Κρήτη

Χανιά

Πολυτεχνείο Κρήτης: Ψηφιακή Τελετή Απονομής Διπλωμάτων Μηχανικού

Πολυτεχνείο Κρήτης

Η Τελετή Απονομής Διπλωμάτων Μηχανικού του Πολυτεχνείου Κρήτης στους διπλωματούχους της ανακήρυξης μήνα Οκτωβρίου 2020 θα πραγματοποιηθεί ψηφιακά αύριο Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 11:00, εξ αποστάσεως μέσω τηλεδιάσκεψης.

Στο πλαίσιο της τελετής θα απονεμηθούν βραβεία και υποτροφίες σε φοιτητές και απόφοιτους του Πολυτεχνείου Κρήτης σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί.

Οι απόφοιτοι και βραβευθέντες αυτής της απονομής θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στην ψηφιακή τελετή μέσω κατάλληλης πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης και θα έχουν ενεργό ρόλο στη διαδικασία.

Η τελετή θα μεταδοθεί διαδικτυακά μέσω της επίσημης σελίδας Facebook https://www.facebook.com/TUC.Chania

του Πολυτεχνείου Κρήτης  για τους γονείς, συγγενείς και φίλους που θέλουν να την παρακολουθήσουν.

 

Πρόγραμμα Τελετής

 

·         Έναρξη Ψηφιακής Τελετής Απονομής
 

·         Ψηφιακή Είσοδος Πρυτανικών Αρχών και Κοσμητόρων Σχολών
 

·         Χαιρετισμός Πρύτανη Πολυτεχνείου Κρήτης, Καθηγητή Ευάγγελου Διαμαντόπουλου
 

·         Απονομή 

·         Βραβείων Αριστείας 

·         Επαίνων Αριστούχων Αποφοίτων 

·         Επαίνων Πρώτων Εισαχθέντων Φοιτητών

·         Υποτροφίας «Θοδωρής Λοβέρδος»     

·         Βραβείου ΜΟΒΙΑΚ 

·         Βραβείων ΑΝΕΚ Lines
 

·         Απονομή Διπλωμάτων Μηχανικού

·         Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης

·         Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων

·         Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών

·         Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος

·         Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών
 

·         Λήξη Ψηφιακής Τελετής Απονομής

Αναλυτικές πληροφορίες για την τελετή είναι διαθέσιμες στη οικεία ιστοσελίδα: https://www.tuc.gr/index.php?id=12845 

 

Κρήτη

Κρήτη - ελαιόλαδο: Μεγάλες ποσότητες "περιμένουν" στα ελαιουργεία

ελαιολαδο

Μία καλύτερη τιμή περιμένουν μεγάλες ποσότητες ελαιολάδου που αυτές τις ημέρες παραμένουν στα ελαιουργεία της Κρήτης. Ποσότητες που υπό άλλες συνθήκες θα είχαν πωληθεί και θα είχαν φέρει στους παραγωγούς, εισόδημα για να αυξήσουν τον επιβαρυμένο οικογενειακό τους προϋπολογισμό.

Κι ενώ βρισκόμαστε στα μισά ακόμη της ελαιοσυγκομιδής, η ποιότητα ελαιολάδου σε αρκετές περιοχές όπως πέριξ των Αρχανών, περιγράφεται από τους παραγωγούς πως δεν είναι η αναμενόμενη, συνεπεία πολλών παραγόντων όπως δάκος και κακοκαιρία.

Σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες πάντως όπου το λάδι πωλούνταν για 2,40 και 2,50 ευρώ το κιλό, τώρα, τα πράγματα φαίνεται πως έχουν κατευθυνθεί προς το καλύτερο. Ελάχιστα προς το καλύτερο, σχολιάζουν οι παραγωγοί, όπως και να'χει όμως η τιμή φαίνεται πως παίρνει την ανιούσα. Κι αυτό γιατί σήμερα, το λάδι μπορεί να πωληθεί ακόμα και για 2,70 ευρώ το κιλό, γεγονός που φέρνει χαμόγελα στην αγορά του χρυσού της Κρήτης. 

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Ελαιουργών Νομού Ηρακλείου Βαγγέλη Πρωτογεράκη που μίλησε στο Ράδιο Κρήτη, η ποιότητα του ελαιολάδου που τώρα πωλείται για 2,70 είναι τρεις γραμμές οξέα όμως σε πολλές περιοχές παραμένει το 2,50 λόγω της χαμηλότερης ποιότητας.

Όπως λέει ο κ. Πρωτογεράκης, οι ποσότητες που παραμένουν στα ελαιουργεία είναι μεγάλες αν λάβει κανείς υπόψιν του το γεγονός ότι βρισκόμαστε στα μέσα Νοεμβρίου και η ελαιοσυγκομιδή ξεκίνησε τον Οκτώβριο.

Όπως εκτιμά ο πρόεδρος των Ελαιουργών Ηρακλείου, αρχές Δεκεμβρίου αναμένεται να υπάρξει προσφορά ενώ ως προς την εκτίμηση για την φετινή ποσότητα ελαιολάδου που θα παραχθεί, σχολίασε πως ακόμα δεν μπορεί να ειπωθεί κάτι καθώς οι αποδόσεις σε πολλές περιοχές δεν είναι καλές ωστόσο εκτίμησε ότι θα είναι μειωμένη.

Γιώργος Ι. Παπαδάκης

 

Διαβάστε επίσης: Ο Δήμος Ηρακλείου προσφέρει ελαιόλαδο και εργασία σε δημότες