Κρήτη

Ηράκλειο

"Απροστάτευτοι οι διανομείς φαγητού παρά τη θεσμοθέτηση μέτρων από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ"

Invalid Scald ID.

Την τήρηση μέτρων προστασίας και υγιεινής των εργαζομένων στη διανομή φαγητού, αλλά και τη διασφάλιση την καταβολής τόσο της τακτικής μισθοδοσίας τους αλλά και των υπερωριών τους, ζητούν με επιστολή τους προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, γεγονός που προκάλεσε την κοινοβουλευτική παρέμβαση του βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη.
«Σύμφωνα με νόμο που ψήφισε η προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, οι εργοδότες υποχρεούνται να παρέχουν στους διανομείς τον κατάλληλο εξοπλισμό για την προστασία τους κατά την εργασία. Σήμερα με τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που επικρατούν λόγω πανδημίας, δεν πρέπει να μένει κανείς εργαζόμενος απροστάτευτος», σημειώνει ο κ. Βαρδάκης.
Ο κ. Βαρδάκης ζητά μέσω του Κοινοβουλευτικού ελέγχου, να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και να τηρηθεί η εργατική νομοθεσία. 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο ανήλικοι που έκαναν ποδήλατο - Σύγκρουση με αυτοκίνητο

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Η βόλτα με τα ποδήλατα για δύο ανήλικους στο Ηράκλειο παρολίγο να τους βγεί "ξινή" καθώς τραυματίστηκαν ευτυχώς ελαφρά.

Το ατύχημα σημειώθηκε γύρω στις 8 το απόγευμα της Κυριακής στις Μεσαμπελιές και συγεκριμένα στην οδό Ετεάρχου όταν αυτοκίνητο συγκρούστηκε με τα ποδήλατα που οδηγούσαν δύο 11χρονοι με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά.

Στο σημείο υπήρξε μεγάλη αναστάτωση ενώ εκλήθη και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο μετέφερε τους ανήλικους στο Βενιζέλειο νοσοκομείο που εφημερεύει.

Προανάκριση για να εξακριβωθούν οι συνθήκες που σημειώθηκε το ατύχημα διενεργεί το τμήμα τροχαίας Ηρακλείου.

Τροχαίο και στα Χανιά

Εξάλλου 4 άτομα τραυματίστηκαν το απόγευμα της Κυριακής σε άλλο τροχαίο που σημειώθηκε επί του ΒΟΑΚ στο ύψος του Καβρού στα Χανιά ότι δύο ιχ συγκρούστηκαν μεταξύ τους για άγνωστη αιτία

Διαβάστε επίσης: 

Κρήτη: Βρέθηκε ζωντανό το ζευγάρι που έψαχναν μετά από πολύωρες έρευνες (φωτο)

Κρήτη: Εγκαινιάστηκε στο ΙΤΕ η υπερσύγχρονη μονάδα απεικόνισης - Τέταρτη στον κόσμο