Κρήτη

Ηράκλειο

Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου: Πρώτο κουδούνι χωρίς κενά!

μάσκα σχολείο

Πρώτο κουδούνι το πρωί της Δευτέρας για χιλιάδες μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων σ' όλη η χώρα και “πρεμιέρα” για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Διεύθυνσης στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου, χωρίς κενά σε καμία ειδικότητα!

Ενάμιση χρόνο από την έναρξη της πανδημίας και μετά την πολύμηνη τηλεκπαίδευση, στόχος της εκπαιδευτικής κοινότητας και του υπουργείου είναι μαθητές και καθηγητές να επιστρέψουν στις φυσικές τάξεις  μαθήματα με ασπίδα τον εμβολιασμό και τους εντατικούς ελέγχους.

Το ekriti.gr επικοινώνησε με τη Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου και τον προιστάμενό της Μανώλη Μπελαδάκη, ο οποίος μας έδωσε την πρώτη εικόνα της πρώτης ημέρας από τη σχολική ζωή που ξεκινάει σήμερα για τους μικρούς μαθητές.

Όπως είπε, η φετινή χρονιά είναι η πρώτη που έχει καλυφθεί το σύνολο των κενών σε όλες τις σχολικές μονάδες του νομού Ηρακλείου, όλων των ειδικοτήτων, με 1491 θέσεις εκ των οποίων οι 503 νεοδιόριστοι και οι υπόλοιποι αναπληρωτές. Επίσης, στις διευθύνσεις των σχολικών συγκροτημάτων έχουν φθάσει ήδη και τα σχολικά βιβλία προκειμένου να διανεμηθούν στους μαθητές.

Σε όλα τα “πρωτάκια” ιδιαίτερα ο κ Μπελαδάκης ευχήθηκε μια ωραία αρχή και μια γόνιμη σχολική χρονιά και σημείωσε ότι, ανάλογα με το σχολείο, θα γίνονται προσαρμογές στο ωράριο τους για το πρώτο διάστημα.

Επίσης, ο κ Μπελαδάκης υπογράμμισε την ετοιμότητα της Διεύθυνσης του με την προμήθεια ήδη 7.500 self test και συνολικά 18.500 έως το τέλος της εβδομάδας, τα οποία θα διαμοιραστούν στις τάξεις σε περίπτωση που εντοπιστούν θετικά κρούσματα για τον επαναληπτικό ελέγχων- Υπενθυμίζουμε ότι για τους τακτικούς αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους οι μαθητές προμηθεύονται τα self test από τα φαρμακεία.

ΜΖ

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Ηράκλειο: Πέταξαν 100 τόνους οινοστάφυλα γιατί δεν είχαν... χώρο (φωτο)

Κρήτη - τροχαίο: Από θαύμα σώθηκε ο οδηγός (φωτογραφίες)

Ηράκλειο: Αγιασμός χωρίς γονείς και για ...λίγους μαθητές (φωτογραφίες)

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Αλκοτέστ και ενημέρωση από την Τροχαία σε καταστήματα εστίασης (φωτο)

Σε ταβέρνες και εστιατόρια η Τροχαία

Σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Ηράκλειο βρέθηκαν το  βράδυ του Σαββάτου στελέχη του Τμήματος Τροχαίας Ηρακλείου στο πλαίσιο της 15η Ευρωπαϊκής Νύχτας χωρίς τροχαία Ατυχήματα». Οι αστυνομικοί της τροχαίας έστειλαν το μήνυμα ότι «Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί» και έκαναν προληπτικά αλκοτέστ στους πελάτες των καταστημάτων ενώ διένειμαν και ενημερωτικά φυλλάδια. 

Ο Διοικητής της Τροχαίας Ηρακλείου (με την μπλε στολή) μαζί με την Εντεταλμένη Σύμβοιυλο Εθελοντισμού Γεωργία Μηλάκη και στελέχη της Τροχαίας Ηρακλείου
Ο Διοικητής της Τροχαίας Ηρακλείου (με την μπλε στολή) μαζί με την Εντεταλμένη Σύμβοιυλο Εθελοντισμού Γεωργία Μηλάκη και στελέχη της Τροχαίας Ηρακλείου

 

Εκτός από τα αλκοτέστ διανεμήθηκαν και ενημερωτικά φυλλάδια
Εκτός από τα αλκοτέστ διανεμήθηκαν και ενημερωτικά φυλλάδια

Πρόκειται για μία δράση ευαισθητοποίησης των πολιτών που έγινε από την Τροχαία Ηρακλείου σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», την Περιφέρεια Κρήτης και το Εθελοντικό Σωματείο Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι.

Ο Διοικητής της Τροχαίας με στελέχη της υπηρεσίας
Ο Διοικητής της Τροχαίας με στελέχη της υπηρεσίας
Σπουδαία κίνηση από την Τροχαία Ηρακλείου
Σπουδαία κίνηση από την Τροχαία Ηρακλείου
Προληπτικά αλκοτέστ σε θαμώνες καταστημάτων
Προληπτικά αλκοτέστ σε θαμώνες καταστημάτων

Όπως δήλωσε στο ekriti.gr ο Πρόεδρος της Παγκρήτιας Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας και Διοικητής της Τροχαίας Ηρακλείου, Αστυνόμος Β' Στέλιος Καρακούδης"Ο οδηγός της παρέας" να γίνει συνήθεια και στην Ελλάδα. Σε κάθε μας διασκέδαση ορίζουμε ένα άτομο που δεν θα καταναλώσει ποτό και θα αναλάβει τον ρόλο του «οδηγού της παρέας. Η υπηρεσία μας δίνει μεγάλυ βαρύτητα σε δράσεις που έχουν να κάνουν με την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων".

 

Διαβάστε επίσης:

Ιδρυτές BioNTech: Σε 2-3 χρόνια θα έχουμε εμβόλια κατά του καρκίνου

Ηράκλειο: Θλίψη για τον αγαπητό δάσκαλο

Ηράκλειο: Στις φλόγες το ΙΧ - Σε πανικό ο οδηγός

Ηράκλειο: Μπαράζ τροχαίων σε δρόμους με ελλιπή ή και ανύπαρκτη σήμανση (Φωτογραφίες)

ESPA BANNER