Κρήτη

Ηράκλειο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Χαρδαλιάς στο ekriti: Τί θα ισχύσει με το επίπεδο συναγερμού στο Ηράκλειο

Νίκος Χαρδαλιάς

Διευκρινίσεις για το επίπεδο συναγερμού στο οποίο βρίσκεται η ΠΕ Ηρακλείου έδωσε πριν λίγο στο ekriti.gr και το Ράδιο Κρήτη, ο Υφυπουγός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, μετά το αλαλούμ που προέκυψε.

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό, η ΠΕ Ηρακλείου παραμένει στο "πορτοκαλί" μέχρι και την Κυριακή 25 Οκτωβρίου και από την ερχόμενη Δευτέρα, θα πέσει στο επίπεδο δύο, δηλαδή στις "κίτρινες" περιοχές.

Αυτό ωστόσο, θα αποφασιστεί σήμερα μετά από σύσκεψη με τους Λοιμωξιολόγους και ανακοινώσεις θα υπάρξουν το απόγευμα.

Ελλάδα

Χαρδαλιάς - κορωνοϊός: Φέτος οι γιορτές θα είναι διαφορετικές (Βίντεο)

Χαρδαλιάς

Με την παρουσία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά και του καθηγητή Γκίκα Μαγιορκίνη πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας, για την ενημέρωση των εξελίξεων αναφορικά με την πανδημία του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε: 

«Το φορτίο δεν είναι το ίδιο σε όλη τη χώρα. Ιδιαίτερα θα αναφερθώ στην Πιερία, όπου τα τελευταία 24ωρα αυξάνεται. Η τήρηρη των μέτρων είναι επιβεβλημένη. Αυτό δεν σημαίνει ότι στις υπόλοιπες περιοχές μπορούμε να χαλαρώσουμε. Παραμένουν και τηρούνται τα μέτρα. Θα θέλαμε να τονίσουμε τη σημασία τήρησης των μέτρων. Στις Γιορτές που ξεκινούν τον Δεκέμβριο. Φέτος οι γιορτές θα είναι διαφορετικές. Οι κάτοικοι της Πάτρας ένωσαν τις φωνές τους από τα σπίτια τους. Επισκέψεις σε σπίτια φίλων ή συγγενών, δεν πρέπει να γίνουν.

Αναφορικά με τον ΕΟΔΥ, όσα γράφτηκαν τα θεωρούμε άδικα και παντελώς αβάσιμα. Ούτε διπλοί τρόποι καταγραφής υπάρχουν, ούτε τίποτα. Μόνο η κοινή προσπάθεια και η αγωνία μας. Αδιαφορούμε για δημοσιεύματα που επιχειρούν να προκαλέσουν εσωστρέφεια και βέβαια έχουν πολιτικά κίνητρα. Όλοι μαζί συνεχίζουμε».