Κρήτη

Ηράκλειο

Διαμορφώνεται το εργοτάξιο για το νέο Διεθνές Αεροδρόμιο στο Καστέλι (φώτος)

ΚΑΣΤΕΛΙ 4.jpg

Συνεχίζονται στην περιοχή του Καστελίου οι εργασίες προετοιμασίας για το νέο Διεθνές Αεροδρόμιο.

Ήδη τα μηχανήματα της εταιρίας ΓΕΚ – ΤΕΡΝΑ, έχουν προχωρήσει σε σχετικές διανοίξεις, καθώς και στην τοποθέτηση υλικού τύπου 3Α προκειμένου να διαμορφώσουν το χώρο του εργοταξίου, όπου θα εγκατασταθούν όλα τα συνεργία.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται και οι πρώτες ανασκαφικές τομές που προβλέπονται στην περιοχή.
Υπενθυμίζεται ότι οι συγκεκριμένες δράσεις αποτελούν προεργασίες πριν από την έναρξη των εργασιών για το νέο Διεθνές Αεροδρόμιο στο Καστέλι.

Στο μεταξύ, αναμένεται συνάντηση στην Αθήνα μεταξύ του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδος και του αρμόδιου Υπουργού Υποδομών Κώστα Καραμανλή, προκειμένου να συζητηθούν κομβικά θέματα, μεταξύ των οποίων οι χρήσεις γης για τη συνολικότερη ανάπτυξη της περιοχής.

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Αρκαλοχώρι: Νέα σεισμική δόνηση έγινε αισθητή

Σεισμογράφος

Νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε, λίγα λεπτά πριν τις 10.00 σήμερα το πρωί της Κυριακής.  

Σύμφωνα με το Εργαστήριο Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών ήταν εντάσεωνς 3,1 Ρίχτερ. Η νέα δόνηση είχε μικρό εστιακό βάθμος- που προσδιορίζεται στα 10 χιλιόμετρα και γι αυτό έγινε αισθητή στους κατοίκους στο Αρκαλοχώρι. 

Σημειώνεται ότι οι εκτιμήσεις κορυφαίων σεισμολόγων της χώρας, κατά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Αρκαλοχώρι, συνέκλιναν στο γεγονός ότι ναι μεν η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή αναμένεται να συνεχιστεί, ωστόσο η πιθανότητα για έναν σεισμό μεγαλύτερο των 4,8 Ρίχτερ, είναι πολύ μικρή.

Μάλιστα, το σχέδιο "Εγκέλαδος" έχει ήδη ενεργοποιηθεί τόσο για την ενημέρωση των κατοίκων όσο και για τους χώρους διαφυγής και συγκέντρωσης.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κ. Συνολάκης: Ο καύσωνας που ζούμε τώρα μπορεί να είναι κανονικότητα 

Νίσυρος: Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,3 βαθμών Ρίχτερ

Ηράκλειο: Βαρύς ο πέλεκυς για καφετέριες με όρθιους πελάτες