Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Προκήρυξη για σημαντικό έργο ύδρευσης

δίκτυο ύδρευσης

Η Δ.Ε.Υ.Α. Β.Α.   του Δήμου Πλατανιά σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε.,  προκήρυξαν στις 08-08-2019 ανοιχτό  Δημόσιο Ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την ανάθεση του ΥΠΟΕΡΓΟΥ 1: «ΝΕΟΣ ΑΓΩΓΟΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΛΙΚΙΑΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΜΕ ΝΕΡΑ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΥΔΡΟΓΕΩΤΡΗΣΗΣ» (Α/Α ΕΣΗΔΗΣ 84129) που θα διεξαχθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του N.4412/2016 (Α’ 147) συνολικού προϋπολογισμού 1.370.000,00€ χωρίς Φ.Π.Α.

Το Υποέργο 1 προκηρύχτηκε στα πλαίσια του χρηματοδοτούμενου έργου: «ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΒΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ, Π.Ε. ΧΑΝΙΩΝ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ» συνολικού προϋπολογισμού 3.860.000,00 από το Πρόγραμμα Φιλόδημος Ι του Υπουργείου Εσωτερικών.
    
Η προθεσμία υποβολής προσφορών λήγει στις  την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019. Το παραπάνω έργο πρόκειται να καλύψει τις υδρευτικές ανάγκες της περιοχής του Αλικιανού, τόσο με μεταφορά νερού από άλλη υδροληψία, όσο και με την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου διανομής νερού ύδρευσης.

Με την υλοποίηση του έργου αυτού θα λυθεί το μείζον πρόβλημα που αφορά κυρίως στην ποιότητα του πόσιμου νερού και θα αποτελέσει έργο πνοής για την ευρύτερη περιοχή. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε χρονική περίοδο 6 μηνών από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης, ενώ ωφελούμενοι από τη λειτουργία του θα είναι οι κάτοικοι του οικισμού Αλικιανού, οι επιχειρήσεις, οι φορείς και οι επισκέπτες.
Με την υλοποίηση του έργου επιτυγχάνεται:

  • Η περιβαλλοντικά ορθή διαχείριση του υδατικού αποθέματος των υπό παρέμβαση περιοχών της Δ.Ε. Μουσούρων.
  • Η αναβάθμιση των υποδομών καθώς εξασφαλίζεται επάρκεια και άριστη ποιότητα πόσιμου νερού.
  • Η προστασία της δημόσιας υγείας.
  • Η κάλυψη των νομοθετικών απαιτήσεων της Ευρωπαϊκής Οδηγίας σχετικά με το πόσιμο νερό και η συμφωνία με το Σχέδιο Διαχείρισης Λεκανών Απορροής του Υδατικού Διαμερίσματος (ΣΔΛΑΠ) Κρήτης.

    
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Χανιά

Κρήτη: Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων με φόντο το εργασιακό νομοσχέδιο

Οι εργαζόμενοι σε εστίαση και τουρισμού έκαναν πορεία προς το κέντρο της πόλης

Με αιχμή το προωθούμενο εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, απεργιακές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη την Κρήτη την Πέμπτη 6 Μαΐου.

Ειδικότερα, σε Ηράκλειο και Χανιά, οι συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 6 Μαΐου. Στα Χανιά, οι εργαζόμενοι καλούνται να συγκεντρωθούν πλατεία Δημοτικής Αγοράς στις 10:30 το πρωί, ενώ στο Ηράκλειο τα Σωματεία καλούν τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας στις 10 το πρωί.

Στην 24ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη και στο προγραμματισμένο συλλαλητήριο, θα συμμετέχουν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Ηρακλείου "Δ. Θεοτοκόπουλος" και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Μεσαράς "Η Φαιστός".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χατζηδάκης: Τι περιλαμβάνει το εργασιακό νομοσχέδιο για τη βία και τη σεξουαλική παρενόχληση

Εργασιακά: Ανατροπές στο 8ωρο, αύξηση υπερωριών χωρίς αμοιβή

Κορωνοϊός - Ηράκλειο: Νέο εμβολιαστικό κέντρο επιταχύνει την διαδικασία