Κρήτη

Ηράκλειο

Εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ: Εκδήλωση - συζήτηση για τους νοσηλευτές

κορωνοϊός νοσηλευτής νοσοκομείο

Το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ παίρνει μια σημαντική πρωτοβουλία, προκειμένου να ανοίξει μια ουσιαστική συζήτηση για τις εξελίξεις στο κλάδο των νοσηλευτών. Διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Το εκπαιδευτικό και επαγγελματικό παρόν των νοσηλευτών στον αγώνα για ένα δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας» την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 11πμ στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του:

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι νοσηλευτές αποτελούν ένα μεγάλο ποσοστό των εργαζομένων υγειονομικών και ότι συγκροτούν ένα σημαντικότατο κρίκο στη λειτουργία σχεδόν όλων των τμημάτων των νοσοκομείων, επιδιώκουμε να «σκύψουμε» πάνω στα προβλήματα του κλάδου και να οργανώσουμε τον αγώνα για τη βελτίωση των συνθηκών δουλειάς μας.

Απευθυνόμαστε σε όλους εκείνους, που εξοργίζονται με τις απαράδεκτες χρόνιες ελλείψεις προσωπικού στις δημόσιες δομές υγείας, με τη συνέχιση των διπλοβαρδιών και των μετακινήσεων, παρά την ύπαρξη μεγάλου αριθμού επιστημονικά καταρτισμένου νοσηλευτικού προσωπικού. Απευθυνόμαστε στους συμβασιούχους (επικουρικούς, ειδικευόμενους κοκ) που κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι μετά τη λήξη της σύμβασή τους. Απευθυνόμαστε στους νοσηλευτές που δυσανασχετούν με την έλλειψη συνεχιζόμενης δωρεάν εκπαίδευσης και κατάρτισης με βάση τις εξελίξεις της επιστήμης, με τους φραγμούς στην επαγγελματική τους εξέλιξη. Απευθυνόμαστε σε όσους αντιλαμβάνονται ότι -ανεξάρτητα από το διαφορετικό επίπεδο εκπαίδευσης (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ)- δεν πρέπει να επικρατήσει το βολικό «διαίρει και βασίλευε» που προωθείται διαχρονικά. Απευθυνόμαστε σε όλους όσους θεωρούν την υγεία κοινωνικό αγαθό, που οφείλει να παρέχεται καθολικά δωρεάν με κριτήριο την πλήρη ικανοποίηση των αναγκών.

Με την εκδήλωσή μας αυτή φιλοδοξούμε να προβάλουμε ακόμα πιο επεξεργασμένα ένα πλαίσιο αιτημάτων τέτοιο που να ανταποκρίνεται στη διεκδίκηση της κατοχύρωσης των εργασιακών και εκπαιδευτικών δικαιωμάτων των νοσηλευτών ενταγμένο στην πάλη -από κοινού με τους υπόλοιπους εργαζόμενους υγειονομικούς και το λαό- για ένα αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Φώφη Γεννηματά: Το «ύστατο χαίρε» σε μια αγωνίστρια – Live από τη Μητρόπολη Αθηνών η εξόδιος ακολουθία

Νέο εργασιακό: Αλλαγές σε 8ωρο, υπερωρίες, απεργίες, γονικές άδειες και συνδικαλιστές

Ηράκλειο: Παράσυρση έξω από τον Άγιο Μηνά - Μποτιλιάρισμα σε όλο το κέντρο (βίντεο)

Κρήτη

Λασίθι

Δήμος Ιεράπετρας: Αποκαθίσταται η βατότητης της περιφερειακής οδού Μουρνιών

Ιεράπετρα

Σύμβαση προϋπολογισμού 58.000€ για την αποκατάσταση της βατότητας στην περιφερειακή οδό της Κοινότητας των Μουρνιών υπέγραψε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, με την ανάδοχο εταιρεία, παρουσία του Αντιδημάρχου, κ. Γεωργίου Ασπραδάκη και του πρώην Προέδρου της Κοινότητας, κ. Εμμανουήλ Δαμασκηνάκη. Οι εργασίες αφορούν επεμβάσεις για την επισκευή και την αποκατάσταση της βατότητας τμήματος μήκους 750 μ που σήμερα βρίσκεται σε κακή κατάσταση με διαβρωμένα και αποσαθρωμένα τμήματα ασφαλτόστρωσης. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κρήτης.

Ο κος Καλαντζάκης, μετά την υπογραφή της σύμβασης, ανέφερε τα εξής: «Πρόκειται για ένα έργο ιδιαίτερης κρισιμότητας για την ευρύτερη περιοχή που αποτελούσε απαίτηση των κατοίκων εδώ και χρόνια.

Ως Δημοτική Αρχή καταγράψαμε την ανάγκη που υπήρχε και με τη συνεργασία των Υπηρεσιών του Δήμου Ιεράπετρας μελετήσαμε, πήραμε τις εγκρίσεις, διεκδικήσαμε την χρηματοδότηση του έργου, το δημοπρατήσαμε και τώρα περνάμε στο στάδιο της υλοποίησης.

Στόχος μας είναι να ολοκληρωθεί το έργο το ταχύτερο δυνατόν, ώστε να βελτιωθεί η πρόσβαση και κυκλοφορία προς την ευρύτερη περιοχή διευκολύνοντας τις μετακινήσεις και ενισχύοντας την οδική ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κορωνοϊός - Νέα μέτρα: Πρόστιμο 100 ευρώ σε ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Συρροή κρουσμάτων μετά την όπερα

Κρήτη - κορωνοϊός: "Καμπάνες" σε πελάτες που δεν φορούσαν μάσκα

 

 

ESPA BANNER