Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Αντίστασης για τις νατοϊκές βάσεις

soyda.jpg

 

Κάλεσμα στην συγκέντρωση που θα γίνει την Πέμπτη 30/1/20 στις 7.00 μ.μ στην πλατεία Αγοράς στα Χανιά απευθύνει η Πρωτοβουλία Αντίστασης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε: 

"Η νέα συμφωνία επέκτασης των βάσεων δίνει όλη τη χώρα για πολεμική πλατφόρμα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ ενώ οξύνεται ι ο ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός στη περιοχή.

Βάσεις ανοίγουν ‘’και με τη βούλα ‘’σε Λάρισα ,Βόλο και Αλεξανδρούπολη ενώ η βάση της Σούδας γιγαντώνεται για να υποστηρίζει ακόμα περισσότερες λειτουργίες της πολεμικής μηχανής των ΗΠΑ.

Το άπλωμα των βάσεων σε όλη τη χώρα δε φτάνει στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, που με βάση το κείμενο της συμφωνίας κατοχυρώνει τη χρήση οποιαδήποτε υποδομής της χώρας οποτεδήποτε χρειαστεί. Ενώ η συζήτηση για αποθήκευση πυρηνικών όπλων στη χώρας μας πρέπει να κινητοποιήσει κάθε λαϊκό άνθρωπο.

Η εμπλοκή στο πόλεμο μεγαλώνει μέρα με τη μέρα, καθώς η κυβέρνηση πέρα από τη συμφωνία για τις βάσεις δηλώνει προθυμία να υπηρετήσει οποιαδήποτε ιμπεριαλιστική απαίτηση ,εώς και να στείλει στρατεύματα στη Λιβύη τροφοδοτώντας ξανά και αυτή με τη σειρά της τον αντιδραστικό ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό.

Κόντρα στη κυρίαρχη προπαγάνδα ,είναι φανερό ότι τα αεροπλανοφόρα και οι βάσεις των ιμπεριαλιστών δεν εγγυώνται την ειρήνη.

Αντίθετα η πολιτική της εξάρτησης και των τυχοδιωκτισμών, που στηρίζει η κυβέρνηση μα και ο ΣΥΡΙΖΑ, μας σπρώχνει πιο βαθιά στους ανταγωνισμούς της περιοχής .

Δημιουργούνται πλέον πολεμικοί κίνδυνοι, ενώ γινόμαστε στόχος επιθέσεων.

Ο λαός μας δεν έχει τίποτα να κερδίσει από τη μετατροπή του τόπου του σε ορμητήριο των μεγαλύτερων φονιάδων του πλανήτη, που άλλωστε δεν κρύβουν στιγμή τα δολοφονικά τους σχέδια για τους λαούς στη περιοχή.

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις, το εκ νέου δυνάμωμα του αντιπολεμικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος είναι μονόδρομος για το λαό μας και τους λαούς της περιοχής.

Η μέρα ψήφισης της συμφωνίας στη Βουλή πρέπει να μας βρει να διαδηλώνουμε μαζικά στο δρόμο . Να απαιτήσουμε να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας στο πόλεμο στη περιοχή. Ο τόπος μας δεν είναι πολεμικό ορμητήριο-δεν είμαστε αποθήκη πυρηνικών όπλων"

ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ!

ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΠΟ ΜΑΣ!

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΟ!

ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ,ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ,ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

που καλούν φορείς και συλλογικότητες της πόλης την μέρα ψήφισης της συμφωνίας

ΠΕΜΠΤΗ 30/1/ 7μμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Κρήτη

Ηράκλειο

Ο Γιάννης Δαμαρλάκης πρόεδρος στον Παγκρήτιο Σύλλογο Φίλων Βυζαντινής Μουσικής

δαμαρλάκης

Το Δ.Σ., του Παγκρητίου Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής Μουσικής «Ο Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης»το οποίο προήλθε από τις Αρχαιρεσίες, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν την 27η Ιανουαρίου 2020, συνήλθε σε σώμα υπό την Προεδρία του πρώτου σε σταυρούς προτίμησης συμβούλου κ. Ιωάννου Δαμαρλάκη, σύμφωνα με το καταστατικό. Έπειτα από μυστική ψηφοφορία, η σύνθεση του νέου Δ.Σ. είναι η ακόλουθη:

1. ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Ιωάννης Δαμαρλάκης

2. ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : Σπυρίδων Μανουσάκης

3. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Φωτεινή Κτιστάκη 

4. ΤΑΜΙΑΣ : Καλλιόπη Ταμπακάκη

5. ΚΟΣΜΗΤΟΡΑΣ : Παναγιώτα Ζουμή 

ΜΕΛΗ :

6. Νικόλαος Γουβιανάκης  και 

7. Μαλάμω Βασιλάκη 

 Επίσης την ίδια ημέρα συνήλθε σε σώμα και η Εξελεγκτική Επιτροπή με την ακόλουθη σύνθεση :

1. ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Καλλιόπη Γερακιανάκη

2. ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : Δέσποινα Ανδρουλάκη

3. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Καλλιόπη Πετράκη 

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

"Το νέο Δ.Σ. ευχαριστεί όλα τα μέλη του Συλλόγου που προσήλθαν στη γενική μας συνέλευση και ιδιαιτέρως για την προτίμηση στα πρόσωπά μας. Ευχαριστούμε θερμά τον πρόεδρο της Γενικής Συνελεύσεως κ. Μανόλη Σμυρνάκη, καθώς και την εφορευτική επιτροπή κ.κ. Δώρα Κορνηλάκη  και Λαμπρινή Πετράκη, για την άψογη διεξαγωγή της Γενικής Συνελεύσεως και της ψηφοφορίας.   Επίσης ευχαριστούμε τον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Σωτήρος Ηρακλείου και ιδιαιτέρως τον π. Χαράλαμπο Μουρτζάκη Ι. Προϊστάμενο του Ναού  για την παραχώρηση της αίθουσας. Τέλος θερμές και ειλικρινείς ευχαριστίες προς την απερχόμενη Διοίκηση του Συλλόγου μας για τη ανιδιοτελή προσφορά τους, αλλά και τους αγώνες τους για την Βυζαντινή μας Μουσική.

Υποσχόμεθα και πιστεύουμε ότι θα συνεχίσουμε με αγάπη και αφοσίωση στην επίτευξη των σκοπών και στόχων ιδρύσεως του Συλλόγου μας και κυρίως στο τρίπτυχο «ΔΙΑΣΩΣΗ, ΔΙΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΩΑΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ»".