτη πρόκληση από την οργάνωση "Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών" προγραμματίζεται από τις 17 έως τις 23 Μαίου στα Χανιά. Πρόκειται για εκδηλώσεις... μνήμης με αφορμή τη συμπλήρωση 80 ετων από την κατάκτηση της Κρήτης, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα, που απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή, με κόστος 365 ευρώ! 

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται πτήσεις αλεξιπτωτιστών στο Μάλεμε για να τιμήσουν τη μνήμη των Γερμανών που έπεσαν ηρωϊκώς!

Οπως αναφέρεται στη σελίδα:

"Οι Ευρωπαίοι Αλεξιπτωτιστές KRETA MEMORIAL είναι μια αναμνηστική και κοινωνική εκδήλωση. Ο σκοπός της εκδήλωσης είναι να τιμήσει και να τιμήσει τη γενναιοδωρία του German Fallschirmjäger, ο οποίος πριν από 80 χρόνια πήδηξε και κατέκτησε το νησί της Κρήτης, επιτυγχάνοντας επιτυχώς την πρώτη στρατηγική αεροπορική επιχείρηση στην ιστορία, την αεροπορική επίθεση με την ονομασία Operation Mercury, καθώς και τη γενναιότητα συμμαχικών δυνάμεων, οι οποίοι, μαζί με Έλληνες στρατιώτες και Κρητικούς, πολεμούσαν εναντίον των Γερμανών στη μάχη της Κρήτης. Η εκδήλωση είναι επίσης μια καλή ευκαιρία για την προώθηση της αεροπορικής αδελφότητας και της συντροφικότητας μεταξύ στρατιωτών διαφορετικών εθνών, καθώς προσκαλούμε ξένα στρατεύματα από το ΝΑΤΟ και τις Αεροπορικές Δυνάμεις των φίλων χωρών. Η εκδήλωση περιλαμβάνει άλματα με αλεξίπτωτο στην επισκέψεις στους χώρους των γερμανικών προσγειώσεων κ.α."

Αρναουτάκης: "Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει στην Κρήτη η εκδήλωση"

Με το θέμα ασχολήθηκε εκτενώς η εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη στο Ράδιο Κρήτη, όπου εξέφρασαν την αγανάκτησή τους, δεκάδες ακροατές.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος χαρακτήρισε προσβολή για το νησί την σχεδιαζόμενη εκδήλωση, δηλώνοντας κατηγορηματικά "δεν θα επιτρέψουμε να γίνει στην Κρήτη αυτή η εκδήλωση".

Την αντίθεσή τους εξέφρασαν επίσης, βουλευτές, δήμαρχοι και περιφερειακοί σύμβουλοι

Το σοβαρό θέμα σχολίασε και ο συγγραματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών Αριστομένης Συγγελάκης, ο οποίος καλεί σε παγκρήτιο ξεσηκωμό:

 

 

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ! Τον Μάιο στα Χανιά για να γιορτάσουν την 80η επέτειο της Μάχης της Κρήτης!... ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΣ...

Δημοσιεύτηκε από Aristomenis Syngelakis στις Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021

 

Προκύπτουν εύλογα ερωτήματα για το ποιος έδωσε την άδεια για την πραγματοποίηση των προκλητικών εκδηλώσεων, 80 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης.

Το θέμα ήρθε στη δημοσιότητα από την εφημερίδα Δημοκρατία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σφοδρή αντίδραση της Κρήτης για την ανιστόρητη πρόκληση με Γερμανούς αλεξιπτωτιστές

Κυψέλη: Επίθεση με καυστικό υγρό σε έγκυο - Τι καταγγέλλει η 25χρονη

Γαύδος: "Η κοπέλα ζούσε και καταλάβαινε τα πάντα" - Συγκλονιστικές μαρτυρίες