Κρήτη

Ηράκλειο

Πολιτισμός

«Ο Χαμένος Διάλογος του Πλάτωνα» από το Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου

καλλιτεχνικό

Την Πέμπτη 19 Απριλίου 2018 από τις 18.00 έως και 21.00 στους χώρους των Δημοτικών Σχολείων Ηρακλείου 20ου και 56ου θα λάβουν χώρα οι εργασίες του εργαστηρίου με τίτλο:Μετασχηματίζουσα μάθηση μέσα από την αισθητική εμπειρία: Αξιοποίηση πεποιημένου πλατωνικού διαλόγου ως γέφυρας για συνάντηση Φιλολόγων και Μαθηματικών, που διοργανώνουν η Λιάνα Καλοκύρη Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων και ο Ιωάννης Κανέλλος Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο πλαίσιο του 2ου Πανελλήνιου Συνέδριου - ΠΔΕ Κρήτης: "Εκπαίδευση & Πολιτισμός: Σχέσεις και Προοπτικές".
 
Υλικό για το εργαστήριο θα αποτελέσει η δραματοποίηση θεατρικού κειμένου του Ιωάννη Κανέλλου με τον τίτλο «Ο Χαμένος Διάλογος του Πλάτωνα» από το Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου. Η θεατρική παράσταση θα παρουσιασθεί από τις 19.00΄ έως τις 19.45΄ και είναι ανοικτή στο κοινό ανεξάρτητα  από την εγγραφή στο εργαστήριο.
 
Με την παράσταση αυτή το Συνέδριο τιμά το έτος 2018 ως έτος Μαθηματικών.
 
Οι συντελεστές της παράστασης  έχουν ως εξής:
 
Οι μαθήτριες/μαθητές Β΄  Λυκείου Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου
 

ΓΕΝΙΤΣΑΡΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ:ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ
ΒΕΡΓΕΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ:  ΣΩΚΡΑΤΗΣ
ΚΑΡΓΑΚΗΣ ΙΑΣΟΝΑΣ: ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ
ΑΜΠΑΤΖΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ:  ΑΝΥΤΟΣ
ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ: ΝΙΚΙΑΣ
 
ΧΟΡΟΣ

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΔΑΝΑΗ
ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΑΚΗ ΚΩΝ/ΝΑ
ΛΑΣΗΙΩΤΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΜΑΡΚΟΥΡΑΚΗ ΑΘΗΝΑ
ΜΥΚΩΝΙΑΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΠΑΡΑΣΥΡΗ ΑΜΑΛΙΑ
ΠΡΩΤΟΓΕΡΑΚΗ ΙΩΑΝΝΑ
ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗ ΣΤΕΛΛΑ
ΤΣΙΚΑΝΔΥΛΑΚΗ  ΤΖΕΝΗ
ΧΑΝΤΖΑΚΟΥ ΛΙΒΙΑ
ΧΕΙΡΑΚΑΚΗ  ΕΥΤΕΡΠΗ

ΜΟΥΣΙΚΟΙ : ΑΛΕΞΑΚΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ,ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ-ΣΧΙΝΑΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ ,ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ
 
ΕΜΨΥΧΩΤΕΣ- ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΥΡΤΩ –ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ,ΚΑΛΟΥΔΙΩΤΗ ΜΑΡΙΑ
 

Κρήτη

Σαρηγιάννης στο Ράδιο Κρήτη: "Οροφή" τα 1000 κρούσματα έως τον Φεβρουάριο

Δημοσθένης Σαρηγιάννης

Απομακρύνεται το σενάριο για 2.000 κρούσματα τέλη Φεβρουαρίου, που θα ίσχυε εάν δεν είχαμε οδηγηθεί σε σταδιακή απελευθέρωση λιανεμπορίου και της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας, σύμφωνα με τον καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ και καθηγητή Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής  του Ινστιτούτου Προηγμένων Σπουδών της Παβία, Δημοσθένη Σαρηγιάννη, ο οποίος μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή της Ρένας Σημειαντωνάκη. 

Ο καθηγητής και η ομάδα του, βάσει προγνωστικού μοντέλου που έχουν αναπτύξει, εκτιμούν ότι εάν υπήρχε μια απότομη απελευθέρωση των οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων, τέλη Φεβρουαρίου θα μετρούσαμε 2000 κρούσματα. Ο υπολογισμός αυτός βασιζόταν στον άνοιγμα των δημοτικών, γυμνάσιων και εμπόριο μετά τις γιορτές, κάτι που δεν έγινε- καθώς το άνοιγμα έγινε “σειριακά” δηλαδή όχι ταυτόχρονα.

Το κλειδί ήταν αυτό: το άνοιγμα να γίνει σε βάθος χρόνου να μην φτάσουμε σε αυτά τα κρούσματα (2000) αλλά να κρατηθούμε σε κάτω από 1000, όπως και γίνεται”. είπε ο καθηγητής συμπληρώνοντας ότι:

Τώρα η πορεία είναι σταθεροποιημένη, όλες οι παράμετροι είναι σταθερές- περίπου 500 κρούσματα . Από την επόμενη εβδομάδα- μια εβδομάδα μετά το λιανεμπόριο- θα δούμε μια μικρή αύξηση η οποία σε φυσιολογικές συνθήκες δε θα οδηγήσει σε πάνω από 800 με 1000 κρούσματα την ημέρα τέλος Φεβρουαρίου”

Νέο μεταλλαγμένο στέλεχος

Τα δύο ορφανά κρούσματα του νέου μεταλλαγμένου στελέχους “ανησυχούν” τον κ Σαρηγιάννη εξαιτίας των πληθυσμιακών δεδομένων, σημειώνοντας ότι προφανώς στην Κρήτη υπάρχουν και άλλα “κρυφά” κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους.

Από τα μοντέλα που έχει τρέξει ο καθηγητής και η ομάδα του, ο κίνδυνος είναι ακόμη διαχειρίσιμος παρά το άνοιγμα σχολείων και λιανεμπορίου έως τον Μάρτη και Απρίλς. “Από τον Μάιο και μετά, το μεταλλαγμένο στέλεχος θα κυριαρχήσει” συμπληρώνει ο καθηγητής με “οροφή” τα 1500 κρούσματα, με τις καιρικές συνθήκες και τον εμβολιασμό να “βοηθούν” στο να υπάρξει έκρηξη κρουσμάτων.

Ακούστε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα των όσων δήλωσε: