Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Τα δύο σταυροδρόμια μετατράπηκαν σε χωματερές (φωτο)

χωματερές

Στις Άλμπερτ Σβάιτσερ και Ιασίου και ‘Aλμπερτ Σβάιτσερ και Ευριδίκης, βρίσκονται τα δύο σταυροδρόμια, που παρουσιάζουν εικόνες εγκατάλειψης και αδιαφορίας, από τα συνεργεία καθαρισμού του δήμου Ηρακλείου αλλά και από τους πολίτες που πετούν χωρίς να σκέφτονται εκεί κάθε λογής απορρίμματα, όπως καρότσες, ξύλινα κουτιά, στρώματα κ.α
 

χωματερές

χωματερές , by mpeka

 

χωματερές

χωματερές , by mpeka

Ξεκινώντας από τον  Γιόφυρο και πηγαίνοντας παράλληλα της Εθνικής οδού, δυτικά απέναντι... και βόρεια από την εκκλησία του Εσταυρωμένου.... συναντάς αυτά τα δύο σταυροδρόμια που έχουν γίνει χωματερή.
 

χωματερές

χωματερές , by mpeka

χωματερές

χωματερές , by mpeka

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, οι άνθρωποι του δήμου περνούν αδειάζουν τους κάδους που βρίσκονται δίπλα τους, χωρίς να ενημερώνουν τα ειδικά συνεργεία για τα πιο «βαρέα» σκουπίδια (στρώματα, καροτσάκια, ξύλινα ντουλάπια κ.α) ώστε να τα αποσύρουν με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί λόφοι από σκουπίδια, που προκαλούν τους πολίτες να πετάξουν περισσότερα.
 

χωματερές

χωματερές , by mpeka

χωματερές

χωματερές , by mpeka

Ο συνδυασμός της αδιαφορίας των πολιτών και των υπηρεσιών, δυστυχώς δεν καταπολεμάται εύκολα...

Μάρα Μπέκα 

Κρήτη

Κρήτη: Κινδύνευσαν να πνιγούν - Κινητοποίηση από το λιμενικό για κολυμβητές

Λιμενικό

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αγίας Γαλήνης, μεσημβρινές ώρες σήμερα, για την ύπαρξη δύο κολυμβητών σε δυσχερή θέση δηλ κίνδύνευαν να πνιγούν, ηλικίας 25 και 26 ετών, στη θαλάσσια περιοχή παραλίας «ΦΩΤΕΙΝΑΡΙ» Πλακιά Δ. Αγίου Βασιλείου .

Άμεσα στην περιοχή έσπευσε περιπολικό όχημα και το Ε/Π-Α/Κ σκάφος «ΘΕΟΛΟΓΟΣ» Σ.Ρ. 109, το οποίο εντόπισε τους δύο κολυμβητές και περισυνέλεξε σώο τον 26χρονο μεταφέροντας τον στο Α/Κ καταφύγιο Πλακιά, ενώ ο 25χρονος βγήκε στην ακτή με ίδιες δυνάμεις.

Οι κολυμβητές δήλωσαν καλά στην υγεία τους, χωρίς να επιθυμούν την διακομιδή τους σε νοσηλευτικό ίδρυμα.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Περιπέτεια στη θάλασσα για ένα 6χρονο παιδάκι

Κρήτη: Θρήνος για τον Γιώργο...