Κρήτη

Χανιά

Χανιά: Συλλαλητήριο κατά του ρατσισμού

δημοτική αγορά χανίων

Νέο συλλαλαλητήριο από συλλογικοτήτες οργανώνεται στα Χανιά αυτήν την Τρίτη. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους:

Η στυγνή δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ αποκάλυψε για άλλη μια φορά το αποτρόπαιο πρόσωπο του καπιταλιστικού συστήματος μέσα στη μητρόπολη του ιμπεριαλισμού. Ένα κράτος που δεν δίστασε να δημιουργήσει εκατόμβες νεκρών με τη ρήψη 2 ατομικών βομβών στην Ιαπωνία, που οι στρατιωτικές επεμβάσεις του καταστρέφουν χώρες ενώ έχει δολοφονήσει χιλιάδες ανθρώπων, δεν υπολογίζει την ανθρώπινη ζωή, παρά μόνο σαν εργαλείο παραγωγής κερδών. Η κρατική βία και καταστολή, οι δολοφονίες των ισπανόφωνων και των μαύρων είναι η καθημερινότητα στις ΗΠΑ, ενώ οι ταξικές ανισότητες διευρύνονται , οι ουρές στα συσσίτια μεγαλώνουν και οι άνεργοι είναι δεκάδες εκατομμύρια.

Η πανδημία έκανε πιο ορατό, το ότι η σιδερόφρακτη μηχανή των ΗΠΑ στηρίζεται στην άγρια εκμετάλλευση της εργατικής τάξης και ιδιαίτερα, της μαύρης κοινότητας και των ισπανόφωνων. Γι όλους αυτούς το «αμερικάνικο όνειρο» είναι η εξαθλίωση , οι φυλακίσεις , η ανεργία, ο θάνατος από τις αρρώστιες, αφού η περίθαλψη είναι άγνωστη λέξη για όσους δεν έχουν να πληρώσουν.

Οι εξεγερμένοι στις πόλεις των ΗΠΑ πυροδότησαν κινητοποιήσεις σε όλο τον κόσμο βγάζοντας στην επιφάνεια τη συσσωρευμένη οργή και θυμό των απλών ανθρώπων απέναντι σε ένα βάρβαρο σύστημα που ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια με βάση την κρίση του εξαθλιώνει εκατομμύρια ανθρώπων, καταστρέφει παραγωγικές δυνάμεις, ενώ με τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ισοπεδώνει χώρες, έχει δολοφονήσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και έχει πετάξει στην προσφυγιά εκατομμύρια. Αυτό το σύστημα δεν μπορεί να στηριχτεί παρά μόνο στην κρατική βία και καταστολή, στις εν ψυχρώ δολοφονίες απλών ανθρώπων, στις φασιστικές πρακτικές, στο ρατσισμό και στην καταπίεση.

Καλούμε τις Χανιώτισσες και τους Χανιώτες να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους εξεγερμένους των αμερικάνικων πόλεων συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν συλλογικότητες και οργανώσεις της πόλης την Τρίτη 16 Ιούνη στις 7 μ.μ στην πλατεία της Δημ. Αγοράς. Να καταγγείλουμε τις ρατσιστικές δολοφονίες, την καταπίεση και την καπιταλιστική εκμετάλλευση.

Να δυναμώσουμε τους αγώνες ενάντια στην εκμετάλλευση την καταπίεση και ενάντια τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τον πόλεμο. Στεκόμαστε μαζί και ενώνουμε τις φωνές μας για δικαιώματα με τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους μετανάστες, τους μαύρους στις ΗΠΑ, την ίδια ώρα που παλεύουμε ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ –ΝΑΤΟ, ενάντια στις βάσεις του θανάτου. Γιατί η πρόσφατη επίσκεψη-επιθεώρηση του Πάιατ στη βάση στη Σούδα μόνο δεινά προοιωνίζει για το λαό μας.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ζωντανά η Θεία Λειτουργία της Δ' Κυριακής των Νηστειών (Ιωάννη της Κλίμακος)

Ιωάννης της Κλίμακος

Παρακολουθείστε ζωντανά από τον Ιερό Ναό της Παναγίας Μπεντεβή τη Θεία Λειτουργία της Δ' Κυριακής των Νηστειών  (ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΚΟΣ).