Κρήτη

Ηράκλειο

Διαφωνεί το Κοινοτικό Συμβούλιο Νέας Αλικαρνασσού με την αξιοποίηση του "Φάρου"

φάρος νέα αλικαρνασσός

Την έντονη Αντίδραση του Κοινοτικού Συμβουλίου της Νέας Αλικαρνασσού, προκάλεσε η απόφαση της Δημοτικής Αρχής να διαθέσει το ακίνητο του πρώην "Φάρου" σε Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας, χωρίς προηγουμένως να λάβει υπόψιν την άποψή του.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο επιθυμεί το ακίνητο να χρησιμοποιηθεί ως Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Το Κοινοτικό Συμβούλιο της Νέας Αλικαρνασσού συνεδρίασε στις 15/01/2020 και

αποφασίστηκε να σταλθεί το παρόν δελτίο τύπου εκφράζοντας ομόφωνα την δυσαρέσκεια του για τα δημοσιεύματα που ανακοινώθηκαν στα Μ.Μ.Ε. που αφορούν την εκμετάλλευση του δημοτικού ακινήτου πρώην κέντρο <<Φάρος>> σε Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας , χωρίς να έχει ενημερωθεί το Κοινοτικό Συμβούλιο Νέας Αλικαρνασσού και να εκφράσει την άποψη του.

Σύμφωνα με τον Ν. 3852/2010 και το άρθρο 83 το Κοινοτικό Συμβούλιο διατυπώνει γνώμη για την αξιοποίηση των ακινήτων του Δήμου που βρίσκονται στην Κοινότητα την κάθε μορφή εκμίσθωσης ή παραχώρηση εκτάσεων εντός των ορίων αυτής, καθώς και την εκποίηση,, εκμίσθωση , δωρεάν παραχώρηση χρήσης ,ανταλλαγή και δωρεά περιουσιακών εν γένει στοιχείων του Δήμου που βρίσκονται στα όρια της Κοινότητας.

Για το εν λόγω ακίνητο το Κοινοτικό Συμβούλιο έχει διατύπωση πρόταση να αξιοποιηθεί σε μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού και πολιτισμικής κληρονομιάς και πολυχώρος για διάφορες δραστηριότητες και εκδηλώσεις όπου θα αναβαθμίσει την περιοχή και θα είναι ανοιχτό προς το κοινό.

 

Κρήτη

Ρέθυμνο

Μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Πανόρμου οι νικητές στο 15ο Κυνήγι Θησαυρού Δήμου Μυλοποτάμου

15ο Κυνήγι Θησαυρού Δήμου Μυλοποτάμου

Με τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Πανόρμου να πανηγυρίζουν την νίκη τους, ολοκληρώθηκε το 15ο Κυνήγι Θησαυρού Δήμου Μυλοποτάμου, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020 στα Αγγελιανά. Το παιχνίδι οργάνωσε η ομάδα των Αγγελιανών
«Τσαχπινομπιρμπιλιάρηδες» υπό την Αιγίδα της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου – Περιφέρειας Κρήτης και του Οργανισμού Πολιτισμού – Τουρισμού και Νέας Γενιάς Δήμου Μυλοποτάμου «Ο Αυλοπόταμος»

Τα παιδιά κλήθηκαν να παίξουν στην βάση μιας πραγματικής ιστορίας ενός προσφυγόπουλου, του Kardie. Έτρεξαν προσπαθώντας να βοηθήσουν το μικρό αγόρι να βρει την προσωπική «γη της επαγγελίας» καθώς οι γονείς του και όλοι οι φίλοι του είχαν χαθεί στον πόλεμο.

 

15ο Κυνήγι Θησαυρού Δήμου Μυλοποτάμου
15ο Κυνήγι Θησαυρού Δήμου Μυλοποτάμου

Στόχος των οργανωτών ήταν να ευαισθητοποιήσουν τα παιδιά πάνω στο επίκαιρο αυτό θέμα με μηνύματα κατά του πολέμου και των πρακτικών που διώχνουν τους ανθρώπους από τα σπίτια τους.

Στο παιχνίδι έπαιξαν 22 ομάδες με 179 μαθητές της Ε’ και της Στ’ Τάξης των δημοτικών σχολείων Σίσων, Μπαλίου, Πανόρμου, Γαράζου, Αγιάς, Σκεπαστής, Ρουμέλη, Καλύβου, Μαργαριτών, 1ου και 2ου Περάματος.

Η νικήτρια ομάδα ήταν από το δημοτικό σχολείο Πανόρμου που συμμετείχε με το όνομα «θαλασσόπαιδα»!

 

15ο Κυνήγι Θησαυρού Δήμου Μυλοποτάμου
15ο Κυνήγι Θησαυρού Δήμου Μυλοποτάμου

Την διεξαγωγή του παιχνιδιού στην πλατεία των Αγγελιανών διευκόλυναν με την λήψη μέτρων ασφαλείας οι άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Περάματος, ο Ερυθρός Σταυρός και οι εθελοντές Σαμαρείτες, στους οποίους οι οργανωτές απευθύνουν θερμές ευχαριστίες.

Χρυσός Χορηγός ήταν τα s/m Μαθιουδάκης.

Το 18ο Κυνήγι Θησαυρού Δήμου Μυλοποτάμου, θα διεξαχθεί το τριήμερο 7,8 και 9 Φεβρουαρίου 2020 με οργανωτές τους περσινούς νικητές «Τσαχπινομπιρμπιλιάρηδες».