Κρήτη

Ηράκλειο

Διαφωνεί το Κοινοτικό Συμβούλιο Νέας Αλικαρνασσού με την αξιοποίηση του "Φάρου"

φάρος νέα αλικαρνασσός

Την έντονη Αντίδραση του Κοινοτικού Συμβουλίου της Νέας Αλικαρνασσού, προκάλεσε η απόφαση της Δημοτικής Αρχής να διαθέσει το ακίνητο του πρώην "Φάρου" σε Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας, χωρίς προηγουμένως να λάβει υπόψιν την άποψή του.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο επιθυμεί το ακίνητο να χρησιμοποιηθεί ως Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Το Κοινοτικό Συμβούλιο της Νέας Αλικαρνασσού συνεδρίασε στις 15/01/2020 και

αποφασίστηκε να σταλθεί το παρόν δελτίο τύπου εκφράζοντας ομόφωνα την δυσαρέσκεια του για τα δημοσιεύματα που ανακοινώθηκαν στα Μ.Μ.Ε. που αφορούν την εκμετάλλευση του δημοτικού ακινήτου πρώην κέντρο <<Φάρος>> σε Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας , χωρίς να έχει ενημερωθεί το Κοινοτικό Συμβούλιο Νέας Αλικαρνασσού και να εκφράσει την άποψη του.

Σύμφωνα με τον Ν. 3852/2010 και το άρθρο 83 το Κοινοτικό Συμβούλιο διατυπώνει γνώμη για την αξιοποίηση των ακινήτων του Δήμου που βρίσκονται στην Κοινότητα την κάθε μορφή εκμίσθωσης ή παραχώρηση εκτάσεων εντός των ορίων αυτής, καθώς και την εκποίηση,, εκμίσθωση , δωρεάν παραχώρηση χρήσης ,ανταλλαγή και δωρεά περιουσιακών εν γένει στοιχείων του Δήμου που βρίσκονται στα όρια της Κοινότητας.

Για το εν λόγω ακίνητο το Κοινοτικό Συμβούλιο έχει διατύπωση πρόταση να αξιοποιηθεί σε μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού και πολιτισμικής κληρονομιάς και πολυχώρος για διάφορες δραστηριότητες και εκδηλώσεις όπου θα αναβαθμίσει την περιοχή και θα είναι ανοιχτό προς το κοινό.

 

Κρήτη

ΚΚΕ: Πως σχολιάζει την έλλειψη ενημέρωσης για τα κρούσματα κορωνοϊού στην Κρήτη

κορωνοϊός

Σχόλιο της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ για τη δικαιολογημένη ανησυχία για την ανεπαρκή ενημέρωση για τον αριθμό κρουσμάτων κορονοιού στην Κρητη:

"Σύμφωνα με δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών αποκαλύπτεται ότι η κυβέρνηση αποφεύγει να ενημερώσει σκόπιμα για τον αριθμό των κρουσμάτων στην Κρήτη. Είναι "ηλίου φαεινότερο" ότι επιδιώκει να καλύψει ότι τα λεγόμενα "υγειονομικά πρωτόκολλα" έχουν γίνει κυριολεκτικά σουρωτήρι για να εξυπηρετηθεί η κερδοφορία των tour operator, των αεροπορικών εταιρειών και των ξενοδοχειακών ομίλων, θυσιάζοντας την υγεία του λαού.

Τώρα κυβέρνηση, Περιφέρεια Κρήτης και 7η ΥΠΕ να δώσουν εξηγήσεις στη δικαιολογημένη ανησυχία των εργαζομένων στα αεροδρόμια και τα ξενοδοχεία, συνολικά του λαού:

• Πόσα είναι τα κρούσματα, πώς κατανέμονται και πού νοσηλεύονται οι ασθενείς.

• Ποια είναι τα ξενοδοχεία καραντίνας σε επίπεδο Κρήτης και αν είναι στελεχωμένα με υγειονομικό προσωπικό. 

• Ποιος είναι ο φορέας εποπτείας - παρακολούθησης των ξενοδοχείων καραντίνας.

• Πόσα τεστ διενεργούνται καθημερινά στα αεροδρόμια κι αν έχει ανατεθεί σε εξειδικευμένο προσωπικό η εργασία αυτή αντί για τους αστυνομικούς και τους πυροσβέστες.

• Αν έχει εξασφαλιστεί επαρκής ποσότητα τεστ για προληπτική αξιοποίηση τους τουλάχιστον στους εργαζόμενους στα αεροδρόμια και τα ξενοδοχεία".