Κρήτη

Ηράκλειο

Χαντάκια - "σκοτώστρες" στο Ηράκλειο (φωτογραφίες)

χαντάκια ηράκλειο

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει αναγνώστης του ekriti.gr από τα χαντάκια που ανοίχθηκαν για την τοποθέτηση καλωδίου οπτικών ινών κατά μήκος του Ηρακλείου. Οπως επισημαίνει τόσο το πλάτος όσο και το μήκος τους είναι ικανά να εγκλωβίσουν τον τροχό μεγάλης μηχανής, ενώ μόλις χθες ένα παιδάκι έπεσε με το ποδήματό του χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί σοβαρά..

χαντάκια ηράκλειο

χαντάκια ηράκλειο, by renas

Η επιστολή:
"Ως πολίτης αυτής της ταλαίπωρης πόλης εγώ αγανακτήσει με την ανευθυνότητα του εργολάβου αλλά και της γνωστής εταιρίας που εκπροσωπεί, των υπευθύνων του δήμου Ηρακλείου που εποπτεύουν υποτίθεται το έργο που αφορά στο πέρασμα καλωδίου κατά μήκος των δρόμων του Ηρακλείου.

χαντάκια ηράκλειο

χαντάκια ηράκλειο, by renas

Τώρα και 1 μήνα έχουν ανοιχτεί κακότεχνα χαντάκια κατά μήκος των δρόμων από τα όρια του Πανεπιστημίου δίπλα στη ΔΟΥ Ηρακλείου, καθ’ όλη την οδό Ερμή, Πικροδάφνης, Κλεάνθους, Σκεπετζή και συνεχίζει προς το κέντρο Ηρακλείου με μήκος άνω των 5 χλμ., πλάτος από 5 έως και 15 εκατοστά και βάθος από 10 έως και 20 εκατοστά, αρκετά μεγάλα για να πέσει και να εγκλωβιστεί τροχός μεγάλης μηχανής και εννοείται ποδηλάτου όπως και συνέβη χθες στο ύψος της Ερμή όπου και το παιδάκι έπεσε από το ποδήλατο ευτυχώς χωρίς σοβαρά τραύματα.

χαντάκια ηράκλειο

χαντάκια ηράκλειο, by renas

Δεν υπάρχει καμία σήμανση του έργου για τους οδηγούς εκτός από 2 σημεία στα τόσα χλμ. ενώ σε κάποια σημεία έχει πέσει λίγο υποτυπώδες τσιμέντο για τα μάτια του κόσμου και σε αλλά, η σκόνη και τα χώματα που έχουν αφήσει, μετά από τόσο καιρό έχει κλείσει λίγο κάποια.

χαντάκια ηράκλειο

χαντάκια ηράκλειο, by renas

Αναρωτιέμαι …πρέπει πρώτα πάλι να θρηνήσουμε κάποια ζωή έτσι ώστε να γίνει το αυτονόητο σε αυτό τον τόπο ????".
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Εργατική Πρωτομαγιά: To EKH στην εκδήλωση τιμής και μνήμης στο Μπραχίμο Μυλοποτάμου

fb_img_1620629676635.jpg

Με την συμμετοχή των Εργατικών Κέντρων της Κρήτης πραγματοποιήθηκε και φέτος στο Μπραχίμο Μυλοποτάμου, η εκδήλωση τιμής και μνήμης, αφιερωμένη στη ζωή, τους αγώνες και τη δράση του πρωτοπόρου κοινωνικού αγωνιστή και ηγέτη, Σταύρου Καλλέργη.

Όπως κάθε χρόνο η «Παγκρήτια Πρωτομαγιά» εορτάστηκε στο σπίτι, όπου έζησε και πέθανε ο Σταύρος Καλλέργης και που σήμερα βρίσκεται και το λιτό μνημείο του, στον Μπραχίμο Περάματος Μυλοποτάμου.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος,  Στέλιος Βοργιάς, η Γεν. Γραμματέας του ΕΚΗ, Ελένη Μανουσάκη και ο Γραμματέας Οργανωτικού του ΕΚΗ, Νεκτάριος Μωϋσάκης. Ο Πρόεδρος του ΕΚΗ αναφέρθηκε στον άνθρωπο, που ανάλωσε όλες του τις δυνάμεις για τα δικαιώματα και τους αγώνες της ΕργατικήςΤάξης και τόλμησε να οργανώσει και να πραγματοποιήσει την πρώτη επίσημη εκδήλωση–συγκέντρωση Εργατικής Πρωτομαγιάς στην Αθήνα στις 2 Μαΐου 1983.

Επίσης επεσήμανε ότι «οι αγώνες και τα μηνύματα του Σταύρου Καλλέργη παραμένουν διαχρονικά και οφείλουμε σήμερα όχι μόνο να αναφερόμαστε σε αυτά αλλά κυρίως να φροντίσουμε να ξαναγίνουν «κτήμα» της νέας γενιάς, που δυστυχώς έχει μπροστά της πολλές δυσκολίες να αντιμετωπίσει. Ο φετινός εορτασμός συμπίπτει με μια ιδιαίτερα αρνητική συγκυρία για τους εργαζόμενους της χώρας, με την κυβέρνηση να επιχειρεί με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, να καταργήσει τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα».

Ο Στέλιος Βοργιάς κάλεσε τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε επαγρύπνηση

Καταγγέλλει το νομοσχέδιο για τα εργασιακά που κατίθεται στη Βουλή για:

- Κατάργηση του οκταώρου και του πενθημέρου με παράλληλη θεσμοθέτηση της δεκάωρης εργασίας.
- Κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.
- Έλεγχο του Μητρώου μελών και των διαδικασιών τους από το κράτος και τους εργοδότες.
-Παρακώλυση του δικαιώματος της απεργίας.
- Μετατροπή της συνδικαλιστικής δράσης σε ιδιώνυμο αδίκημα

ειδησεις σημερα 

Κρήτη - κορωνοϊός: Πειθαρχούν στα μέτρα οι πολίτες

Κρήτη - κορωνοϊός: Μειώνονται οι νοσηλευόμενοι αλλά όχι οι διασωληνωμένοι ασθενείς

Ηράκλειο: Πρώτο κουδούνι για τους μαθητές και ταλαιπωρία για τους οδηγούς (φώτο)