Κρήτη

Χανιά

Η Ντόρα Μπακογιάννη με τους Ιδιοκτήτες Τουριστικών Λεωφορείων

ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων, ντόρα μπακογιάννη

Σε ιδιαίτερα καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση μεταξύ του ΔΣ του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης με την Βουλευτή Χανίων της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα Χανιά χτες (Πέμπτη) το μεσημέρι σε κλίμα κατανόησης και ειλικρίνειας. 

Τα μέλη του ΔΣ του συνδέσμου παρουσίασαν στην κα Μπακογιάννη την εικόνα που επικρατεί σήμερα στον κλάδο και τις συνέπειες από την κρίση όπως αυτή έχει διαμορφωθεί, ενώ της παρέδωσαν ψήφισμα με όλα τα αιτήματα.

Η κα Μπακογιάννη δεσμεύτηκε να βοηθήσει  ούτως ώστε να υλοποιηθούν δύο βασικά από τα αιτήματα του κλάδου

 1ον : Η παράταση των ορίων ηλικίας των τουριστικών λεωφορείων, και 

2ον: Η Εναρμόνιση των τελών κυκλοφορίας των τουριστικών λεωφορείων με τα ΚΤΕΛ πράγμα που θα συνεπάγεται 50% μείωση. 

Μετά το πέρας της συνάντησης ο πρόεδρος αλλά και όλα τα μέλη του ΔΣ εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την συνάντηση.

Ο πρόεδρος του ΔΣ Στρατός Μαγκουσάκης  προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

" Όπως και με πρόσφατη ανακοίνωση μας έχουμε τονίσει, αλλά και με σχετικό υπόμνημα που έχει σταλεί στα αρμόδια Υπουργεία είναι γνωστό ότι ο κλάδος μας δοκιμάζεται.

Εκπροσωπώντας όχι μόνο τους ιδιοκτήτες,αλλά στην ουσία και τους εργαζόμενους συναδέλφους μας οδηγούς, θέσαμε στην κα Μπακογιάννη μια σειρά από θέματα - προτεραιότητες, προκειμένου ο κλάδος μας να ανταπεξέλθει στις δύσκολες συνθήκες που έχουν προκύψει και που υποθηκεύουν το μέλλον μας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την ίδια για την κατανόηση που έδειξε, αλλά και για την δέσμευση που ανάλαβε, προκειμένου να προωθήσει τα αιτήματα μας ώστε άμεσα να δρομολογηθούν αλλαγές αναφορικά με τα όρια ηλικίας των λεωφορείων αλλά και τα τέλη κυκλοφορίας.

Παράλληλα η συνάντηση μας, δημιουργεί μια νέα βάση συνενόησης εν όψει των εξελίξεων που θα προκύψουν από την φετινή τουριστική περίοδο κρίσης." 

Και κατέληξε : 

"Ο κλάδος μας είναι περισσότερο ενωμένος από ποτέ αυτές τις δύσκολες στιγμές, προκειμένου να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο τρόπο τις προκλήσεις των καιρών και να βοηθήσει τις εκατοντάδες οικογένειες ιδιοκτητών και εργαζομένων που μαζί μας δοκιμάζονται" 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Μπελάδες για τον 27χρονο

περιπολικό

Σε μπελάδες μπήκε στο Ηράκλειο ένας νεαρός άνδρας ο οποίος ξαφνικά είδε στο σπίτι του τους αστυνομικούς.

Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για έναν 27χρονο άνδρα ο οποίος χθες φόρεσε χειροπέδες από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου καθώς σε έλεγχο που έγινε στο σπίτι του, βρέθηκε να καλλιεργεί δύο δενδρύλλια κάνναβης, μικρότερα του ενός μέτρου.

Ο 27χρονος συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.