Κρήτη

Ηράκλειο

Επίκαιρη ερώτηση Βαρδάκη για τα τμήματα δημόσιας περιουσίας που διαχειρίζεται ο ΟΛΗ

Σωκράτης Βαρδάκης

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής καλείται να απαντήσει στη Βουλή, σχετικά με το "ξεπούλημα τμημάτων δημόσιας περιουσίας εξαιρετικής σημασίας", όπως αναφέρει σε επίκαιρη ερώτηση του, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής:

Στην πρόσφατη επίσκεψή του ο Υπουργός στο Ηράκλειο, είχε επισημάνει ότι η «παραχώρηση του Λιμένα Ηρακλείου σημαίνει ουσιαστικά μακροχρόνια μίσθωση έναντι συγκεκριμένων επενδύσεων, συγκεκριμένου τμήματος και εσόδων για τον κρατικό προϋπολογισμό». Επίσης, ως προς τη χερσαία ζώνη λιμένα Λινοπεραμάτων και τα λιμενικά καταφύγια στην Άρβη, στον Κερατόκαμπο και τον Λέντα, είχε ισχυριστεί ότι είναι πιθανό να μην συμπεριληφθούν στη διαδικασία παραχώρησης.

Τα λεγόμενά του Υπουργού ωστόσο διαψεύδονται, μετά την δημοσίευση της από 2/4/21 πρόσκλησης υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για την παραχώρηση τουλάχιστον του 67% του Οργανισμού Λιμένα Ηρακλείου Α.Ε., που έχει την ευθύνη διαχείρισης και λειτουργίας των παραπάνω, καθώς όλα περιλαμβάνονται στο Αντικείμενο της Διαγωνιστικής Διαδικασίας.

Τα παραπάνω μπορούν να ερμηνευτούν ως μια επισφράγιση της απόφασης της Κυβέρνησης να ξεπουλήσει το σύνολο των δραστηριοτήτων του Οργανισμού Λιμένα Ηρακλείου,  που είναι εξαιρετικής σημασίας τμήματα δημόσιας περιουσίας.

Σημειώνεται ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τον Νόμο 4597/19 θεσμοθέτησε τη δυνατότητα υπο-παραχωρήσεων δραστηριοτήτων, σύμφωνα και με τη διεθνή και ευρωπαϊκή πρακτική.

Ο κ. Βαρδάκης καλεί  τον Υπουργό, να αποσαφηνίσει αν είναι στην πρόθεση της Κυβέρνησης να εξαιρέσει από τη σύμβαση παραχώρησης την χερσαία ζώνη του λιμένα Λινοπεραμάτων, τα λιμενικά καταφύγια στην Άρβη, στον Κερατόκαμπο και στο Λέντα.

Τέλος, ζητά να πληροφορηθεί αν προτίθεται η Κυβέρνηση της ΝΔ να υιοθετήσει το νομοθετικό πλαίσιο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, προχωρώντας σε υπο-παραχωρήσεις δραστηριοτήτων του Οργανισμού Λιμένα Ηρακλείου, αντί να επιλέξει την αναχρονιστική και ακραία τακτική του ξεπουλήματος και της ιδιωτικοποίησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Παρουσία Πλακιωτάκη η συζήτηση για την παραχώρηση του λιμανιού - Τι ζητάει ο δήμος

Λιμάνι Ηρακλείου: Σε ρότα αποκρατικοποίησης - Όλες οι εξελίξεις

Βαρδάκης: Όχι στο εγχείρημα υφαρπαγής του συγκροτήματος του Εκθεσιακού Κέντρου Κρήτης

Κρήτη

Ηράκλειο

Βενιζέλειο Νοσοκομείο: Πετούν όπου ...βρουν μάσκες και υγειονομικό υλικό (Φωτογραφίες)

Μάσκες και ποδονάρια περαμένα παντού!

Την ώρα που η τήρηση των υγειονομικών μέτρων θεωρείται αναγκαία συνθήκη για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, οι εικόνες ντροπής που κατέγραψε αναγνώστης του ekriti.gr, στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο προκαλούν αίσθηση.

Μάσκες προστασίας και ποδονάρια βρίσκονται πεταμένα στην κυριολεξία γύρω από την είσοδο του νοσοκομείου από την πλευρά του χώρου στάθμευσης!

Ασυνείδητοι ρίχνουν τις μάσκες προστασίας από τον κορωνοϊού κυριολεκτικά όπου βρουν!
Ασυνείδητοι ρίχνουν τις μάσκες προστασίας από τον κορωνοϊού κυριολεκτικά όπου βρουν!

Μάλιστα, είναι αξιοσημείωτο πως την ώρα που το σημείο εμφανίζει αυτή τη θλιβερή εικόνα, τα καλαθάκια απορριμμάτων είναι άδεια!

Απαράδεκτη κατάσταση!
Απαράδεκτη κατάσταση!

Η τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας (μάλιστα εδώ μιλάμε για νοσοκομείο...) σε "άλλο επίπεδο"!

Μάσκες και ποδονάρια περαμένα παντού!
Μάσκες και ποδονάρια περαμένα παντού!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός: 1.957 νέα κρούσματα - 43 θάνατοι - 661 οι διασωληνωμένοι

1 δισ. το άμεσο ιατρικό κόστος της πανδημίας το τελευταίο 12μηνο

Τρίτος κύκλος σεμιναρίων για προφύλαξη από τον κορωνοϊό στους εργαζομένους της Κρήτης