Κρήτη

Ηράκλειο

Αυγενάκης: Ανάγκη αξιοποίησης του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Τυμπάκι

Αυγενάκης

Στην ανάγκη αξιοποίησης του εγκαταλελειμμένου Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Τυμπάκι αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ ΝΔ - Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, μεκοινοβουλευτική του παρέμβασηπρος τους ΥπουργούςΕσωτερικώνκ. Παναγιώτη Σκουρλέτηκαι Μεταφορών και Υποδομών κ. Χρήστο Σπίρτζη.
 
Στην Ερώτηση επισημαίνεται ότι: «Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής αποτελεί σημαντικό πυλώνα εκπαίδευσης και ενημέρωσης των πολιτών και, ιδίως, των μαθητών για την οδική ασφάλεια. Ειδικότερα, στην Κρήτη, που κατέχει μια δυσάρεστη πρωτιά αναφορικά με τη μάστιγα των τροχαίων ατυχημάτων, η οδική ασφάλεια και η σωστή οδηγική συμπεριφορά πρέπει να αποτελούν βασική προτεραιότητα στην εκπαίδευση των νέων.
 
Ειδικότερα, το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Τυμπακίου, ενώ θα μπορούσε να συμβάλλει σημαντικά στην εκπαίδευση σε θέματα οδηγικής συμπεριφοράς και οδικής ασφάλειας, εξακολουθεί να παραμένει εγκαταλελειμένο. Πρόκειται για μια σημαντική υποδομή που θα μπορούσε να προσφέρει τα μέγιστα σε θέματα ευαισθητοποίησης και εκμάθησης κανόνων  οδικής ασφάλειας, μαθαίνοντας στα παιδιά τον Κώδικα Κυκλοφοριακής Αγωγής μέσα από βιωματικές δράσεις. Ωστόσο, αυτή η υποδομή, αν και έχει ολοκληρωθεί, εδώ και αρκετά χρόνια, δεν έχει τεθεί σε λειτουργία.
 
Είναι απαραίτητο να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση λειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Τυμπάκι, με σκοπό την εκπαίδευση των παιδιών (αυριανών οδηγών και κυκλοφορούντων πεζών) στη σωστή κυκλοφοριακή συμπεριφορά, που θα έχει ως συνέπεια τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων».
 
Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση, τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα:
«1.Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε άμεσα για την λειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Τυμπάκι;
2.Ποιος ο σχεδιασμός για την εκπαίδευση των νέων στη σωστή οδική συμπεριφορά και τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων;».
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας σε περιοχές του Δήμου Μινώα Πεδιάδας

δακοκτονια

Η Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης, Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, γνωστοποιεί ότι   με την προϋπόθεση των κατάλληλων καιρικών συνθηκών, το Σάββατο 24-07-2021 θα ξεκινήσει ο Δεύτερος Γενικός Δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας έτους 2021, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Καραβάδου  του Δήμου Μινώα_Πεδιάδος.

Παρακαλούνται, όσοι ελαιοπαραγωγοί έχουν περιφραγμένα ελαιόφυτα να μεριμνήσουν ώστε ο εργολάβος ψεκασμού να έχει πρόσβαση στα αγροτεμάχια για τον ψεκασμό των δέντρων τους και οι βιοκαλλιεργητές να σημαδέψουν τα ελαιόφυτά τους για να αποφευχθεί ανεπιθύμητος ψεκασμός.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά καρποφορίας, με δεδομένο ότι σε αυτές η αποτελεσματικότητα των δολωματικών ψεκασμών είναι εξαιρετικά αμφίβολη, οπότε οι παραγωγοί ίσως χρειαστεί να επέμβουν με ίδια μέσα.

Επίσης, επισημαίνεται η υποχρέωση του εργολάβου, καθ’ όλη τη διάρκεια των ψεκασμών, να αναρτά από την προηγούμενη μέρα σε εμφανή δημόσιο χώρο, τις τοποθεσίες στις οποίες θα πραγματοποιούνται ψεκασμοί, προκειμένου να λαμβάνουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοκαλλιεργητές. Οι τελευταίοι επιβάλλεται να επισκέπτονται συχνά τα ελαιόφυτά τους για τη διαπίστωση της καλής εφαρμογής και της αποτελεσματικότητας των ψεκασμών και να γνωστοποιούν στην υπηρεσία μας, έγκαιρα, οποιοδήποτε πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους.

Τηλ. Επικοινωνίας Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης ΠΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ:  2813 407938

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Τουρκικός... τσαμπουκάς με φρεγάτες την ώρα της διάσωσης των μεταναστών

Δήμος Μυλοποτάμου: Εντοπίστηκαν τρεις "ορφανές" χασισοφυτείες

Κρήτη: Διέθεταν ...δήθεν βιολογικά κοτόπουλα και αυγά στην αγορά